pátek 26. února 2021

Výroba pelet doma

This feature is not available right now. Please try again later. DK DIY Recommended for you. Chtěl bych se podělit se svými zkušenostmi s výrobou pelet doma.


Výroba pelet doma

Je to zhruba rok co sem se rozhodl, že si budu vyrábět pelety sám. Dohnala mě k tomu cena pelet. Opravdu kvalitní pelety stojí -Kč. Při komerční výrobě pelet se používají speciální stroje, do kterých výrobce přidá suroviny a ze stroje se začínají sypat hotové peletky.


V malovýrobě může takový stroj využít i ten rybář, který má doma „peletovač“ pro výrobu paliva pro peletové kotle. Ovšem my, kteří žijeme při ústředním topení. Spolu s partiklem jsou nepřekonatelné.


Vše začneme přípravou pomůcek. Klasický rollball, váleček na nudle, injekční stříkačka či řezací kolečko na pizzu má dnes doma skoro každý. Domácí výroba peletek není žádný med , ale když je dobrá vůle tak jde všechno. To, co pro druhé není možné, byla pro nás další velká výzva,“ uvádí k počátkům záměru majitel firmy Jan Novák. Cílem pak bylo vyvinout malou granulační linku, kterou by si mohl každý běžný spotřebitel zapnout doma do zásuvky.


Linku, která by i přesto měla výkon min. Jinak co se týká nás, tak původní představa byla trochu růžovější, ale když to vezmu celkově, tak jsem spokojený. Ještě asi přestavíme kotel u rodičů, když už technologii máme, tak ať to využijeme.


středa 24. února 2021

Zemní filtr k nádrži na dešťovou vodu

V nádrži jsou uloženy rozdělovací a sběrné trubky (DN 110), které jsou vyvedeny nad úroveň terénu, čímž je zajištěno optimální provzdušnění filtru. Sběrný filtr na dešťovou vodu pro umístění v nádrži - vhodný pro dotaci Dešťovka, účinnost filtru 1. Velikost filtračních oček 55mm. Dva připojovací kusy DN11 odtok do nádrže DN110.


Filtr odstraní všechny hrubší nečistoty. Ochráníte tak čerpadlo před nasátím mechanické nečistoty a.

Doporučujeme v kombinaci s tichým nátokem. Jak již název napovídá, ve sběrném filtru se zachytávají nečistoty v podobě listí či hrubého písku. Při použití filtru máme jistotu, že se v nádrži akumuluje pouze čistá voda. Tento sběrný filtr je určen k umístění.


Představují osvědčený způsob pro nakládání s dešťovými a splaškovými vodami. NENÍ POTŘEBA OBETONOVAT jejich plášť, čímž se výrazně snižují náklady na instalaci. Výhodou ve srovnání s betonovými nádržemi je snadná přeprava a manipulace díky mnohem nižší hmotnosti.


Zásobní nádrž na dešťovou vodu se proto nezanáší, nemusí se čistit a čerpadlo nemůže být poškozeno sedimentem přisátým ze dna.

Nedochází také k zanášení armatur instalovaných v rozvodu dešťové vody včetně trysek postřikovačů.

pondělí 22. února 2021

Zapojení topení

How To Form, Pour, And Stamp A Concrete Patio Slab - Duration: 27:12. Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now. Please try again later.


TOP HEATING Instal Xpert Odborná instalace profesionálně vyškolenými montážníky se zkušenostmi více než let.

Hodně jsme nad tím uvažovaly o komfortu podlahového topení a radiátorů. Firma, která nám dělala topení , nám nevymlouvala variantu topení podlahového spolu s radiátory, ale bylo by to prý složitější na zapojení v kombinaci s akumulační nádrží. Výhodou tohoto zapojení je to, že termostatickou hlavicí mohu nastavovat na jakou teplotu chci nahřát bojler. Na počátku topení to tedy funguje tak, že přednostně se nahřívá bojler, který v tu chvíli odebírá zhruba 2kW energie a zbylá teplá voda jde do radiátorů.


Jakmile se bojler nahřeje, tak jde voda z kamen přímo do. Get without the ads. Jednoduchá montáž pro podlahové topení.


Při zapojování nádrže dbejte zásad v návodu k použití, kde je také nakresleno schéma zapojení.

První okruh přivádí teplou vodu vždy, když klesne teplota pod stanovenou hodnotu.

čtvrtek 18. února 2021

Vyhláška 50 jak získat

Je mi 40let ekonomické vzdělaní s maturitou. Nejsem eletrikář a přesto bych si chtěl udělat vyhlášku 50. Doplňuji: Existuje vůbec rekvalifikační kurz na eletrikáře? Nebo se musím normálně vyučit?


Na praxi bych měl garanta.

Kvalifikaci pracovníka znalého v souladu s paragrafem vyhlášky č. Pracovník, který má ukončené odborné elektrotechnické vzdělání. Na co je třeba dbát při sestavování pohyblivých přívodů a šňůrových vedení především? Když budu velkej rejpal, tak na otázku z názvu článku Jak získat Vyhláška č. Kde získám školení a přezkoušení na §vyhlášky. Níže na této stránce naleznete znění vyhlášky , pokud se ale chcete dozvědět jak získat osvědčení krok za krokem včetně všech potřebných dokumentů, formulářů a studií, můžete ještě nahlédnout pomocí tlačítka „Chci získat osvědčení“, kde v druhé polovině webu naleznete slíbené informace. Pro vyučené z získání par.


Myslím že je to celkem pochopitelné, bylo by celkem divné, kdyby vyhl.

Dle této dosud platné vyhlášky musí být každý pracovník, který pracuje s elektrickým zařízením pravidelně proškolen a přezkoušen ze znalostí předpisů a norem týkajících se elektrických zařízení s přihlédnutím k charakteru vykonávané práce.

úterý 16. února 2021

Výroba akumulačních nádrží

Na podlahové topení umíme napojit jakýkoli zdroj tepla. Krb, kotel na tuhá paliva, solární systém, tepelné čerpadlo či cokoli si budete přát. Akumulační nádrže, které.


Zdrojem tepla může být kotel na tuhá paliva, tepelné čerpadlo, solární kolektory, krbová vložka atd. Male video predstavujici zakladni principy akumulacni nadrze, tento priklad zobrazuje akumulacni nadrz LMT pripojenou v klasickem prostredi rodinneho domu k radiatorum, TUV, kotli na tuha paliva. Výroba akumulačních nádrží je provozována v Benešově.

Vítáme Vás na stránkách firmy ZÁSOBNÍKY CZ. Dodáváme ucelené portfolio výrobku. Zabýváme se výrobou a dodávkami zarízení pro TZB a průmysl. Pro sjednocení vzhledu a zvýšení životnosti provádíme v našem vlastním specializovaném pracovišti chemické moření a pasivaci těchto nádob.


Nabízíme také atypickou výrobu akumulačních nadrží a zásobníků vody dle požadavků zákazníka. Typy akumulačních nádrží NADO a NADOS s přípravou TUV. Dále je možné doplnit hrdla pro el.

Zásobník teplé vody slouží k uložení zásoby teplé pitné vody ohřáté jinými zdroji. Možno použít jako nádrž na pitnou vodu nebo chladivo.

Webasto air top 2000s

Order online with next day delivery available in the UK. Combustion and Heating Air Fan. The combustion and heating air fan delivers the air required for combustion from the combustion air inlet to the burner insert. By means of the fan the heating air is also delivered to the air outlet.


Webasto Technical Services 9views. The instructions supplied made most things more difficult than necessary and.

Perfect for cargo heating, this heater quickly and consistently provides heat and users can choose between recirculation and fresh-air modes. Millions are being used in various applications around the world. Free Shipping Available. Cab heating, fuel savings and emissions reduction. Distinctive features are its more durable and lightweight motor.


The air heater is used for heating the cargo compartment of the truck when transporting the heat-sensitive cargo or vehicle cabin in cold weather. Perfect for bunk heating, this heater gets the job done quickly and consistently heating the interior of the bunk. Users can choose between recirculation and fresh- air modes.

It offers excellent heat output and optimal economy.

čtvrtek 11. února 2021

Změkčování vody v domácnosti

Nejste jisti při výběru správné úpravny vody ? Neváhejte nás kontaktovat s dotazy. V domácnosti se obvykle ponechává tvrdost až německých stupňů. Katexová pryskyřice je iontoměnič.


V praxi to znamená, že během činnosti ( změkčování ) protéká voda reakční nádobou s katexem, na katex se naváží látky, které se jinak usazují jako vodní kámen.

Jakmile je kapacita katexu vyčerpaná a ten. Levné a účinné změkčování vody v rodinném domě Bydlíme v území zásobované tvrdou vodou z podzemních vrtů. Věděli jsme, do čeho jdeme, a je to technologicky nepříjemný fakt.


Změkčování vody bez soli. Stejné výhody, ale bez zatížení životního prostředí, mají změkčovače bez soli. Toto označení může být diskutabilní z toho důvodu, že se nejedná o změkčení vody ve smyslu odstranění nežádoucích minerálních látek z vody , ale „jen“ jejich přeměna v krystalky tak, aby se z nich netvořil vodní kámen.


Použití systému pro změkčování vody na bázi solí, které vypouštějí slanou vodu do klesajících zásob pitné vody , se jeví jako zbytečné.

Vyrábíme a prodáváme kompletní řešení pro odstranění tvrdosti vody , nebo chcete-li změkčení vody určené k využití v domácnosti.

úterý 9. února 2021

Vstřikovače lpg brc

Vstřikovač LPG BRC modrý starý typ. Mám dotaz, koupil jsem si Peugeot 2z Itálie, kde je namontován LPG systém BRC , vozidlo mělo problémy s provozem na LPG , tak jsem navštívil servis Auto Fedor, kde zjistily, že mám špatné tři vstřikovace, kdy cena výměny vstřikovačů je pomalu polovina ceny vozu, proto jsem se chtěl dotázat, jestli. Máme široký sortiment skladem ihned k odeslání. Pro dokonalé přizpůsobení a umístění vstřikovačů na motoru s ohledem na perfektní funkci máme k dispozici také bohatý výběr montážního příslušenství.


Systém LDI ( LPG Přímé vstřikování, Přímé vstřikování kapalného LPG ) Jedná se o novou generaci systémů BRC Gas Equipment.

LPG Direct Injection byl vyvinutý pro přímé vstřikování kapalného LPG do benzínových motorů přes původní benzínové vstřikovače a vysokotlaké čerpadlo. Většina výrobců vstřikovačů LPG používá tzv. British Retail Consortium The go-to trade association for all UK retailers, promoting the story of retail, shaping debates and influencing the issues that matter to the industry.


Firma BRC je jedna z nejznámějších a nejstarších italských výrobců LPG zařízení. Veškeré komponenty jsou vlastní výroby a prvotřídní kvality. Tento systém vyniká mimořádnou stabilitou parametrů a dlouhou životností komponentů.

Vrtané studny zlínský kraj recenze

Vrtané studny 1- Moravskoslezský a Zlínský kraj. Zvolte řešení, které sníží náklady na bydlení, vyvrtáme Vám vlastní zdroj vody. Máte-li rodinný dům se zahradou, pak se u. Působíme v oblasti Moravskoslezský kraj a Zlínský kraj , tedy v okolí těchto. Tvorba webových stránek Designsoft. Provádíme vrtané studny včetně instalace čerpací techniky a vodáren.


Vrty pro tepelná čerpadla vystrojení GEROtop, dále instalujeme tepelná čerpadla zn. Viessmann, podlahové vytápění, kompletní topný systém. Celá akce vyvrtání studny většinou trvá 1-dny. Cena vrtané studny záleží nejvíce na dvou faktorech – na hloubce spodní vody a na průměru vrtu. Výuka němčiny ve Zlínském kraji s recenzemi od studentů.


Seznam studenty nejlépe ohodnocených jazykových škol ve Zlínském kraji nabízejících kvalitní výuku kurzů němčiny. Vrtáné studny , vrty pro tepelná čerpadla Potřebujete na své chatě nebo u rodinného domu vyvrtat studnu? Tuto starost můžete nyní předat nám.


Vrtáním studní se zabýváme více než let a tudíž máme v tomto oboru bohaté zkušenosti. Podrobnější informace o technologii vrtání naleznete v oddílu vrtané studny. I studny co hořely, apod.


Další oblasti se řeší individuálně). Firma má let zkušeností, stovky realizací, možnost soudního znalectví na studny. V posledních letech jsme realizovali stovky zdrojů pitné vody pro zásobování rodinných domů, chat, provozoven i celých obcí.


čtvrtek 4. února 2021

Vzduchotechnické potrubí kruhové

Vzduchotechnické rozvody se označuje potrubí z pozinkované oceli, kruhové nebo čtyřhranné. Realizace v prostorech, kde není možné použít rovné potrubí , nabízí možnost použití flexibilního, ohebného potrubí. Nabízíme flexibilní hadice z AL, PU, PVC a dalších materiálů, které je možné dodat v antistatických.


Kruhové vzduchotechnické potrubí za nejlepší ceny. Oblouky, přechody, spiro potrubí , odbočky a další komponenty.

Základním konstrukčním prvkem vzduchotechnických rozvodů je potrubí z pozinkované oceli, kruhové nebo čtyřhranné. Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Lze je použít především tam, kde jsme omezeni prostorově (těsné podhledy, prostory nad kuchyňskými linkami apod.).


Druhou variantou je kruhové potrubí a tvarovky, které dodáváme v průměrech 10 1a 1mm. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. UK - kruhové vzduchotechnické potrubí , CZ VZDUCHOTECHNIKA. Vyrábíme vzduchotechnické potrubí z černého i pozinkovaného plechu, kruhové i čtyřhranné, skupiny I.

Na toto potrubí vlastníme certifikaci dle ustanovení §zákona č.

středa 3. února 2021

Zadřený kompresor klimatizace

Je potřeba zajistit funkčnost a těsnost okruhu klimatizace co nejdříve. Doporučené délka pro vakuování je minut pro zajištění maximálního odsátí vlhkosti. Poznámka: vakuování nenahrazuje proplach. K zadření kompresoru dochází většinou u stáloběžných kompresorů bez chladiva, viz popis výhod a nevýhod dle vyjádření servisu autoklimatizací.


Zjistili jsme zadřený kompresor a také to že je na okruhu únik. Teď mám ale obavu, že pokud budu s autem jezdit do doby než vyřeším opravu uniku, že by se mohl komresor znova zadřít. Kompresor už jsme vyměnili a našli i únik. Tak si tak dnes jedu v tom stupňovým vedru a zdá se mi, že klíma nějak přestává chladit.


Což je divný, když jsem ji nedávno nechal doplnit. FILTHY STAIN EXTRACTION (SUPER DIRTY) 〡MECHANIC DAILY - FULL LENGTH INTERIOR DETAIL - Duration: 20:26. Zadřený kompresor klimy Sledovat. Fiat Punto zadřel se mi kompresor klimatizace.


Vydřený zadřený či roztržený kompresor - ANO -zcela jistě nutno je provézt proplach autoklimatizace. Ostatní případy jsou individuální a proto je nutno zvážit možnost proplachu autoklimatizace. Každopádně bude nutné kompresor buď vyměnit, pokud je zadřený uvnitř, nebo opravit, pokud je zadřené třeba ložisko u spojky.


Jedna věc mi stále vrtá hlavou, a to, zda je někde v motoru zátěžové čidlo, které vyhodnotí velký dodávaný výkon a spojku klimatizačního kompresoru na základě toho rozpojí.

pondělí 1. února 2021

Vzduch referát

The UK network for ambitious entrepreneurs. We support founders to scale their startups. You could join a growth programme and take your business to the next level.


How do we help UK tech startups? Potřebujeme ji ke svému životu, stejně jako ostatní živočichové a také každá rostlina.

Když se vzduch pohybuje, vnímáme ho jako vítr. I když vzduch nevidíme ani necítíme, můžeme zkoumat jeho vlastnosti. Je to směs většího množství látek, nejvíce obsahuje.


Potrebuje ho k životu každá rastlina a každý živočích. Pohybujúci sa vzduch tlačí na všetko, čo mu stojí v ceste, šuchorí lístim a dvíha šarkany vysoko nad vrcholky stromov. Hoci je vzuch ľahký, táto pokrývka tlačí.


Je čirý, bez chuti a zápachu.

Vnímáme pouze jeho pohyb - vítr. Bez vzduchu by naše planeta byla mrtvou pouští. Hlavní složku vzdcuhu tvoří dusík ().


Následuje kyslík () a další plyny, hlavně argon a oxid uhličitý, který je velmi důležitý, neboť tvoří hlavní. Okrem hlavných zložiek kyslíka a dusíka obsahuje ešte vzácne plyny. Vzduch vo všeobecnosti je zmes plynov.


Vlhký vzduch obsahuje aj vodnú paru. Voda je 775krát hustejšia ako vzduch. Stlačený vzduch se používá pro pohon a ovládání průběžných brzd vlaků.

Oblíbené příspěvky