čtvrtek 16. ledna 2020

Revize plynu a elektřiny

Provádíme revize vyhrazených plynových zařízení dle vyhlášky č. Provozní revize se provádí 1x za roky a každý rok (mimo roku provedení provozní revize ) se provádí kontroly zařízení. Váháte, zda zkontrolovat v novém či stávajícím bytě rozvody elektřiny , plynu nebo domácích spotřebičů? Kdy je to doporučováno, radí odborník Jan Kovalský ze společnosti Energie ČS.


Bydlíme v panelovém domě, měli bychom provádět nějaké pravidelné kontroly elektřiny nebo plynu ? Nechala jsem provést revizi plynu ve všech bytech v celém domě.

Revizní technik napsal velmi stručnou zprávu, a to natolik, že to ani nevypadá, že by chodil po bytech. Obracím se na něj se žádostí o upřesnění, ale on odmítá. Kdyby se cokoliv stalo a někdo přišel o život třeba jeho vlastní vinou, tak mne.


Kdo odpovídá za revizi plynu a elektřiny v pronajatém bytě? Z této a dalších norem vyplývá, že vlastník nemovitosti je povinen provádět pravidelné revize ve společných prostorách domu (chodby, sklepy, schodiště apod.) každých pět let. Neváhejte mě kontaktovat, i když jste třeba z Olomouce, Ostravy, Brna nebo třeba z Valašského Meziřící.


Revize elektrických zařízení - ( revize spotřebičů, revize elektro, revize hromosvodů, revize elektroinstalací, revize elektrického ručního nářadí). Revize komínů - ( revize spalinových cest).

Revize plynových zařízení - ( revize plynu , revize plynových kotlů, revize plynových spotřebičů). Tuto revizi zajistí dodavatelská organizace a zpravidla bývá součástí dodávky plynového zařízení. Kolik stojí revize plynu.


Cena revize se odvíjí od velikosti bytu, respektive domu. Ovlivňuje ji také počet spotřebičů v domácnosti. Záleží také na regionu. Více si připlatí například obyvatelé Prahy.


Dobry den, kam hlasit, respektive kam se obratit s zadosti o pomoc, jestlize majitel domu pravidelne kontroly a revize neprovadi? Bydlime v najemnim dome a pronajimatel naprosto ignoruje vsechny nahlasene a zjistene zavady. Vedeni elektriny, plynu. Revize plynu Revize plynového zařízení Celkové posouzení zařízení, při kterém se prohlídkou, vyzkoušením, popř.


Jak často je nutná revize elektrických zařízení? Lhůty pro revize elektroinstalací a elektrických technických zařízení jsou stanoveny příslušnými normami. Jejich výklad však může být poněkud nejasný. Jestliže máte pochybnosti o tom, kde je třeba provést elektro revizi v případě vaší nemovitosti nebo.


Jaký je rozdíl mezi dodavatelem a distributorem elektřiny ( plynu )? Jde tedy o transport a údržbu tohoto spojení.

U elektrického spotřebiče se první revize obvykle pohybuje kolem 2korun, při opakované revizi přístroje pak zaplatíte mezi až 1korunami. Distributora proto změnit nemůžete. Za revizi samostatného plynového kotle si ale připlatíte. Přepis při změně nájemníka.


Jestliže jste si pronajali byt a potřebujete nebo jen chcete převést odběrné místo elektřiny a plynu na sebe, je třeba, aby také stávající majitel odběrného místa (buď majitel bytu, nebo předchozí nájemník) nejprve ukončil svou smlouvu s dodavatelem. Vyberte si nejvýhodnějšího dodavatele elektřiny a plynu. Máme aktuální ceníky více než dodavatelů a pomůžeme Vám srovnat všechny dodavatele a vybrat nejlevnějšího se kterým ušetříte. Pravidelná revize rozvodů elektřiny je vyžadována pouze ve společných prostorách domu.


U rozvodů odpovídajícím současným technickým požadavkům stačí revizní kontrola provedená každých let, u starších rozvodů je doporučená lhůta kratší (nebo roky). V bytových jednotkách pravidelná revize není vyžadována.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky