pondělí 21. června 2021

Zkamenělé dřevo naleziště

Zkamenělé prameny ve městě Kenosha ve Wisconsinu. Ukrajina - zkamenělé kmeny blahočetů se nachází nedaleko města Družkivka. Umělá napodobenina zkamenělého dřeva je vyráběna v laboratoři ve státě Washington. V procesu byly malé kostky borovicového dřeva namočeny do kyseliny a na další dva. Jeho krása by spíše vynikla až po řezu a jeho vyleštění.


Lidé zneužívají místo k vyhození odpadu.

Docela je tu pěkný výběr! Hezký vzorek plochého zkamenělého dřeva z naleziště Líně u Plzně (ČR). Na posledních dvou fotkách je kámen mokrý, pro lepší zachycení jeho barvy a struktury. Igor se totiž rozhodl, že mi jen tak zadarmo pošle kousek dřevitého opálu asi jako satisfakci, že se mnou roky nemluvil. Co vám budu povídat, mám radost.


O to větší, že se prostě někdo jen tak sebere a na svoje náklady pošle parádní dřevo , aby druhému udělal radost. Za mě je to neuvěřitelný počin a já moc děkuji. Alzeheimerova, Parkinsova choroba, stařecká demence.

Seznam blahodárných vlivů zkamenělého dřeva dle našich měření zde nekončí. Kameny převzaly ze své minulosti léčivé vlastnosti původních stromů. Pojďte se s námi vydat na výlet do lesa! Ale nebude to jen tak nějaký obyčejný les, nejdeme sbírat ani houby ani borůvky, zajímá nás dřevo.


Kdepak, míříme do pravěkého lesa za zkamenělým dřevem! Jak už název sám napovídá, jedná se o dřevo , které - lidově řečeno - zkamenělo. Minerální roztoky se mohou na dřevě usazovat, nebo dřevem zcela proniknout. Dřevo se postupně mění v kámen, podle složení roztoků to je nejčastěji vápenec nebo křemen.


Tento proces zkamenění (petrifikace) probíhá pod zemí, kde je dřevo uloženo pod sedimenty, které ho chrání. Při výběru podmínek nastavte jen ty, které jsou pro vás klíčové. Nastavením většího počtu různých podmínek současně můžete díky zúženému výběru ve výsledku vyhledávání přijít o velké množství záznamů. Ve světě jsou známé tzv.


USA je několik takovýchto obřích výskytů. Dále pak jsou známá naleziště v Řecku (rozloha 1km2), Argentině (až m dlouhé stromy), Brazílii, Číně, Libyi a mnoho dalších místech. Jedná se o výsledek permineralizace stromů, které proces přeměnil v kameny. Všechny organické materiály ve stromě byly přeměněny na minerály. Krásná ukázka zkamenělého dřeva z lokality Líně u Plzně (ČR).


Achát barvený i přírodní Řezané Půlky Plátky Zvonkohry Svícny a lampy Achát peříčkový Ametyst Krystaly (špice) Drúzy a geody Azurit a malachit Citrín Krystaly (špice) Drúzy malé Drúzy velké Turmalín - nejsilněj.

Minas Gerais - našli jsme zkamenělé dřevo. Vítejte v Geo klubu :) Galerie, určování minerálů (šutrů), fosilií (zkamenělin) a všeho co s tím souvisí. Koncovka - polodrahokam Turritella - zkamenělé Mušličky Pouzdro.


Rukojeť- Exotické dřevo Palisandr, Nerez, Fibr, Nádor Břízy. Nejkrásnější zkamenělé dřevo na světě ze světoznámého naleziště , Arizona,. Zde budeme průběžně zveřejňovat naleziště (lokality) zkamenělin u nás v České republice i ze zahraničí. U navštívených lokalit naleznete fotografie místa a stav naleziště.


V článcích níže, zde budou zveřejněny také nejvýznamnější světová naleziště , národní parky a další informace ohledně paleontologických lokalit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky