čtvrtek 7. července 2016

Ce zkratka

Označení CE umožňuje volný pohyb zboží v rámci trhu zemí Evropského hospodářského prostoru. Ne všechny výrobky musí být označeny CE , ale pouze ty kategorie výrobků, pro které označení CE stanoví příslušná směrnice. CE (zkratka ) Upozornění: vložil uživatel prof.


Význaznačka vyjadřující, že produkt vyhovuje základním (např. bezpečnostním) požadavkům Evropské unie. Definice CE Jak bylo uvedeno výše, v následující tabulce uvidíte všechny významy CE.

Vezměte prosím na vědomí, že všechny definice jsou uvedeny v abecedním pořadí. Kliknutím na odkazy vpravo zobrazíte podrobné informace o každé definici, včetně definic v angličtině a místním jazyce. Označení CE musí být umístěno na výrobcích prodávaných v zemích EU, avšak nesmí být na výrobcích, na které se nevztahují tzv. CE není značkou kvality, pouze znamená, že výrobek splňuje všechny náležitosti daných směrnic.


Grafická podoba označení CE je dána normou a má být umístěna na výrobku, obalu, uživatelském manuálu. Obecně jakákoliv třípísmenná zkratka , jejíž prostřední písmeno je p a je psána malými písmeny je s vysokou pravděpodobností nějaká jednotka rychlosti či frekvence. Z kontextu zpravidla vyplyne jaká.

Příklad: A normal resting heart rate for adults is about bpm. Mnoho anglických textů a článků bývá obohaceno o zkratky (angl. Klikni pro výslovnost abbreviations), u kterých si mnoho cizinců neví rady s překladem, jelikož většinou neví, co znamenají.


Díky tomu se znalost jejich zápisu na počítači může hodit jak středoškolským a vysokoškolským studentům, tak. Jedná se o uviverzální zkratkové označení znaku v počítačovém prostředí. Pokud používáte grafický program a znak nelze napsat a místo něj se objeví obdélníček, je možné, že daný font znak neobsahuje. Pokud je zkratka označena pouze EN daná zkratka je funkční pouze v anglické klávesnici.


Největší databáze zkratek. Snadné vyhledávání zkratek a jejich významů. Označení CE je bezesporu významným nástrojem volného pohybu zboží na vnitřním trhu.


Povědomí o něm je i však nadále velmi nízké a jeho význam je často chápán nepřesně. K tomu bohužel přispěly i nepříliš šťastně vedené informační kampaně Evropské komise a státních institucí. Zkratek ve výpočetní technice je nespočetně. Vznikají převážně z prvních písmen delších názvů (není to vždy pravidlem), k lepšímu zapamatování, a samotné práci s názvem Kupříkladu lépe je zapamatovatelné HSDPA, nežli High-Speed Downlink Packet Access.


CE je zkratka francouzského sousloví Conformité Européenne a značí, že výrobek je ve shodě s normami Evropské unie a je tedy bezpečný a šetrný k životnímu prostředí. Tato stránka je o zkratu CE a jeho významu jako Kontrolní prvek.

Uvědomte si prosím, že Kontrolní prvek není jediný význam pro CE. Může existovat více než jedna definice CE , takže se. Co znamená zkratka CE (BCE)? Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Rychlé a pohodlné cestování mezi Brnem a Prahou a přímé spojení do Vídně a Grazu v Rakousku.


Nabízejí tři vozové třídy – 2. Stránky v kategorii „Anglické zkratky“ Zobrazuje se 2stránek z celkového počtu 7stránek v této kategorii. Kalkulačka - její použití a funkce. Primárně je zobrazena online vědecká kalkulačka s pokročilými funkcemi, kliknutím na odkaz jednoduchá matematická kalkulačka se zobrazí zdarma online kalkulačka.


Význam zkratky MOQ z kategorie Logistika.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky