neděle 2. února 2020

Zkamenělé dřevo stáří

Krásná ukázka zkamenělého dřeva z lokality Líně u Plzně (ČR). Kameny podle názvu (A - Z. Stránky Romana-art.cz používají soubory cookies pro poskytování služeb (platby kartou), personalizaci webu apod. Je to fosílie ohromného stáří (několik mil. let).


Zkamenělé dřevo - plátek g. Zvyšuje radost ze života a vnitřní rozvoj.

Krásný kus tropického druhu borovic Araukarit. Karbonská a permská zkamenělá dřeva jsou většinou zbytky kmenů nahosemenných rostlin – kordaitů (Cordaites). Kordaity byly vysoké štíhlé stromy.


Na rozdíl od jehličnanů měly. Ukrajina - zkamenělé kmeny blahočetů se nachází nedaleko města Družkivka. Umělá napodobenina zkamenělého dřeva je vyráběna v laboratoři ve státě Washington. V procesu byly malé kostky borovicového dřeva namočeny do kyseliny a na další dva.


Tento proces zkamenění (petrifikace) probíhá pod zemí, kde je dřevo uloženo pod sedimenty, které ho chrání.

Nabídka oblíbených a dekoračních zkamenělin rodu orthoceras. Orthocerové žili od ordoviku do konce triasu. Byli celosvětově rozšíření a to ve velkém množství. Zbytky jejich zkamenělých schránek tvoří v některých oblastech mocné polohy hornin (tzv. orthocerové vápence), sloužící nejčastěji k výrobě dekoračních předmětů.


Je to fosílie ohromného stáří (několik mil. let), která se nosí pro prodloužení délky života. Voda dřevo pomalu rozkládala a nahrazovala je rozličnými minerály. Pomáhá být praktickým a uvažovat logicky. Jedná se o kámen obchodního úspěchu.


Používá se k potlačení minulých křiv protože vzhledem ke svému vzniku a stáří se věří, že dokáže propojit. V průběhu tohoto procesu je zachována původní struktura dřeva, u většiny exemplářů jsou jasně viditelné letokruhy a suky. Nejčastější jsou zkamenělé araukarity, jehličnaté stromy z období prvohor. Jejich stáří se odhaduje na 3milionů let.


Dřevo je z tropických borovic. Stáří období Kambria 5mil. Vhodný jako doplněk do interiéru. Rozměry kamene jsou cca.


Nyní máme k dispozici velký výběr z několika stovek kamenů s akční slevou.

Akční cena je nyní pouze Kč za kilogram, cena původní před slevou Kč. Pojďte se s námi vydat na výlet do lesa! Ale nebude to jen tak nějaký obyčejný les, nejdeme sbírat ani houby ani borůvky, zajímá nás dřevo. Kdepak, míříme do pravěkého lesa za zkamenělým dřevem!


Jak už název sám napovídá, jedná se o dřevo , které - lidově řečeno - zkamenělo. Mezozoikum (druhohory) je geologické období přibližně před 2až miliony let, které tvoří střední éru fanerozoika, nejmladšího eonu (věku) Země. Dělí se na tři periody (od nejstarší): trias, jura a křída, které trvaly přibližně 1milionů let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky