pátek 6. listopadu 2020

Výpočet výkonu elektrického kotle

Orientační výkon kotle , potřebný k vytopení prostor, si můžete vypočítat i sami. Následně zúžit výběr na zařízení splňující kritéria a na závěr se rozhodnout pro konkrétní kotel. Samozřejmě jde pouze o orientační výpočet výkonu kotle a doporučujeme konzultovat tuto problematiku s odborníky. Výkon kotla patrí k základným parametrom, ktoré je potrebné zvažovať pri kúpe nového tepelného zdroja.


V nasledujúcich riadkoch nájdete podrobnejšie informácie o tom, prečo je výkon plynového, elektrického kotla alebo kotla na drevo, či iné tuhé palivo dôležitý pre optimálnu prevádzku zariadenia.

Správný výpočet výkonu plynového kotle nejen ušetří na spotřebním materiálu, ale také zvýší účinnost zařízení. Zařízení, jehož tepelný výkon převyšuje skutečné potřeby tepla, bude pracovat neefektivně, když nemůže jako nedostatečně výkonné zařízení správně vytápět místnost. Kotle jsou dodávány společně s expanzní nádobou o obsahu litrů. K jejich příslušenství také zároveň patří teploměr s nanometrem, pojistný ventil, pojistný odvzdušňovací a tlakový spínač nebo čerpadlo.


Těleso kotle je z kvalitní svařované oceli s vyměnitelnými topnými prvky. Výpočet výkonu elektrického topného kotle je komplikovaný postup, ale potřebujete znát tento parametr, protože vám řekne, zda je přístroj vhodný pro váš konkrétní přípa nebo ne. V případě takového zařízení je kapacita nejdůležitějším parametrem, jelikož je to kvůli omezením zavedeným okresními.

Jednoduchý výpočet kW kotla: Výkon kotla. Výkon kotla musí zodpovedať tepelným stratám objektu a potrebám prípravy teplej vody. Hovoříme-li o instalaci, velmi důležitou problematikou je řešení vhodného jističe. Jistič musí dostatečně odpovídat výkonu elektrokotle, respektive jeho spotřebě energie.


Stejná slova platí také pro přívodní kabely. Princip fungování elektrického kotle spočívá ve využití teplovodního principu. Při návrhu výkonu elektrického topení vždy vycházíme z tepelné ztráty vytápěného prostoru nebo místnosti. Tepelná ztráta je množství energie, kterou musíme do vytápěného prostoru dodat, abychom udrželi teplotu v interiéru na požadované úrovni.


Hodnota tepelné ztráty je závislá především na konstrukci a. Kotle pro ústřední vytápění – Část 5: Kotle pro ústřední vytápění na pevná paliva, s ruční a samočinnou dodávkou, o jmenovitém tepelném výkonu nejvýše 5kW – Terminologie. Video instrukce: jak vypočítat tepelné ztráty doma a výkon kotle pomocí programu Valtec. Kompetentní výpočet tepelných ztrát a výkonu plynového kotle pomocí vzorců nebo softwarových metod vám umožní určit vysoká přesnost požadovaných parametrů zařízení, což umožňuje vyloučit nepřiměřené náklady paliva. To je důvo proč je tak důležité, aby se výpočet tepelného výkonu kotle a aplikovat je na pouzdru. Výpočet elektrického výkonu patří mezi základní výpočty v elektronice, elektrotechnice a energetice.


V kombinaci s Ohmovým zákonem se výpočet výkonu často používá k dimenzování součástek.

Proto i na této stránce najdete odvozené vzorce pro tento druh výpočtů. Výkon kotle je závislý na tom, kolik tepla je potřeba dodat do obytného prostoru pro zajištění tepelné pohody. Při nízkých venkovních teplotách pracuje kotel s větším výkonem, naopak při vyšších teplotách je zapotřebí mnohem nižší výkon.


Právě k regulaci výkonu slouží tzv. Vám potřebný výkon kotle v kW. Toto je ale výpočet hodný Přemka Podlahy v Receptáři. Jinak je výpočet výkonu kotle složitější a jako laik ho nezvládnete. Elektrický výkon je fyzikální veličina, která vyjadřuje vykonanou elektrickou práci za jednotku času.


Váš výběr proto neuspěchejte a projděte si náš široký sortiment, který mimo elektrokotlů obsahuje také kondenzační kotle , kotle na pevná paliva či kotle plynové. S výběrem vhodného kotle vám ochotně poradí naše technická podpora na tel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky