pátek 24. ledna 2020

Mobilni klimatizace zkusenosti

Každá mobilní klimatizace při svém provozu odvádí horký vzduch mimo chlazenou místnost. K tomu využívá hadici, která ústí do otevřeného okna nebo otvoru ve zdi či okně. A v tom je právě ten zádrhel.


Aby klimatizace pracovala maximálně efektivně, měla by být všechna okna a dveře zavřené. Moderní klimatizace by měla mít displej (ideálně dotykový), dálkové ovládání a časovač. Dále by klimatizace rozhodně měla mít funkci automatické regulace teploty.


K dispozici vám bude několik režimů a dalších funkcí. Při nákupu však zohledněte prostor, jaký potřebujete ochladit – tato cenově dostupná klimatizace je určená pro místnosti do m2. Zaměřili jsme se na mobilní, nástěnné i okenní modely.


Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. V případě instalace musíte vyvést hadicí odvod teplého vzduchu ven z. Oceníme ji zejména v době parných dnů, což má být dle studií v příštích letech stále častější jev. Klimatizace funguje na zcela jednoduchém principu. Přenosná klimatizace však zdaleka nenajde uplatnění jen v bytě. Mobilní klimatizace přenosné.


Můžete si ji brát s sebou třeba na zahradu, nebo do karavanu, kde velké zabudované klimatizace nedávají žádný smysl. Nejlepší přenosné klimatizace mají až čtyři režimy, kterými dokáží pracovat. Jedná se hlavně o chlazení a dále topení.


U klimatizací rolišujeme převážně dva typy a to klimatizace nástěnné a klimatizace mobilní (přenosné). Můžete je považovat za nouzovku, která v dlouhotrvajícím parnu pomůže z nejhoršího. Mají ale omezení, které z principu nemohou překonat: nevyhnete se hluku kompresoru a musíte vyřešit odvod horkého vzduchu. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Splitové klimatizace tím pádem bývají velmi tiché až nehlučné.


Záleží na modelu a výrobci. Není nutné vrtat do zdí. Foto: autorka Neúsporné klimatizování s pootevřeným oknem. Průběh montáže klimatizace. Pověstným hřebíčkem do rakve naší kompaktní mobilní klimatizace bylo utěsňování hadice pro vývod vzduchu.


Přestože jsme vyrobili důmyslnou plastovou průchodku do pootevřeného okna, po několika hodinách provozu, kdy se hadice na. Ty z nižší třídy z místnosti o velikosti kolem m 3. Zakoupili jsme druhou klimatizaci DAITSU APD CK, abychom nemuseli přesouvat klimatizace mezi obývacím pokojem a ložnicí. Při zakoupení těsnění do okna o délce metry je klimatizace vhodná do panelákového bytu. Při tropických dnech snížila dostatečně teplotu v místnosti. Nasává venkovní vzduchu, filtruje je, upravuje vlhkost a teplotu na nastavené teploty.


Neváhejte jej ohodnotit a podělit se o vlastní zkušenosti. Zdravím všechny, uvažujeme o koupi mobilní klimatizace (protože na vestavnou nejsou finance ani povolení) a tak sháním názory a zkušenosti. Ahoj nemá někdo zkusenosti s pritapenim v RD klimatizaci s invertorem? Pry to ma byt super vyhodne, ale nevim.


Hravě a překvapivě rychle dokáží naši domácnost či kancelář ochladit. Za mne - mobilni jsme meli dve sezony, a pa koupili klascky Splip. A po par dalsich letech to hodnotim jako ty nejlip utracene penize, fakt velmi uzitecna vec, oproti mobilni nebe a dudy. O mobilni nepremyslejte, je to hlucne, je to desive neefektivni, skutecne jen a pouze nouzove reseni pokud neni zadna jina moznost.


Silnou stránkou modelu je také odvlhčování, za hodinu zvládne ze vzduchu odebrat až l. Funkce DRY pak slouží k odvlhčení vzduchu. V ostatních ohledech už si ale klimatizace vede docela dobře. Pomocí tlačítek UP a DOWN si nastavíte teplotu, které se zobrazuje na displeji.


Protože ale každý filtr omezuje průtok vzduchu, platí bezezbytku, že skutečná čistota je vykoupena vyšší hlučností klimatizace a menší účinností chlazení. Počítejte také s délkou odvodní hadice, která by během chodu neměla být zlomená ani pokroucená, aby vzduch mohl volně odcházet pryč. Mezi kompaktní (mají kompresor i výparník v jednom díle) se počítá již zmíněná mobilní klimatizace a dále ještě okenní klimatizace.


EU ještě nezakazovala se podobné klimy prodávaly jako samoinstalační sada. Dlouholeté zkušenosti z oblasti elektroniky přenáší do segmentu chlazení a vytápění a. Japonský výrobce klimatizací a jiné techniky Fujitsu má v oblasti vzduchotechniky velmi bohaté zkušenosti. Jiné klimatizace disponují čerpadlem, které kondenzát vyvádí hadičkou ven. Bohužel někdy je také značně obtížné najít poblíž klimatizace prostor k odvodu vody.


Splitová samoinstalační klimatizace Remko BL 262. Nejlepší je má-li mobilní klimatizace automatický výparník kondenzátu, který vodu odešle ven společně s horkým vzduchem uvnitř trubice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky