čtvrtek 14. září 2017

Bojler nerez nebo smalt

V diskusích zde na fóru jsem se dočetl, že smalt může nerez přežít i několikanásobně. Jak zásadní tedy tato otázka je? Parametrů pro výběr je až až a zrovna víc se mi líbí čerpadlo se smaltem :-) Tvrdost vody (jestli hraje roli) máme 2. Vybíráte vhodný bojler do své domácnosti nebo firmy?


Jsme si jisti, že si u nás vyberete.

Nabízíme bojlery a průtokové ohřívače. Nerez bojler – životnost v okolí elektrifikované trati. NEREZový bojler horší než smalt. TUV k tepelnému čerpadlu – smalt.


BOJLER MORA EOM PKT(80litrů). Tento bojler je uvnitř nerez nebo smalt ? A ohřevnou spirálu má vyndavatelnou bez nutnosti vypouštění obsahu bojleru ?

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních dnů neodpověděl. Doma nerez , ale je to dřina ho udržet! Mám ještě za totáče koupenou soupravu SFINX, je vzhledově nadčasová, vylévaná modrým smaltem a má dřevěné soustružené rukojeti.


Smalt je dokonalý, pořád se leskne a nikde není oprýskaný. A to ho používám denně od dubna do října. Beztlakový bojler má zásobník pouze na pár litrů. Obvykle nad nebo pod umyvadlem. Průtokové bojlery nemají zásobník, vodu ohřívají při jejím průtoku.


Elektrický bojler využívá k ohřevu vody elektřinu, konkrétně topné těleso, kterým udržuje stálou teplotu vody. K poškození nádobí z nerez oceli nedochází téměř vůbec, je odolné a pevné. Uškodit by mu mohla pouze sůl, která si s nerez ocelí příliš nerozumí. Při přípravě pokrmů je vhodné vyčkat na dobu, než se voda nebo ostatní suroviny začnou vařit, teprve poté by se měla vložit sůl. Z nerez nabídky se hodí.


Takze asi skrtam a vracim se zpet k variant klasickeho bojleru a porad tedy nevim jestli smalt nebo nerez. Skoda ze veskere moderni bojlery delaji vpodstate jen v zavesne verzi, stacionarni, ktery ja chci se delaji jiz minimalne a jsou vpodstate bvez jakekoiliv ridici elektroniky, coz je skoda.

Nerezové, smaltované, lité hliníkové s titanovým nebo sklokeramickým povrchem, litinu čistou nebo se speciální politurou v barvě kobaltové modři, nabídka je široká a možností mnoho. Pokud jde o výraznější kovové plochy, najdeme je v kuchyni nejspíš na spotřebičích, obkladech či dřezu. Zda si vybereme dnes nejoblíbenější nerez , opět se navracející smalt.


Hrnce a pánve se speciální keramickou úpravou dokonce snesou používání kovového náčiní. Pokud váháte, zda titanové nádobí mýt ručně nebo v myčce, volte raději první variantu. Přednosti titanového nádobí nejlépe oceníte, pokud vlastníte sklokeramickou či indukční varnou desku. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Až bojler doslouží (to už snad neudělám chyby, které jsem v systému udělal), mám v úmyslu nasadit beztlakovou nádrž z umělé hmoty fatboy s přepadem do kanalizace. Pořizovací cena je vyšší, ovšem investice se vám vrátí ve spolehlivosti a rychlosti, s níž je voda zahřívána. Kategorie: TEPLO DOMOVA Kvůli rostoucím cenám energií i současné ne příliš dobré ekonomické situaci je nutno při výběru ohřívače vody dávat důraz i na ekonomické parametry, protože spotřeba energie na ohřev teplé vody je po vytápění druhou největší část z celkové spotřeby energie domácností. A plynový turbo kotel nerez s integrovaným zásobníkem - 40l - smalt , výkon kW , , THERMONA plynové kotle - Plynový kotel THERM PRO TKX.


Ohřev teplé vody je zajišťována průtokově přes deskový nerezový výměník nebo v. Bojler CYCLONE Heat Pump 3l - nerezový (s výměníky). Metalac bojler MB P30R - nerez nádoba Slim, 3x 5x 3mm. Akumulační nádrž nerez 300L. Nerez asi bude na plynu opravdu mít tendence k připalování, zdá se mi, že pro vaření v nerezu je lepší postupný nárůst teploty, jako při vaření na sklokeramice.


Teflon si myslím, že je vhodný pro pro krátkodobé začátečnické období bez nějakých experimentů, aby se člověku vaření neznechutilo. Tak to je můj názor amatéra, tak mě nebijte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky