úterý 25. srpna 2020

Trubicové kolektory heat pipe

Na môj podnet začali vyrábať kolektory so zosíleným Heat Pipe v spodnej časti. Po skúsenostiach, výmenách HP u starších kolektorov, nie inštalovaných našou firmou, sme zistili, že po rokoch 8-1 v prípadoch ak je kolektor často prehrievaný i skorej , dochádz k degradácii HP v trubici. Tento blog je zaměřen na praktické poznatky a využití trubicových solárních kolektorů s tepelnými trubicemi - Heat - Pipe.


Sydney trubicích (jedná se vlastně o termosku - Dewarovou nádobu) a tepelných trubicích tzv. Vysoce výkonné solární kolektory s vakuovými trubicemi používající technologii Heat - Pipe.

Trubicový vakuový solární kolektor typ “ HEAT PIPE “ Vakuové trubicové kolektory HEAT-PIPE mají vyšší účinnost oproti plochým kolektorům určené k přípravě teplé vody a přitápění. Vysoká účinnost je zajištěna použitím vysoce selektivního třívrstvého povlaku trubic nové generace. Kompletní vakuový kolektor heat pipe vč.


Kolektor lze montovat na rovné, šikmé i svislé plochy. Trubicové vakuové solární kolektory se používají na všech typech objektů p. L s deseti vakuovými trubicemi a příslušenstvím. Solární trubicové kolektory.

Vakuové trubicové solární kolektory jsou v naší zemi velmi oblíbené a mohou Vám ušetřit – nákladů spojených s přípravou teplé užitkové. L a deseti vakuovými trubicemi. V ceně držák kolektoru! Kolektory této řady jsou navrženy pro použití v Evropě a vynikají. Další výhodou vakuových kolektorů je schopnost zachytit i slabé difuzní záření o malé intenzitě.


Plug-in (nepřímý ohřev), jsou tyto kolektory provozně považovány zavelme bezpečné. V našich sestavách používáme špičkové vakuové kolektory s odpařovací tepelnou trubicí typu Heat pipes , které zajišťují rychlý přenos tepla do sběrače kolektoru. Velkou výhodou trubicových kolektorů je.


Podle použité technologie se trubicové solární kolektory dělí na vakuové trubicové kolektory –heat –pipe nebo u- pipe. Každá z nich má svoje kladné i záporné stránky. Všeobecně mají trubicové solární kolektory celou řadu předností.


Jak již bylo zmíněno, jde například o jejich snadnou údržbu, montáž i. Vakuové trubice systému HP ( Heat Pipe ) jsou přes sběrač kolektoru připojeny NEPŘÍMO k solárnímu okruhu. V absorbérech jednotlivých trubic HP cirkuluje nosné médium, kte. Ohřev TUV pomocí solárního systému U PIPES.


L a patnácti vakuovými trubicemi.

Upravený Heat pipe , ktorý určuje životnosť kolektora. Viac v sekcii O KOLEKTOROCH. Buďte medzi prvými , ktorí budú mať nainštalovaný kolektor s predlženou životnosťou! AKTÝVNA OCHRANA KRYTY na solárne kolektory - trubice. Tepelná trubice - Heat Pipe Tepelná trubice (anglicky HeatPipe, nebo Heat Pipe ) dokáže přenášet velké tepelné výkony při zachování malého rozdílu teplot (běžně kolem °C).


Přenos tepla v ní je založen na odpařování a kondenzaci. Tyto kolektory měly heat - pipe umístěny uprostřed vakuových trubic, ale měly vyrovnanější tepelný zisk po celý den a díky heat - pipe řešení byla jejich případná oprava možná bez vypouštění solárního okruhu a složité manipulace. Zajímavostí je, že tuto technologii vynalezla NASA. TEM1Tyto kolektory lze využít zejména pro ohřev vody v rodinných domech, ale jsou vhodné také pro ohřev bazénové a topné vody, velkoplošné komerční instalace.


Dodávali jsme solární obsorbéry pro vytápění bazénů u rodinných domků, deskové solární kolektory nevakuové, deskové solární kolektory vakuové, vakuové trubicové kolektory průtočné, vakuové solární kolektory U- pipe , vakuové solární kolektory Heat pipe. Vzhledem k dřívějším zkušenostem. Predávame a montujeme solárne vákuové- trubicové kolektory na ohrev vody a kúrenia.


Opět, od rodinných domků, až po vytápění bytových domů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky