středa 22. ledna 2020

Vložkování komínů keramika

Provádíme vložkování komínů všemi typy vložek (nerez, plast, keramika ), dle stavu komínového tělesa a požadavků připojovaného spotřebiče. Jednovrstvé komíny ve stávající domovní i občanské zástavbě je možné rekonstruovat pro. Máme dlouholeté zkušenosti s celkovou rekonstrukcí a vložkováním komínů.


Vložkování komínů není vše, co dokážeme. Náš technik provede odborné zaměření komínu, prohlídku spalinové cesty pomocí komínové sondy (kamery), v závislosti na spotřebiči určí potřebný průměr komínové vložky. Než se rozhodneme k samotnému zásahu frézováním a pro následné vložkování , je nezbytné nechat komínový plášť prohlédnout expertem v oblasti kominictví, a to zejména v prostoru půdy a nad střechou.

Vyvložkování komína pevnou nerez vložkou bez nutnosti bourat zeď pro T odbočku k napojení kouřovodu. Orientační ceny rekonstrukce, frézování a vložkování komínů. Zdarma provedeme revizi Vašeho komínu a vytvoříme cenovou kalkulaci na míru Vašim potřebám. Frézování, vložkování i rekonstrukce komínů provádíme po celém území České republiky. Celá podstata vložkování spočívá v tom, že se stávající komínový průduch opatří novou nerezovou vložkou příslušného rozměru, která zaručí, že Váš komín získá všechny potřebné parametry a. Nevylučuje to však použit jakýkoliv vhodný odvod spalin, určený pro kondenzační techniku.


Může být tedy jak plast (ze znalosti mohu potvrdit, že jsou i takoví topenáři, co používají plastové trubky odpadní pro kanalizaci - a je jim to jedno), nerez i keramika. Ačkoliv je vše přípustné, co je pro kondenzační odvody. Nemyslím si, že by celé to dění kolem komínů (kontroly, čištění a vložkování ) v poslední době bylo nějaké kominické lobby.

Když už tak s píše pojišťoven! A jestliže má být nějaká instituce (kominík) pověřen kontrolou a následně odpovědný za Váš komín pak je přeci na něm zda pustí komín s vložkou. Praskání u keramických vložek v komíně je zapříčiněno hlavně tím, že keramika není odolná na rychlý nárůst teploty. Nejčastěji se praskliny vyskytnou při roztápění.


Při rychlejším nárůstu teploty dostává vložka tepelný šok, kde se teplota vnitřní. Flexibilní hadice se používá u nerovných komínů , kde hrozí riziko, že by se pevná trubka zasekla. Naše společnost používá vložky od německého výrobce, které jsou již při tl. Plastové komínové vložky se používají pro odvod spalin od kondenzačních kotlů s maximální teplotou spalin 1°C v podtlakovém i přetlakovém provozu. Jsou určeny pro vložkování pevných i uhýbaných komínových průduchů.


Po osazení komínu vložkou je docíleno požadovaných parametrů a zvyšuje se bezpečnost při vytápění. Keramické komínové systémy. Komínové systémy Komíny CZ, výroba, montáže komínů , opravy nadstřešních částí, akční ceny komínů pro každého, keramické a nerezové komíny. Doporučuje se je také v případě připojení spotřebiče na kouřovou cestu a při přechodu na nový typ paliva.


Pokud v místnosti cítíte zápach spalin, vložkování je dokonce nutné. Pokud hledáte zkušeného odborníka na vložkování , jste na správném. Pro vložkování se využívají materiály: nerez, hliník, plast, keramika.


Kominictví s více než 50-letou tradicí. Nabízíme Vám kompletní služby v oblasti komínů a kominictví.

Prodáváme, montujeme a stavíme komíny nerezové, zděné, nebo kouřovody. Komíny frézujeme a vložkujeme, zajistíme pravidelné revize čištění komínů a měření spalin. Máme pobočky na střední a jižní Moravě. Výrobci doporučují umožnit komínu dilataci. Kotevní sady do krovu bychom Vám doporučili u dvou a víceprůduchových komínů nebo u komínů s nadstřešní částí vyšší jak 1m.


U nerezových komínů procházejících střechou se provádí kotvení vždy pomocí tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky