středa 19. února 2020

Montáže z fluorocarbonu

Montáže z fluorocarbonu

Kombinovaný návazec nám spojuje dva různé materiály. V našem případě pletenou šňůru a fluorocarbon. Fluorocarbon je tužší, nezamotává se a lépe leží na dně. Matej nám prezradil stručný návod na jeho obľúbenú fluorocarbonovú montáž s p. Kombi návazec z fluorocarbonu a multi-strandu.


Montáže z fluorocarbonu

Jedná se o návazec nejen do čistých vod jako jsou pískovny, ale návazec je hlavně zaměřen na přelstění opravdu velmi opatrných ryb. Postup vázání je zřejmý z obrázku. Důležitou zásadou pro úspěšné provedení je zvlhčení uzlu před jeho dotažením nebo ještě lépe namazáním lojem na rty, aby se materiál při zatahování nespálil.


Počet otoček kolem kmene je velmi důležitý. Druhá část montáže : Návazec z fluorocarbonu. Nyní na naší odpadávací montáži chybí poslední část, tedy návazec. Ten můžeme vytvořit hned z několika materiálů.


Montáže z fluorocarbonu

K nenápadnosti celé montáže nám ale zaručeně pomůže vlákno, které se jmenuje fluorocarbon. Galerie obsahuje návody a postupy zhotovní udic na různé metody lovu jak pro sladkovodní tak pro mořský rybolov. Velice často vážeme naše fluorocarbonové montáže tak, jak si můžete prohlédnout na fotografii. Pomocí sady Ring kit umístíme na raménko háčku gumové stopery, mezi kterými klouže ocelový kroužek. Na něm pak může být navázaný vlas z tenké pletené šňůrky nebo z tenkého fluorocarbonu.


Prevednie montáže pozostáva z klasickej bezuzlovej montáže pre lov mimo háčik (hair rig) a vlasového rovnátka, čiže zmršťovacej hadičky. Hadička umožňuje háčiku lepší pohyb v papuľke kapra a napomáha sa lepšie zapichnúť. Zmrštenie hadičky najlepšie docielime podržaním nad parou. Montáž na Drop Shot uvážeme nejlépe z fluorocarbonu. Na konci uděláme klasické očko smyčkovým uzlem, můžeme udělat dvojtý, jen tak pro jistotu, na konec návazce uvážeme obratlík s karabinkou, na kterou připneme koncové olovo většinou o hmotnosti do g. V podstatě se jedná o kombinovaný návazec z jemné šňůrky „ Fast sinking“ o síle 25lb a fluorocarbonu o síle 20lb, přičemž tuhá část návazce je dělená a spojená očkem v očku.


Konec montáže osazuji háčky Gripper Hook ve velikosti který se díky svému tvaru krásně stáčí i bez použití rovnátka – červíka nebo smršťovací hadičky. Ta je u fluorocarbonu o mnoho vyšší než u monofilu. Po přečtení těchto řádku by si už každý měl najít klady a zápory obou podobných, ale i tak odlišných materiálů. Záleží pouze na tom, co si každý z nás vybere a čemu bude důvěřovat. Drtičky návnad Hotové návazce Kaprové háčky Kaprové montáže a příslušenství Krmítka Návazcový a odhozový materiál, olověnky Obratlíky, karabinky Pouzdra, žebříčky Praky, rakety, příslušenství PVA program Rollbaly, vytlačovací pistole Tyčové bójky, bójky Vážící sítě, saky Vrhací tyče kobry, lopatky Vrtáky, jehly, nůžky a jiné Zarážky Zátěže.


Pri zhotovení jednoduchej montáže z fluorocarbonu ktorá je celá tuhá dosiahneme toho, že sa nám montáž takmer nikdy nezamotá a je prakticky vo vode neviditeľná, čo je nesporná výhoda tohto materiálu. Každou hodinu pruty přehazuji na různá místa a postupně návazec zkracuji po ½ metrech. Tato metoda je poměrně náročná na spotřebu fluorocarbonu , ale co bychom pro záběr neudělali. Je-li klidná hladina, je možné použít průběžné montáže a pomocí plovátka zvedat celý návazec, do jaké hloubky potřebujeme. Velkou výhodou fluorocarbonu je jeho „neviditelnost“ pod vodou.


Montáže z fluorocarbonu

Zvláště v čisté vodě tuto vlastnost oceníte při lovu dravců (jako třeba štika nebo bolen), kteří svou kořist vyhledávají hlavně zrakem. Navíc je fluorocarbon dostatečně tuhý na to, aby chránil celou sestavu před zamotáním při nahazování i ve vodě. Ano, na tomto videu si prohlédneme vázání klasického kombinovaného návazce. Možností, jak, a z čeho tento návazec navázat, je více.


Nyní se podíváme na kombinaci měkké šňůrky a fluorocarbonu. Smyslem tohoto návazce je, že jeho konec je z opravdu měkké návazcové šňůrky, takže nástraha krásně „vlaje“ nad dnem. Set na Tvorbu Pevné Montáže Starbaits Anti Tangle Clip System.


Jednodílná ocelová prodloužená dozadu montáž na kulovnice ZKK 601. Doporučujeme k zaměřovačům Yukon Photon XT. Vítejte v našem podrobném atlase, který obsahuje montáže , sestavy, udice a rybářské uzly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky