středa 27. září 2017

Suchy vzduch priznaky

Aj keď suchý vzduch v miestnosti nespôsobuje nijakú konkrétnu chorobu, je jedným z faktorov, ktorý môže významne narušiť obranyschopnosť dýchacieho ústrojenstva. Následkom takýchto porúch je zvýšená náchylnosť na kašeľ, respiračné infekcie a alergie. Astmatik dýchajúci suchý vzduch je náchylnejší astmaticky. Vlhký vzduch v zimnom období zapríčiňuje vznik roztočov, plesní a hubových vlákien. A práve roztoče zhoršujú život astmatikom.


Naopak, vlhkejší vzduch sa vám zíde pri problémoch s alergickou nádchou. Suchý vzduch totiž vysušuje sliznicu a znižuje prirodzenú imunitu. Okrem popraskaných pier sa postará aj o suchý.


Za příliš suchý považujeme takový vzduch , jehož relativní vlhkost nepřesahuje až. Při dlouhodobém pobytu na takovém vzduchu. Mrazivý vzduch je totiž velmi chudý na vlhkost, a tak při větrání během zimy vlhkost z místnosti spíše uniká. Suchý a teplý vzduch , ktorý je typický pre vykúrené byty, je ideálnym prostredím na rozmnožovanie a rozširovanie roztočcov. Spozorujete ich najmä na spodnej strane listu izbových rastlín a ak proti nim nezakročíte hneď, vytvorí sa na nich aj jemný pavučinkovitý povlak.


V tom ale tkví jeho nebezpečí: tam, kde vlhkost vzduchu klesá pod , dochází k. Máte pořád vysušenou pokožku, celý den vás dráždí suchý kašel a jste unavení? Důvodem nemusí být viróza nebo jiná bakteriální infekce, ale možná doma dýcháte příliš suchý vzduch. Jejich dilema se totiž odehrává na platformě suchý vzduch versus plísně. Když se ráno vzbudíte, máte nateklé oči, ucpaný nos a škrábe vás v krku?


Toto prostředí je již nepříjemné pro plísně, bohužel však stále ještě nekomfortní pro člověka. Vzduch , ktorý sa nám prostredníctvom nosa dostáva do dýchacích ciest, sa na slizniciach prečistí, zvlhčí a ohreje. V prípade, že samotný vzduch neobsahuje dostatočné množstvo molekúl vody, odoberá si ju zo všetkého, s čím príde do kontaktu – z pokožky, spojiviek a spomínaných slizníc.


Suchý zápal pľúc sa väčšinou prejavuje ako prechladnutie. To má za následok viacero. Medzi hlavné príznaky patrí: bolesť hlavy, bolesť hrdla, únava, slabosť, suchý kašeľ (bez hlienu). V našom ovzduší sa nachádza veľa rôznych látok, ktoré môžu dráždiť naše dýchacie cesty. Môže to byť dym, prach, plesne, peľ či chemické častice.


U niektorých ľudí dokáže suchý kašeľ spôsobiť aj príliš studený alebo naopak, príliš suchý vzduch. Prvou otázkou, ktorá vás bude zaujímať je, kedy je vzduch príliš vlhký. Je to vtedy, ak váš vlhkomer ukáže hodnotu vyššiu ako.


Pozor na príliš vlhký vzduch. Je to nebezpečné hlavne pre ľudí so zníženou imunitou alebo astmatikov. Lebo ak teplota v domácnosti prekročí hranicu 22°C, takýto vzduch je živnou pôdou. Mnoho vzduchotechnických systémů také neobsahuje zvlhčovač, a pokud už v systému je, většinou se podle jejích slov v rámci úspor nepoužívá.


Zejména pak kladné a záporné ionty, které působí příznivě na lidské zdraví. Dokonca aj čistý vzduch , ktorý je príliš suchý alebo príliš chladný, môže spôsobiť suchý kašeľ u niektorých ľudí. ACE inhibítory, ako je enalapril a lisinopril, sú lieky na predpis, ktoré liečia rôzne stavy vrátane vysokého krvného tlaku. Jedným z najčastejších vedľajších účinkov ACE.


Spirometrie se poté provádí v pravidelných intervalech (např. každé měsíce), tak aby lékař mohl spolehlivě zjistit, zda léčba zabírá či ne. Spirometrii měří, jakou rychlostí proudí vzduch při výdechu a nádechu, zjišťuje také dechový objem vašich plic a další údaje. Samotná léčba je však složitá. Vetranie pomáha len nachvíľu, lebo pri opätovnom zahriatí čerstvého vzduchu sa hneď zníži jeho relatívna vlhkosť. Odporúča sa preto v takýchto prípadoch použitie zvlhčovačov vzduchu.


Aromalampa je zároveň efektním bytovým doplňkem, jedná se o nádobku na vodu, do které se přidá několik kapek vonné esence a pod ní zapálí čajová svíčka. Nicméně ve vytápěných místnostech může vlhkost vzduchu klesnout až k. Voda se odpařuje a vzduch osvěží a provoní. Naše babičky používaly jinou fintu.


Nechaly převařit vodu a nalily ji do velké nádoby. Pára, která se uvolňovala, vzduch dostatečně zvlhčila. Výborné je přidat pár kapek.


Když nemáte radiátory, ale podlahové vytápění, obvykle postačí, když do misky nalijete vodu a položíte ji na zem. Pokud máte v místnosti jen mírný nedostatek vlhkého vzduchu, pomůže aromalampa nebo radiátorový odpařovač. Snižuje také obranyschopnost, protože škodlivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky