úterý 21. ledna 2020

Rozvodový řetěz výměna

Rozvodový systém je kritická část motoru, kterou je nezbytně nutné udržovat ve stavu požadovaném výrobcem vozidla. SKF Czech - Demontáž řetězových rozvodů SKFAftermarket. DIY - Výměna rozvodů doma - Duration: 16:20. Unsubscribe from SKFAftermarket?


Tvrdej Bob 133views. Je to tedy kritická část motoru, kterou je nezbytně nutné udržovat ve stavu požadovaném výrobcem vozidla. Pomocí rozvodového řemenu. Hlavní částí přenosu pohybu je rozvodový řetěz.


Obvykle tyto rozvody využívá automobilka BMW. Každý z nich má jiné vlastnosti a tudíž i odlišné použití. Rozlišujeme válečkový řetěz , pouzdrový řetěz a ozubený řetěz. Ozubený řetěz se používá například u motocyklů a dále některých automobilových motorů. Příkladem může být motor VW 1. FSI, který lze najít také v Octavii II.


Paradoxně s ním však mají automobilky v posledních generacích motorů nemalé problémy. Rozvodový řetěz dlouhá léta platil za součástku, která je takřka věčná. Ve chvíli, kdy rozvodový řemen praskne nebo přeskočí, dojde ke střetnutí pístů s ventily. Následky takové střetnutí mohou být velmi vážné. V lepší případě dojde “pouze” k ohnutí ventilů.


Nejprve si něco řekneme o rozvodech jako takových. Aby rozvody fungovaly správně co nejdelší dobu, vyžadují odpovídající péči a pravidelnou kontrolu. Základem je rozvodový řemen, který ovládá synchronizaci mezi klikovou a váčkovou hřídelí.


Rozvodový řetěz výměna

Drive musí být demontován z vozu, protože se nachází na nepřístupném míste. Třeba jen řemen a srovnat časování nebo tak? Nesmyslné šetření, špatná konstrukce, nebo něco jiného? Vím, že to asi není optimální, a za rok-dva to budu muset stejně udělat celý znovu komplet, nicméně jak říkám, jsem student a jsem rá že mám co do huby, ale za rok už budu makat, takže ta komplet výměna bude bolet PODSTATNĚ míň.


Na začátek trochu teorie o funkci a provedení rozvodového řetězu. A právě na správné funkci sání a výfuku vzhledem k práci válců se podílí rozvodový řetěz. Když si kupujete vůz, měli byste se podívat, zda motor běží s rozvodovým řemenem nebo s rozvodovým řetězem.


Rozvodový řetěz výměna

Jistě si každý z Vás pamatuje ještě ze základní školy funkci čtyřdobého spalovacho motoru. Podle typu pohonu motoru existují velké rozdíly ohledně výměny. Předepsaná je pouze výměna řemene příslušenství vč. Výměna rozvodového řemenu je jedním z nejčastějších důvodů, proč se musí jet do servisu. Je třeba dát na doporučení výrobce, nebo na nějakou obecnou cifru (něříkal někdo že kolem tisíc km?) a nebo se to dá nějak poznat?


Ahoj, kdy by se měl měnit rozvodový řetěz ? Pokud je byť pouze jedno z ozubených kol nesprávně usazeno tak, že všechny součásti rozvodové sady nejsou v jedné linii, rozvodový řetěz se vychýlí ze správné dráhy. Následkem toho bude řetěz nadměrně ohýbán a naruší se jeho konstrukce. To vede k předčasnému opotřebení a následné závadě. Pokud řetěz spojujete spojkou, potřebujete na obou koncích řetězu vnitřní články.


Rozvodový řetěz výměna

V případě že řetěz nýtujete, proveďte spojení pomocí vnějšího článku a jednoho článku vnitřního. Následně se tahem kliky spojka sepne - můžete buď párkrát uhodit do kliky ve směru jízdy vpřed nebo šlápnout do pedálů. U jiných konstrukčních provedení spalovacích motorů se místo rozvodového řetězu používají rozvodový řemen nebo pohon vačkových hřídelů pomocí ozubených kol (např. vzduchem chlazené boxer motory VW). Dneska jak jsem jel do práce se mi stala menší nehoda praskl mi rozvodový řemen 11km před firmou naštěstí mě odtáhli takže vše v pohodě. Ono ten řemen co tam byl když jsem to auto kupoval byl po smrti.


Já postupem času dávám auto do. Zdravím, prosím ohledně řetězu v rozvodech 1. Nevíte někdo od kterého měsíce a roku vyřešila automobilka problém s řezem v rozvodech ? Co jsem se dočetl a byl schopen zjisit tak automobilka již zjednala nápravu a řetěz je snad vyroben buď z kvalitnějšího materiálu nebo je zesílený, ale to n. Jednotný ceník výměny rozvodů neexistuje. Cena práce i materiálu je u každého motoru významně odlišná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky