středa 3. dubna 2019

Tepelný výměník vzduch voda

Výměník (přesněji tepelný výměník ) je zařízení, které slouží k výměně energie mezi soustavami a objekty o různých parametrech. Výměníková stanice je součástí areálů továren a sídlišť. Zajišťuje distribuci tepla pro vytápění objektů a ohřev teplé vody. Výměník tepla vzduch - voda , využívá princip tepelné vodivosti a odstraňuje teplo z rozváděče. Výměníky tepla od MKS nevyžadují rutinní údržbu a mají vysoký chladicí výkon při kompaktních rozměrech.


Tepelná čerpadla vzduch - voda jsou dnes vyráběna v řadě různých provedení.

Dělené klimatizační jednotky (split) pracují na shodném principu jako běžně používaná tepelná čerpadla vzduch - voda. Rozdíl je v tom, že jejich vnitřní částí je výměník chladivo- vzduch , takže jde vlastně o tepelná čerpadla vzduch - vzduch. Co nám ale brání v použití venkovní jednotky jako zdroje. Ve vnější jednotce je kompresor, ventilátor a výparník. Pro tepelná čerpadla vzduch - vzduch klikněte na záložku KLIMATIZACE ZDE.


V současné době se nejvíce používají tepelná čerpadla vzduch - voda díky jednoduché instalaci a nejmenší administrativní zátěži. Níže jsou popsány námi nabízená čerpadla vzduch - voda. Pokud se do otopného systému s těmito úspornými zdroji instaluje tepelný výměník , který není dostatečně velký, nestačí energii předávat, do zdrojů se pak vrací vyšší teplota kapaliny a nutí je pracovat při vyšší teplotě než by mohly.

To má samozřejmě přímý vliv na jejich účinnost - u solárního systému se. Snadno se instaluje a to jej činí univerzálním pro mnoho aplikací typu voda - voda : vytápění (bytové jednotky), pro malé ohřívače ( voda - voda ), chladiče, solární kolektory, ap. Je stavěn na vysoké tlaky a asymetrická varianta B8LAS (B8LASH) je vhodná jako deskový výměník pro tepelná. Horký vzduch ohřívá ve výměníku kapalinu. Teplá kapalina je vedena do solárního bojleru (viz obr.


3). Výměník je předimenzován tak, aby co nejvíce využil nízkopotenciálového tepla. Například při teplotě nasávaného teplého vzduchu °C má vý− stupní voda teplotu °C. Možnost povrchové montáže nebo úplné vestavby.


Tepelné čerpadlo vzduch voda , které má nejlepší účinnost v létě stejně jako solární panely, tak spolu soutěží o levnější ohřev vody a vzájemně si tedy prodlužují svou návratnost :-) Ale krb beru jako možný doplňkový zdroj tepla použitelný bez ohledu na venkovní teplotu, takže v zimě, kdy tepelné čerpadlo už. Snadno čistitelná konstrukce snižuje riziko kontaminace a zajišťuje bezpečnost potravin. Vzduch je coby zdroj tepla všude k dispozici a lze jej kdykoli využívat, aniž bychom na to potřebovali jakékoli povolení.


Díky inteligentní technologii tepelných čerpadel Dimplex dochází k dokonalému využívání vzduchu coby zdroje tepla. Teplovodní zásobník (Bojler): Zásobník z ušlechtilé oceli je opatřený tepelnou izolací a tepelným výměníkem, který je optimalizován pro tepelné čerpadlo vzduch - voda. Tepelný výměník je naddimenzován aby bezpečně přenesl energii z primárního vodního okruhu o teplotě 55°C a ohřál teplou užitkovou vodu. Výkon tepelného čerpadla vzduch voda samozřejmě v zimě klesá.


Ale na jaře bývá systém vzduch voda účinnější, než hlubinné vrty, nebo výkopy na zahradě. Zvlášť výhodná jsou tam, kde plánujete bazén. Umiestnenie vnútri v technickej miestnosti.

To so sebou nesie dlhšiu životnosť tepelného čerpadla ako pri systéme vzduch - voda. Na čerpadlo totiž nepôsobia okolité vplyvy (vietor, dážď atď.) Účinnosť tepelného čerpadla je vyššia ako pri systéme vzduch - voda (COP väčšia ako 5). Vďaka tomu ušetríte viac peňazí za energie. Umístění uvnitř v technické místnosti.


To s sebou nese delší životnost tepelného čerpadla než u systému vzduch – voda. Díky tomu ušetříte více peněz za energie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.


Korozi odolný titanový výměník tepla. Automatický časovač zapínání a vypínání. Ochrana před nedostatečným průtokem vody. Nerezavějící galvanizovaná schánka. Zdrojem tepla je venkovní vzduch.


Provoz je možný i bez realizace vrtů či plošných kolektorů. Pro potřeby špiček při velmi nízkých teplotách je však potřeba doplňkový zdroj. Tím může být váš stávající.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky