čtvrtek 17. prosince 2020

Vrtání studny svépomocí

Vrtání studny Vrtání studny. Narazíte-li na větší kámen který rypadlo nenabere, tak ho vydloubněte nebo rozbijte lešeňovou trubkou, nebo na trubku přivařte sekáč (majzlík), rozbijte a pokračujte ve vrtání. Je možno vrtat i ve sklepě-budově s nízkým stropem.


Pokud váháte nad průměrem vrtané studny , pak doporučujeme průměr 180mm. Stavba studny svépomocí nemusí dopadnout dobře.

Je třeba dodržet mnoho právních předpisů, ke kterým se soukromý stavitel nemusí vždy dostat nebo jim pně porozumět. Při hloubení studny se má sledovat, jestli se sousedům neztrácí voda v jejich studních. Organizace, která provádí budování studny , je povinna vést. Hloubka studny je metrů.


Byla vyvrtaná na na kopci nad železniční tratí. Depth of the well is metrů. Byla drilled on the hill above the railway tracks.

Vrtané studny jsou vydatnější a levnější, než kopané studny. Navíc v poslední době došlo ke snížení hladiny podzemních vod. Kopané studny se bagrem rizují do m hloubky, což může být málo. Ručně kopané studny se již dnes téměř nevyskytují.


Navíc je zakázáno kopat studny svépomocí. Specializujeme se na vrtání studní a poskytujeme v této oblasti služby pro jejich komplexní realizaci. Zajišťujeme projektovou dokumentaci, vyhledání pramene, vrtné práce včetně čerpací zkoušky (garance minimálního přítoku).


Provádíme jak kopané, tak vrtané studny včetně instalace čerpadla a napojení na vaši domácnost. Vše kolem studny můžete nechat na nás, postaráme se o kompletní servis. Jaký je postup při vrtání studny , jak probíhá průzkum a kde je možné studnu vyvrtat?


Všechno, co potřebujete vědět o průzkumu, projektování i samotném vrtání studny naleznete v následujícím článku. Pravdou je, že být závislý na dodávce vody nemusí být vždy úplně ideální. Proto, pokud je to aspoň trochu.


Internetový p rodej do ČR a SK pokračuje. Odesíláme do dvou dnů od přijetí objednávky.

Při platbě na dobírku, platba přes řidičův terminál pouze platební kartou, bankovky řidič v současném stavu nepřijímá. Vrtanou studnu nelze realizovat svépomocí , ani v případě, že bude zajištěn odborný dohled. Základem úspěchu je kvalitní provedení průzkumných prací, proto.


Provádíme kompletní práci okolo vrtání a výstavby studny , včetně zavedení čerpadla. Pře samotným vrtáním jsme schopni provést geologický průzkum Vašeho pozemku. Podívejte se na dalších důvodů, proč nám svěřit vyvrtání studny. Přesnou cenu vám sdělíme na základě vaší poptávky, požadavků a dle geologických podmínek v dané lokalitě. U vás je náprava v tom, že by jste potřeboval velkoprofilovou studnu, která se svépomocí dělá jako kopaná (skruže m průměr a výšky).


U té velkoprofilové studny budete mít k dispozici akumulaci cca jednoho kubíku vody, když voda nastoupá zpátky, zatímco v současném vrtu máte jen cca litrů a pokud není. Tam je vrtání studny ručním vrtákem popisováno, včetně návodu na výrobu celého vrtacího zařízení, včetně vrtáku se zpětnou gumovou klapkou, bez kterého se v případě vrtání ve vodě neobejdete. Sám jsem tento návod k výrobě gumové klapky u vrtáku využil. Vyvrtal jsem tímto způsobem studny hluboké m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky