úterý 11. února 2020

Monokrystalické vs polykrystalické panely

Zařízení je v provozu již téměř rok a tak zněj máme nasbíranádata za různých klimatických podmínek. Prvý súbor termínov opisuje, ako sa solárne články tvoria zo surovín. Tradičné solárne články sú vyrobené z kremíka, vodivého materiálu.


Solarne panely Síce je už konec leta ale to nevadí chystám sa pre elektrobicykel spraviť solarne dobíjanie no predtým budem sem písať par info čo som si naštudoval , začnem porovnávaním monokryštalického solárneho panelu a polykryštalického. Nazory jsou ruzne, ale asi by pomohla jasna matematicka kalkulace.

Záver: Ak vám ide o absolútnu minimalizáciu ceny použite polykryštalické panely. V lokalitě Evropy se nejčastěji využívají polykrystalické a monokrystalické panely , které mají podobnou roční výrobu. V našich zeměpisných šířkách se nejčastěji používají panely s monokrystalickými články.


Krystaly křemíku v těchto. Monokrystalické panely : vysoká účinnost při ideálních podmínkách. Na Fotovoltaika Gottwald si můžete zakoupit jednotlivé fotovoltaické panely.


V naší nabídce naleznete panely polykrystalické , monokrystalické a amorfní. Rádi vám také zajistíme poradenství a montáž.

Fotovoltaické panely z naší nabídky pochází pouze od předních světových výrobců. Tato technologie najde uplatnění hlavně při optimální orientaci střech směrem na jih, se sklonem 35° nebo s použitím systémů, které se natáčejí za Sluncem (tzv. trackery). Vyšší účinnost znamená větší výkon a úsporu místa. Proto jsou vhodné jako mobilní, protože je můžete polohovat.


Panely se vyrábí buď jako monokrystalické ( všechny krystaly křemíku mají stejnou orientaci- podobně jako v diamantu ) nebo polykrystalické ( v článku jsou viditelné různě orientované krystaly křemíku). Nejčastěji se používají fotovoltaické panely na krystalické bázi, a ty se dále dělí na polykrystalické nebo monokrystalické. Hned na začátku je třeba zdůraznit, že není až tak podstatné, zda si vyberete monokrystal nebo polykrystal. Z technického hlediska se jedná o mono- a polykrystalické panely. Jaký je mezi nimi rozdíl?


Obecně se říká, že monokrystalické panely mají o něco vyšší účinnost, takže vyprodukují požadované množství energie na menší ploše. Při výrobě se roztavený křemík slisuje do formy, jednotlivé krystaly tedy mají rozdílnou polohu. Polykrystalické panely jsou oproti tomu o něco méně účinné.


Solární elektrárna z těchto panelů má rovnoměrnější výkon. NOVÁ 12-ti letá produktová záruka výrobce na moduly. Průměrná účinnost destičky je.


Odběr novinek můžete kdykoliv zrušit.

Pokud to chcete udělat, naše kontaktní informace naleznete v právním oznámení. Vzhledem k tomu že jsem ze severní moravy tak s tím sluncem to zas není žádná hitparáda těch azuro dnu je fakt málo. Tak jsem k tomu přidal ještě malou větrnou elektrárnu at se vrátím k těm amorfum,nedám na ně dopustit fungujou i pod sněhem sice minimalně ale jedou.


A proto amorfy za rok dají. Pevné monokrystalické solární panely řady SM a AS. Pevné solární panely (moduly) jsou složené z menších monokrystalických solárních článků uložených do měkkého EVA plastu (Ethylen-Viny-Acetat) v laminátovém modulu a trvale spojené s čelním krytem ze speciálně tvrzeného a vysoce průsvitného skla. Při přímém slunečním svitu vykazovaly monokrystalické panely mírně vyšší účinnost, která ale klesala s ubývajícím slunečním svitem. Naopak při nepřímém osvětlení, tedy ve dnech se zataženou oblohou byly účinější panely polykrystalické.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Amorfní panely pak představují mnohem méně rozšířený typ, při jehož výrobě se na sklo nebo na plastovou fólii nanáší tenká vrstva křemíku. Mají obecně nižší účinnost než mono- a polykrystalické panely.


Kompletní nabídka fotovoltaických panelů od společnosti SOLSOL s. Dodáváme monokrystalické , polykrystalické i vysoce efektivní fotovoltaické panely od značek AUO, AEG, SUNPOWER, EXE Solar a dalších. Novější technologie výroby již umožňují výrobu tenkých pásů. Panely jsou tvořeny vysoce kvalitními monokrystalickými články. Solární panely jsou ideální pro montáž na karavany, čluny, pro camping, zahrádkářské kolonie, poplašné systémy a řadu dalších autonomních systémů. Z kterýchkoliv fotovoltaických panelů z naší nabídky lze navrhovat fotovoltaické solární elektrárny.


Ceny níže platí pro odběr ks fotovoltaického solárního panelu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky