pátek 31. ledna 2020

Santalové dřevo olej

Stejně jako jeho dřevo , má i olej z něj získaný stejné léčebné účinky. Díky tomu se již po dlouhá staletí používán po celé Indii. Nejsilnější účinky můžeme pozorovat především na pleti, proto ho často nalezneme v kosmetice. Věnujme se nejprve využití santalu v kosmetice. V této oblasti se využívá převážně santálový olej.


S jinými oleji se velmi dobře mísí a proto je přidáván do nejkvalitnějších parfémů.

A protože je jeho vůně sladká, exotická a podmanivá, parfémy se z něj dokonce vyrábějí. Na západě je olej ze santalového dřeva známý především pro své použití v kosmetice a parfumerii. Je vhodný především pro suchou a poškozenou pokožku. Stejně tak má mírné adstringentní účinky a tím pomáhá vyrovnávat smíšenou pleť. Zvláčňuje a vyživuje, zmírňuje akné a záněty kůže, zklidňuje zarudlou pokožku.


Dřevo i olej jsou po staletí vysoce ceněné a historie jejich využití je velmi dlouhá. A není divu, když má tolik možností využití. Speciální směs vonných složek obsahuje esenciální olej ze santalového dřeva, černého koření a mandarinky, to vše v čistém hroznovém oleji.

Aroma olej obsahuje směs 1 přírodních esenciálních olejů. Moroccan Sense Argan Oil je 1 přírodní arganový olej lisovaný za studena z nejlepších jader ořechů argánie trnité (Argania spinosa) obohacený o esenciální olej ze santalového dřeva, bergamotu a kadidla. Neobsahuje parfemace ani chemické konzervanty či přísady.


Má antidepresivní účinky, stimuluje trávení, je antiseptické, vhodné na chronické záněty močového a pohlavního ústrojí, mírní nachlazení a kašel, pomáhá regeneraci pokožky a erotizuje. Není vhodné při akutních ledvinových potížích a při těhotenství. Náš velice vzácný a luxusní santalový olej pochází z jedinečné lokality Nové Kaledonie v Jižním Pacifiku a vyznačuje se mimořádně prvotřídní kvalitou.


Jeho fantastická, sladce smyslná a opojná vůně vás během okamžiku zahalí pocity. Pomáhá při potížích s močovým traktem a působí proti infekcím. Zároveň stimuluje správnou funkci trávicího systému, ulevuje od bolestí břicha a nadýmání. Používejte jedinečný, tradiční, jeduprostý a hlavně český olej na vousy.


Jeho vůně je příjemná, exotická, neutralizuje pachy a čistí vzduch. Dá se kombinovat s jinými oleji, takže si jednoduše připravíte svou vlastní masážní směs. Extra výživný přírodní bio olej pomáhá zvláčňovat, vyživovat a tonizovat zejména suchou a dehydrovanou pleť.


Vhodný je i na pokožku se sklonem k zarudnutí a jinak problematickou pokožku. Vůně je dřevitá, hřejivá, exotická. Po celá staletí si santalové dřevo získávalo důstojnost a respekt mnoha civilizací a náboženství na světě, zejména v hinduismu, kde to je považováno za posvátné a nepostradatelné téměř u všech společenských a náboženských rituálů a obřadů, od narození jednotlivce až do jejich smrti.


Informácie uvedené na tejto webovej stránke sú prevzaté z aromaterapeutickej literatúry, z dostupných overených zdrojov na internete, od výrobcov a sú poskytované na informačné účely.

Santalum Austrocaledonicum, Santalaceae. Mimo jiné je ceněn v péči o suchou, nečistou i svědivou pokožku. Jemná vůně santalu je uklidňující, uvolňující, také se používá pro navození klidného spánku. Na celém světě je vůně santalu známá jako afrodiziakum. Tyto silice se používají pro účely vůně, protože jsou levnější a mají tendenci být více voňavé než silice v jejich čisté formě.


Masážní olej santalové dřevo je skutečně jedním z nejlepších masážních olejů. Má měkkou, teplou, dřevitou vůni. Hydratuje pokožku, zanechává ji jemnou a vláčnou, zklidňuje nervový systém a doplní energii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky