čtvrtek 23. ledna 2020

Topný kabel pod dlažbu

Elektrické topné rohože Pod dlažbu a tvrdé krytiny Samostatné topné rohože Topná rohož e-warm 2LF 160W, 50cm Topná rohož e-warm 2LF 160W, 50cm Samolepicí topná rohož pod dlažbu a tvrdé krytiny (kámen apod.). Topné kabely ucelený sortiment topných kabelů pro realizaci podlahového vytápění s 10ti letou zárukou. Do betonu, anhydritu nebo přímo pod dlažbu. Topné rohože jsou umístěny přímo pod dlažbu v tenké vrstvě pružného tmelu.


Snadno se instalují a ve spojení s vhodnou regulací zajišťují vysoce ekonomický provoz.

Vhodné pro systémy hlavního vytápění, i pro systémy komfortního ohřevu podlahy. Topný kabel musí být při montáži chráněn před nadměrným napětím a tahem. Podklad pod topným kabelem musí být čistý, bez ostrých hran a předmětů. Použití: Mírně akumulační systém topení, do samonivelační hmoty, betonu, nebo pod dlažbu do flexibilního tmelu.


Instalace do lepícího tmelu pod dlažbu. Jedná se o dvoužilový topný okruh se zvýšenou ochranou a ochranným opletením pro podlahové vytápění. Okruh je z dvoužilového kabelu prům.

Topná rohož nebo topný kabel se pokladá do vrstvy jemnozrnného štěrku, písku, který nemá ostré hrany a nepoškodí izolaci kabelu. Obecně platí, že topná rohož nebo topný kabel se pokladá co nejblíže zámkové dlažby. Jsou ideální jako doplňkový zdroj tepla do koupelny, chodby anebo kuchyně. Příprava a pokládka Topnou rohož klademe na čistý, nezaprášený napenetrovaný podkla nejčastěji na beton, anhydrit, starou dlažbu nebo izolační desky F-board (viz. Skladba podlahy ). Je ideální jako doplňkový zdroj tepla do koupelny, chodby anebo kuchyně.


SR samoregulační topný kabel - popis Samoregulační topný kabel SR Trace samostatně reguluje topný výkon po celé své délce, což je umožněno jeho speciální konstrukcí. SR kabel je tvořen dvěma napájecími paralelně probíhajícími měděnými vodiči, mezi nimiž je umístěno polovodivé topné jádro. Pod plovoucí podlahy doporučujeme instalovat topné folie Ecofilm přímo pod podlahovou krytinu.


U lepených krytin tloušťka vrstvy alespoň 3-násobek průměru použitého kabelu (cca mm). Ale hraji si s myšlenkou, že bych pod dlažbu nainstaloval topný kabel , resp. Vjezd je mírně do kopce, takže bych dole udělal kanálek pro odtok vody, aby nezamrzala dole. Velmi by se tím usnadnila zimní údržba a vjezd by nebyl pod ledem či sněhem.


Zřejmě nejznámějším a stále nejrozšířenějším systémem elektrického infra vytápění je podlahové topení pod dlažbu. Základním topným médiem je buď samotný topný odporový kabel nebo topná rohož, což je kabel fixovaný na tkanou rohož. Flexibilní topný kabel je vhodný pro přímé uložení do vyrovnávací hmoty (stěrky) pod podlahou.

Montáž elektrického podlahového vytápěni do anhydritové podlahy cena za mV. Montáž topných kabelů Před samotnou montáží je nutné mít na paměti,. Elektrické podlahové topné rohože HAKL thermoFLOOR jsou určeny k lepení na základový beton, nebo na tepelnou izolaci HAKL thermoboard.


Rastrová síťka topných rohoží umožní dokonalé přilepení k podlaze. Po instalaci se topný kabel v celé délce souběžně přelepí samolepící hliníkovou páskou. Hliníkové pásky jsou použity pro lepší přenos tepla z pláště kabelu na chráněné potrubí. Více k samoregulačním topným kabelům.


Samoregulační topné kabely představují bezpečné řešení ohřevu nebo temperaci (ochrana proti zamrznutí) potrubí, zásobníků, ventilů a jiných průmyslových zařízení. Tato rohož se klade přímo do lepidla dlažby a topný kabel je velice tenký cca 2-3mm. Jedná se speciální podlahové izolace z extrudovaného polystyrenu, určené jako doplněk pod topné rohože a topné kabely Ecofloor.


Podlaha, ve které je instalováno elektrické podlahové vytápění, se při standardních podmínkách zahřívá z 20°C na 28°C cca 1–hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky