čtvrtek 16. ledna 2020

Množství kondenzátu z klimatizace

Zřejmě jste toto vlákno celé nepřečetla. Neosahuje kromě zanedbatelného množství prachových částic nic jiného, jak molekuly vody. Tento kondenzát vznikne tak, že vodní pára obsažená ve vzduchu kondenzuje. V extrémních dnech a při tropických teplotách v noci kondenzát ráno i večer. První způsob odvodu vody je do nádržky.


Odvod kondenzátu se realizuje dvěma způsoby - pomocí kondenzační hadice nebo PVC potrubím.

Tam se uchovává v kapalném skupenství a je potřeba ji čas od času vylít. Druhý způsob je odparem. Voda odchází hadicí z místnosti společně s horkým vzduchem. Tento způsob je pohodlnější a patří mezi přednosti.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Takže je otázka, zda tu hadičku z dna vyvádět nebo ne, nemám takové zkušenosti, abych mohl tohle posoudit. Určitě při provozu koupelny by se tam nějaká zkondenzovaná voda zachytila, ale jestli by jí bylo takové množství , že by potom nevysla nedokážu posoudit.

Samozřejmě s další tloušťkou izolace se množství. Výpočet množství kondenzátu. Podle kvality plynu a spalování v různé nadmořské výšce je reálný odhad množství vzniklého. Výhodou je nižší cena a snazší dostupnost, nevýhodou občasné problémy v odvodu kondenzátu a horkého vzduchu.


Nástěnné klimatizace – umísťují se na zeď, jak plyne z názvu, a sestávají z vnitřní a vnější jednotky a spojovacího potrubí pro chladivo. Kondenzát je vedlejším produktem každé klimatizace a musí být vyveden z přístroje. Starší modely mají nádobku, v níž se kondenzát zachytává.


Musíte si jen pamatovat, že je nutné ho vylévat. Modernější přístroje mají nicméně automatický výparník kondenzátu – tím pádem se již o žádnou tekutinu nemusíte. Vedlejším produktem práce klimatizace je voda. Proto jsme sesbírali různé testy klimatizací, hodnocení, porovnání a recenze a vytvořili z nich přehlednou tabulku, která vám pomůže s výběrem.


Pokud si vyberete některý z těchto modelů, určitě získáte kvalitní klimatizaci, která vám poslouží. Vyhnete se modelům, které by vás zklamaly. Klimatizace totiž není. O tvorbě kondenzátu a jeho množství platí to samé, jako v předchozím případě. Stejně tak kondenzát zatéká do pláště rekuperační jednotky, kde může vyřadit z provozu elektroniku a lineární pohony obtoku.


Voda vytéká pod pláštěm na spodní straně jednotky mimo hrdlo odvodu kondenzátu.

Chladicí výkon klimatizace se udává ve dvou jednotkách, a to BTU a kW, na energetickém štítku se uvádí v kW. Při použití vzduchovodů. BTU je v překladu britská termální jednotka a laicky řečeno udává množství tepla.


Hodnocení produktu: 1 1 (Perfektní) recenze. Přečerpávací stanice kondenzátu ke sbírání a čerpání kondenzátu z výhřevných přístrojů, chladicích a klimatizačních zařízení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky