středa 8. července 2020

Topné folie do stropu

Elektrická energie je přiváděna do topné fólie pomocí dvou měděných pásků a zde je transformována beze ztrát na energii tepelnou. Dochází k efektivní rovnoměrné distribuci tepla po celé ploše topné fólie, přičemž povrchová teplota fólie je nízká. V současné době, a hlavně vzhledem k budoucnosti, zřetelně platí, že v případě běžně velkého, dobře zatepleného rodinného domu (cca do 250m 2) nedává tepelné čerpadlo žádný smysl oproti uhlíkovým fóliím.


Doporučil bych topné folie instalovat do stropu , nebo do šikmin, které mají sklon menší jak ° od svislé roviny. Rád bych instaloval podlahové vytápění do karavanu.

Velkou předností je jednoduchá montáž bez použití mokrého stavebního procesu. Elektrické topné fólie se montují do konstrukce stropu se sádrokartonovými podhledovými deskami KNAUF, RIGIPS nebo se sádrovláknitými deskami FERMACELL. POZOR: nezávisle na tepelné energii, spotřeba energie je stejná. Rozdíl je pouze v době zahřívání a spotřeba energie je stejná! Jiné použití topné folie nebo jiné uložení topné folie než je uvedeno v tomto návodu může být životu a zdraví nebez-pečné a nebo může vést k materiálním škodám.


Výhoda takového systému je v tom, že nikde necítíte žádné topné médium se silným tepelným výkonem v jednom místě, ale naopak příjemné teplo o stejné teplotě je rozprostřeno po celé místnosti. Díky tomuto je možný velice rychlý přenos tepla domístnosti a na nejmenší míru je naopak omezena nežádoucí akumulace tepla do stavební konstrukce.

Kromě podlahy lze topné fólie instalovat do stěn a do stropu. Elektrické podlahové topení pomocí topných fólií je zdravé, ekonomické, rychlé, bezúdržbové, nehlužné má dlouhou živbotnost a nezabíra místo v technické. Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.


Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka). Ke směně tepla mezi stropem a okolním prostorem dochází sáláním, a to celou plochou vytápěného stropu. Velká teplosměnná plocha stropu ohřívá rovnoměrně celý prostor místnosti, díky čemuž je vytápění komfortní a velice. Stropní topné fólie HEATMAX.


Stavební konstrukce jsou tak méně. U stropu je také k dispozici větší účinná topná plocha, protože na strop se – na rozdíl od podlahy – neumisťuje žádný nábytek. Také je proti podlaze k dispozici větší účinná topná plocha, protože na strop se obvykle neumisťuje nábytek.


Zásadně se folie nepokládá přes dilatační spáry a také pod stabilně zabudované vybavení. Na montáž do prostor s vyšší provozní vlhkostí (koupelny, prádelny) jsou kladeny náročnější požadavky na instalaci a proto nedoporučujeme topné folie do těchto prostor instalovat. Instalace a montáž Praha.


Topná fólie Heatmax (Nexwarm) pro novostavby, domy, byty a rekonstrukce. Napínaný strop se montuje na neviditelnou plastovou lištu a technologické mezery mezi plátnem napínaného stropu a stěnou se skryjí úzkou dekorativní vložkou stejné barvy jako plátno. Dle přání je možné vytvořit objemné konstrukce (tzv. přehyby), vestavit do napínaného stropu jakékoli světelné přístroje.

Tyto topné podložky produkují infračervené teplo o ultra-dlouhých vlnových délkách. Tato vlnová délka zahřívá objekty v ubikaci spíše než vzduch. Povrch topných fólií se zahřívá, ale poskytuje velmi mírné teplo, což umožňuje, aby plazi mohli ležet přímo na nich. Topné systémy Termofol působí téměř po.


STROPNÍ topné folie ECOFILM C – jsou určeny pro instalaci do sádrokartonového podhledu. Jedná se o systém stropního sálavého vytápění, u kterého je teplo (obdobně jako u panelů ECOSUN) předáváno formou infračerveného záření. Teplo do vašeho domova. V čem jsou topné folie jiné? Většina klasických otopných soustav využívá fyzikální jev nazývaný konvekce, který označuje proudění tepla prostřednictvím kapaliny nebo vzduchu.


Při konvekci dochází ke ztrátám a zpoždění. V místnostech s trvalým pobytem. Díky tomu nenarušují žádným způsobem celkový vzhled místnosti a umožňují maximální využití celého prostoru. U parket nebo koberce to může být i více.


Podľa priania je možné vytvoriť objemné konštrukcie (tzv. prehyby), zakomponovať do napínaného stropu môžme akékoľvek svetelné prístroje. Možnosť nanesenia zobrazenia - na napínané stropy je možné naniesť akékoľvek zobrazenie (napríklad modré nebo alebo oblaky) s vysokým rozlíšením a kvalitou tlače – ideál je min. Tato fólie se vyznačuje zvýšenou mechanickou i teplotní odolností, a proto nachází uplatnění v bytové výstavbě stejně jako v komerčních objektech. Izolace vyrovnává drobné nerovnosti podkladu, tlumí kročejový hluk, brání tepelnému toku z topné folie Ecofilm do podkladního betonu.


Je nevhodná pro měkké podlahové krytiny (koberce, lina, PVC). Doporučená skladba podlahy: podkladní beton, izolace STARLON topná folie Ecofilm, polyetylenová folie tl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky