pondělí 29. dubna 2019

Watt jednotka

Jednotka je pojmenována podle skotského inženýra Jamese Watta. Watt označuje výkon, který odpovídá vykonané práci za časový úsek. Jeden watt tedy odpovídá práci o velikosti jednoho joulu vykonané za dobu jedné vteřiny.


Dílčími jednotkami wattu jsou např. Násobnými jednotkami jsou kilowatt, megawatt, či.

Výkon je vlastne množstvo práce vykonané za jednotku času. Watt je v sústave SI odvodená jednotka výkonu. Watthodina nepatří do soustavy SI, přestože je odvozena od jednotky watt. Pomocí aplikace JEDNOTKY.


Vzájemné převody jednotek kalorie - kilojouly, stupně Celsia - stupně Farenheita, kilowatty - koňská síla a mnoho dalších pro vás již nikdy nebudou znamenat problém. Kilowatt je násobná jednotka wattu a jednotka výkonu. Dalšími násobnými jednotkami wattu je megawatt, gigawatt a terawatt.


Samotné jednotce joule je pak ekvivalentní wattsekunda.

Obsahuje rozličné významy uvedeného hesla. Jednotkou energie se v soustavě SI stala jednotka joule, která odpovídá jedné wattsekundě. Ak ste sa sem dostali cez odkaz v článku, prosím, vráťte sa a opravte ho tak, aby odkazoval priamo na n. Vyvinula se tato jednotka měření (watty)Otec průmyslové revoluce - James Watt (existuje možnost psaní Watt ). Na jeho počest, mimochodem, byla jmenována. Z tohoto důvodu, stejně jako joule (pojmenované podle britského vědce Jamese Prescott Joule) a watt , ve zkrácené podobě je vždy napsán velkým písmem - W (v angličtině W). Lúmen (značka: lm) je hlavná jednotka svetelného toku, ktorý je jedna z vedľajších fyzikálnych jednotiek sústavy SI.


Dříve se pro udávání výkonu používala jednotka koňská síla – zkratka k (kůň) nebo HP (z anglického horsepower). Dnes přežívá v udávání výkonu spalovacích motorů, správnější je ovšem použití jednotky kilowatt. Existuje více definic, tzv. Napätie medzi koncami vodiča je volt, ak stály prúd ampér vo vodiči dodáva výkon watt.


Jednotka bola pomenovaná podľa talianskeho fyzika Alessandra Voltu, vynálezcu elektrického článku. Prístroj na meranie elektrického napätia sa nazýva voltmeter a zapája sa paralelne k meranému napätiu. Jednotka kWh (kilowatthodina) je hlavním ukazatelem při prezentaci ceny elektřiny.


Decibel logaritmická jednotka používaná k vyjádření zvláště akustické intenzity. Rozdíl dB znamená rozdíl 10krát větší amplitudy signálu a 100krát většího výkonu.

Obvykle se používá pro vyjádření relativního poměru signálů. Stránka zaoberajúca sa premenou fyzikálnych jednotiek. Prevod jednotiek vo viac ako fyzikálnych veličinách, môžete prevádzať vo veličinách dĺžka, objem, tlak, hmotnosť. Hodnota kolikrát se základní jednotka (1. jednotka v seznamu) vejde do dané jednotky.


Podrobná nápověda - další informace jak převádět jednotky pomocí tabulky převodních koeficientů. Niektoré majú vlastný názov odvodenej jednotky (názvy sú hlavne po významných fyzikoch-tých ktorí sa zaslúžili o vzťah vo veličine) ako napríklad jednotka výkonu-w ( watt ), čo je vlastne množstvo vykonanej práce za čas. Watt - množstvo energie, pri ktorej sa práca rovná jednej Joule vykonáva za jednu sekundu. Preto je watt jednotka odvodená od iných množstiev.


Okrem mechanickej energie rozlišujú aj. Jednotka koňské síly vznikla ve své době z důvodu, že James Watt potřeboval u svých parních strojů uvádět výkon tak, aby si ho zákazníci dovedli představit. Hodnota ve voltech se měří voltmetrem, zatímco watt se měří měřičem výkonu. Proto použil porovnání s koňmi.


Základní jednotka wattů je KgM S-a základní jednotka voltu je KgM A-S-3. Potřeba překladu - Čeština. Zde můžete navrhnout překlady nebo opravy pravopisu pro svůj vlastní jazyk. Správce bude upozorněn a rozhodne, zda změny zveřejní, nebo ne.


Děkujeme za obtěžování! Poznámka: Pro údaj výkonu a spotřeby el. Pokud nás bude zajímat, kolik bude stát peněz její celodenní provoz při ceně kWh cca CZK, pak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky