čtvrtek 28. září 2017

Demontáž řemenice klimakompresoru

Takže, dnes se podíváme na jedno starší video. V rychlosti si povíme něco o klimatizaci a pak se vrhnu na rozborku. Video je sice ve full H ale kvalita zvuku nestojí za moc.


And then it is not possible without taking off -cavat (sheep) to change the cooler climate - Duration: 10:03. Mám jedničkovou Octavii kombi 1. Repase kladky a demontáž přítlačáku spojky kompresoru. Demontáž napínáku řemenu a kompresoru klimatizace.


Zvednout auto, ideálně obě strany, sundat kryt podběhů, příp. Tyto varianty autokompresorů jsou dnes nejčastěji osazovány do automobilů. Konstrukčně je zde použit stálý převod z řemenice do těla kompresoru.


Není zde elektromechanická spojka. Mikrořemen pohání kompresor autoklimatizace od klikové řemenice stálým převodem a tím unáší i vnitřní části hřídele klimakompresoru. V servisním manuálu udržby kompresoru není zmínka o možnosti výměny ložiska, ale jde to.


Odšroubuje se matice na hřídeli (pravotočivý závit) a rukou se sundá deska s hr. Problémy s turbem Zdravím, při jízdě jsem si všíml že nemá takový výkon jako vždycky, potom jsem si všiml že při jízdě na plný plyn neplní turbo až do bar ale jen asi na bar a pak pokles výkonu a jak jsem zkusil do kolika to přesně natlakuje tak turbo vyplo úplně a myslel jsem že je v pr. Když budete pod autem,bude Vám to jasnější,až přidám ten VW obrázkový návobude to lepší. No máme silenblok dole a máme místo pro demontáž klimakompresoru. Prestal mi chladit climatronic - fouka teply vzduch.


Pojistky jsem kontroloval, ventilatory se pri zapnuti klimatizace roztoci. Mohlo by to zpusobovat unik chladiciho media? Divne je, ze pri zapnuti neslysim takovy to cvaknuti kompresoru. Můžete někdo napsat stručný návod jak na výměnu klimakompresoru. Jak vypustit chladivo pred demontáži.


Nemůžu při tom nějak rozhodit rozvody, které by pak zapříčinily destrukci motoru. Můžu po výměně kompresoru zapnou klimu bez chladiva a zkusit jestl. Klíč na demontáž řemenice alternátoru AUDI, VW Jonnesway.


Přípravek na demontáž řemenic alternátorů PARAMETRY: - zubů - hran - mm - délka - mm Speciální klíč na montáž a demontáž řemenic alternátoru typu BOSCH Určeno pro automobily značek. Používejte vhodné nástroje pro uvolnění a demontáž řemenice na alternátoru a zkontrolujte správnou funkci systému. Zkontrolujte stav řemenice , protože ten může způsobit rozlomení valivého ložiska. Podle tohoto schématu se můžete dostat na buben pračky horizontálního typu nakládky. Funkcí této demontáže je demontáž řemenice.


Je připojen k hřídeli bubnu a sešroubován šroubem. Pro odšroubování šroubu a vyjmutí řemenice je nutné řemenici uzamknout tyčí a šroub otočit proti směru hodinových ručiček. Pro snadnější demontáž by bylo nejlepší nejdříve do styčných ploch řemenice a hřídele motoru dostat nějaký uvolňující přípravek, který ( přímo ve styčných plochách ) rozpustí zbytky vzniklé např.


Tak jsem dojel ještě dojel. Večer jsem zas vyrazil na noční, blikla jednou. A dneska ráno když sem jel domu tak po pár km vypadnul posilovač, rozsvítilo se ABS a pípala něja. Sada klíčů pro demontáž řemenice alternátoru, 22ks GEKO Profesionální sada klíčů na alternátory.


Sada 22-ks kllíčů na montáž ademontáž alternatorů se spojkou typu Bosch a Magneti Marelli. Vůle či vada ložiska spojky kompresoru se většinou projevuje hlučností. Pozor, ne vždy si toho můžete všimnout za běžného provozu).


Ložisko v případě vůle či hlučnosti je nutné co nejdříve vyměnit, jinak hrozí další následné škody, jako jsou vyhřátí cívky či spálení řemenice a přítlačného talířku. Před vlastním měřením radiální vůle je ovšem nutná demontáž a pečlivé vyčistění klikového hřídele a ložisek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky