úterý 5. května 2020

Vyuctovani topeni

Vlastní spotřebu elektřiny, případně plynu si každá domácnost hradí sama u svého dodavatele. Vyúčtování nákladů na teplo. Námi nabízená topná uhlíková fólie je výrobek nejvyšší kvality s nejvyšší zárukou na trhu. Infra uhlíková fólie je určená pro podlahové vytápění, stěnové a stropní vytápění. Spotřeba tepla se bude rozpočítávat podle údajů z měřáků na 1m² podlahové plochy.


Když ale bytová jednotka nedosáhne průměru, nebo přesáhne 2 průměru, na tento limit se upraví. Druhým rokem máme měřiče na topení. Bydlíme v garsonce, celý byt je vystrčený na střeše, chhladný. Není krytý žádným vedlejším bytem. Několikastránkové vyúčtování plynu i elektřiny obsahuje údaje nejen o vaší spotřebě.


EAN, u plynu EIC kó což je unikátní. Tato situace, i když se na první pohled zdá nelogická, skutečně může nastat a po jejím vysvětlení se stane logickou. Celá situace souvisí s faktem, že zálohy na služby jsou upravovány podle skutečné spotřeby předchozího kalendářního roku až další rok od 1. V následujících týdnech by měl každý nájemník či vlastník bytové jednotky obdržet vyúčtování za teplo, vodu a případně další služby spojené s užíváním bytu. Odpovědnost za správnost rozúčtování má podle platné legislativy vždy vlastník domu. Pouze se vyjadrila, ze vse bylo „sul nul“ a na me urgence o vyuctovani nereaguje.


Vyuctovani topeni

Letošní chladné počasí sice prodlužuje topnou sezónu, ale teplárny už chystají vyúčtování za uplynulé období. Především studenější leden a březen přispěly k tomu, že letošní zima byla o něco chladnější než ta minulá. Tou bude nahrazena stávající vyhláška č. Kromě toho co napsali již dva kolegové přede mnou, tedy že to nejde obecně říct, doplním vlastní zkušenost. Novostavba v energetické třídě A, metrů čtverečních užitné plochy, bungalov s rovnou střechou s půdorysem ve tvaru T. Elektrokotel ohřívající vodu do podlahového topení, 1l chytrý bojler a dvě dospělé osoby v domě a zálohy na elektřinu. Na ročním vyúčtování záloh na správu a chod domu by neměly chybět celkové náklady domu a způsob jejich rozúčtování.


Jen tak si mohou majitelé jednotlivých bytů zkontrolovat, jestli neplatí víc, než by měli. Náklady na ohřev teplé užitkové vody se vyúčtují jednotlivým vlastníkům dvousložkově. Dokážete si překontrolovat vyúčtování za teplou vodu a za spotřebu na ústředním topení?


Setkali jste se s problémem a nevíte, jak postupovat dále? Zkuste naši znalostní bázi, je velmi pravděpodobné, že nejste první, kdo tento problém řeší. Chtěla bych se zeptat zda je možné si někde nechat udělat propočet vyúčtování za topení. Nějak nám to nesedí a na obecním úřadě nám k tomu nechtějí více sdělit. Od letošního roku se zásadně mění pravidla, podle kterých se rozdělují náklady na vytápění mezi nájemníky bytových domů.


Nový systém má být spravedlivější než doposud. Majitelé středových bytů totiž často využívali toho, že je z obou stran vytápějí. Vlastním vytápěnou garáž, v bytovém domě. Od ledna letošního roku začíná platit vyhláška, která upravuje pravidla rozpočítávání nákladů na teplo v bytových domech.


Dobrý den, prosím o radu. Kdo se doposud snažil na teple nejvíc ušetřit, nově si připlatí nejvíc. Nový zákon má zakročit především proti těm, kteří se nechávají vytápět od sousedů.


Faktura za elektřinu krok za krokem. Vámi zadané osobní údaje bude jako správce zpracovávat společnost ČEZ Prodej, a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky