pátek 9. října 2020

Vodovodní zpětná klapka

Ochrana pomocí zpětných klapek. Jednoduše řečeno, uplatní se všude tam, kde hrozí zpětný tok látek a jejím hlavním úkolem je tomuto zpětnému toku zabránit. Mosazný talířek je dotěsněn gumovým těsněním a přitlačován pružinkou k dosedací ploše zpětné klapky. Klasický princip funkce této zpětné klapky poskytuje i vyšší životnost oproti. Zpětná klapka je velmi důležitá součást domovních rozvodů vody.


Zamezuje totiž zpětnému proudění přes vodoměry, a tím i nepřesnému měření spotřeby.

Instalace zpětných klapek je důležitá hlavně v domech s rozvodem studené a teplé vody. V nich je totiž nebezpečí zpětného toku větší. Proto všem doporučujeme instalaci zpětné klapky. Kanalizační zpětná klapka slouží jako ochrana proti vzduté vodě (záplavám).


Je vybavena jednou nerezovou klapkou. Vodovodní přípojka spojuje veřejnou vodovodní síť s vnitřním. Sobime - Španělsko), vodovodní kulové kohouty (MT Spain - Španělsko), topenářské šroubení,. Je vyrobena s vnitřním závitem dle evropských standardů ISO 2s těsnění EPDM.


Zamezuje zpětnému proudění přes vodoměry, a tím i nepřesnému měření spotřeby.

Teplovodní podlahové vytápění je nízkoteplotní, ekonomicky úsporný a esteticky nerušivý otopný systém. Ekonomii provozu podlahového vytápění lze významným způsobem pozitivně ovlivnit kombinací s nízkoteplotními zdroji, jako jsou např. Těsné klapky KPK zamezují průniku pachů do bytu z digestoří sousedů. Sortiment pro výstavbu a opravy kanalizačních síťí - potrubí , tvarovky, revizní šachty, vpustě, gaigry.


Je to důležitá součást sestavy. Chrání vodoměr před poškozením např. Doporučujeme alespoň jednou za rok ověřit její funkčnost. Uzavřete kulový kohout nebo vřetenový ventil za vodoměrem a otevřete jeho vypouštění. Pokud ze systému nevyteče voda, zpětná klapka je funkční.


RSKW 1těsná zpětná klapka k digestoři. Ideální pro použití k digestoři. Klapka je vhodná pro instalaci do vzduchotechnického potrubí - spiro, kruhové plastové bílé potrubí, flexi potrubí.


KGZK zpětná klapka jednoklapková s aretací DN200. Jde o úsek potrubí počínaje odbočením z řadu k vodoměru, pokud v objektu není instalován vodoměr, pak po hlavní uzávěr vnitřního vodovodu. Internetový obchod s čerpadly, nabídka příslušenství čerpadel - zpětná klapka , zpětný ventil.


V kategorii armatury naleznete filtry, sací koše, ventily, vodoměry, zpětné klapky pro ovládání potrubních rozvodů, pro stroje a různá technická zařízení i na zahradu. Kvalitní armatury u nás nejlevněji. Koncová - žabí klapka.


A může mi někdo vysvětlit, k čemu slouží ta zpětná klapka asi metr od čerpadla?

Pokud je zpětná klapka ve studni (údajně jí tam má každá vodárna), tak přece už ta nepustí vodu zpátky do studně a tím pádem je ta zpětná klapka na obrázku k ničemu - jsou na jednom potrubí. ZPĚTNÁ KLAPKA KPK Pachutěsná zpětná klapka. Magnetická, jednokřídlá, samočinná klapka. Tělo klapky je vyrobeno z ABS plastu, membrána je ze silikonu a po obvodu klapky je gumové těsnění ve tvaru U, které zvyšuje těsnost a pevnost klapky v potrubí.


Hledáte pračkový ventil? Zpětné klapky, nízká cena, zpětná klapka KSB, ABO, AHP, Giacomini. Vyberte si z široké nabídky pračkových ventilů se zpětnou klapkou i bez ní.


Nabízíme značky Aqualine, Arco, Novaservis, Sapho a Schell.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky