pondělí 13. ledna 2020

Sušina kalu výpočet

Anaerobní mezofilní stabilizace kalu při teplotě do °C s průměrnou dobou zdržení dní s následnou pasterizací tekutého kalu po dobu minimálně minut při teplotě °C. Popel z absolutní sušiny až hm. Biologický kal v sušině až hm. Mechanický primární kal v sušině až hm.


Cizorodé částice (písek, aj.) max. NL) v aktivovaném kalu (AK).

Hlavní požadavek při volbě metody byla možnost měření vzorku on-site, tedy v místě odběru vzor-ku. Hydrotechnický výpočet ČOVCFR-SDPF. Tuhé složky některých kalů jsou značně lepivé, takže při provozu čerpadel v nich snadno vznikají nánosy.


Dochází pak ke snížení výkonu čerpadel, případně ke zvýšení měrné energie, potřebné k přepravě kalu. Návrh velikosti a typu biologické ČOV, Výpočty, ASIO, spol. Tuhá fáze kalu obsahuje přibližně suspendovaných částic o velikosti nad mm a asi částic o velikosti pod mm.


Většina částic kalu má charakter koloidní nebo blízký velikosti koloidů. Interaktivní výpočet velikosti a typu biologické čistírny (čističky) odpadních vod pro rodinný dům, ale i restauraci nebo veřejný prostor (sportovní zařízení, koupaliště). Množství vznikajícího kalu Množství vznikajícího kalu v jednotlivých procesech a jeho sušina po určitém časovém období jsou další údaje, které nám pomáhají reálně navrhovat a posuzovat procesy probíhající v čistírnách odpadních vod a vyvarovat se tak chyb vyplývajících z nevhodné velikosti jednotlivých.

Sušina kalu - údaj vyplňuje pouze původce kalů. Pokud se jedná o kal určený k jinému využití než použití na zemědělské půdě, vyplňuje se pouze tento údaj. Po zpracování se vodárenské kaly mohou využívat např.


V ČR je zatím využívání vodárenských kalů velmi ojedinělé. Příkladem úpravny vody, která se snaží vodárenské kaly využívat, je úpravna Ostrava - Nová Ves. Se sýry máme jistě spojený výraz „ sušina “, pojďme se tedy podívat na to, co je sušina ve skutečnosti! Sýr se skládá z vody, tuků, sacharidů, bílkovin, vitamínů a minerálních látek.


Sušinu tvoří všechny pevné částice v sýru. Sušina tvoří přibližně dvě třetiny objemu sýru. Smíšený surový kal - směs ,primárního a biologického kalu sušina 7- hm. Jde o vlastní odpad z čištění odpadní vody, který je nutno zpracovat v kalovém hospodářství.


Anaerobně stabilizovaný kal - anaerobně zpracovaný smíšený surový kal, sušina 8- hm. B) Čistírny průmyslových odpadních vod. Vločky aktivovaného kalu obvykle mají schopnost sedimentovat, zvýšená přítomnost vláknitých bakterií tuto sedimentaci zpomaluje a narušuje. V EU bylo kalu zpětně využito, z toho bylo využito v zemědělství a jiným způsobem.


Sušina zahuštěného kalu se pohybuje v rozmezí - u biologického kalu , u průmyslových aplikací dosahuje sušina kalu v rozmezí -. Potrebný ťah v prieduchu komína (prieduch je zvislý otvor v telese komína) sa dosiahne vtedy, ak má komín správnu výšku, prierez a vyústenie. Zařízení je vyráběno v několika typových řadách a díky svým nízkým. Ideálny tvar komínového prieduchu je kruh.

V jednom komínovom telese môže byť viac prieduchov pre rozličné druhy paliva. Výpočet priemeru prieduchu je úlohou projektanta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky