pátek 15. července 2016

Ekvitermní křivka podlahové topení

How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Ekvitermní regulace je v současnosti nezbytnou součástí většiny otopných soustav. Po přechodu na kondenzační kotle, jejichž účinnost roste s poklesem teploty otopné vody, což obdobně platí i pro tepelná čerpadla, jejichž používání se rovněž těší narůstajícímu zájmu, je udržování teploty otopné vody na co nejnižších možných úrovních základním.


Pokud máte tepleji, je třeba číslo ekvitermní křivky snížit (bude to plošší křivka na grafu výše a vliv venkovní teploty bude menší) a naopak. U podlahového topení je obvkle správné číslo ekvitermní křivky mezi až u radiátorů mezi až 120.

Dobrý den, mnou popsanou ekvitermní křivku jste pochopil dobře. Tato křivka je standardní pro klasické kotle. Protože kondenzační kotle mají větší účinnost při co nejmenší teplotě vratné vody, která se odvíjí i od teploty výstupní vody z kotle, proto je tato teplota nejspíše omezena na 75°C.


Jeden známý výrobce používal stejnou ekvitermní regulaci jak pro kondenzační kotle, tak pro běžný nástěnný, aniž by tam byla nějaká ochrana a kotel pouštěl do nízkých teplot. Znám přípa kdy šetrný zákazník kotel v záruce několikrát reklamoval pro velkou korozi, chtěl se i soudit, protože výrobce se snažil. Pokud nemáte podlahové topení , ani akumulační nádrž, je její využití minimálně diskutabilní.


Ovšem provozovat plynový nebo elektrický kotel bez pokojového termostatu je vyhazování peněz z oken, ale najít vhodnou referenční místnost může být problém.

Prosim jen o informaci, pisete si o topne krivce, tedy mate podlahove topení , ktere se da regulovat pouze tou topnou krivkou? Topeni radiatory by se dalo regulovat termostatickými ventily na radiatorech tak, aby bylo v byte pozadovana teplota. I když je fakt, že na ventilech Heimeier je namalováno, že při nastavení na by měla být. Pokud jde o podlahové topení , teplota podlahy je pro mne zcela irelevantní parametr.


Máte na mysli teplotu podlahy u dveří, u okna, pod postelí, pod kredencí, pod několika druhy koberců? Nebo šlo jen a jen o tu zkoušku? Při nižší venkovní teplotě je požadována vyšší teplota dodávané topné vody, aby došlo k rovnováze mezi dodaným teplem a tepelnými ztrátami místnosti a teplota místnosti tak zůstala konstantní. O nás Nabídka Topení Trubky, izolace, tvarovky Podlahové vytápění Bojlery a ohřívače vody Solární ohřev Topidla Čerpadla Expanzní nádoby Podlahové konvektory Termostaty, regulace a měření Koupelna Bazénové topení Izolační desky a folie Voda Filtrace Zahradní program Kanalizace Chemie, kapaliny, těsnění Bílé. Vybrat to správné vytápní stavby dá někdy zabrat.


Podlahové topení je moderní, efektivní a ekonomický způsob vytápění stavb. Můžete zvolit elektrické podlahové topení nebo teplovodní podlahové topení. CZ, kde naleznete širokou nabídku zboží z oblasti voda - topení - plyn - sanita - kanalizace. Rozdělovací sestavy, mísicí sestavy a rozdělovače pro sanitární rozvody, centrální připojení otopných těles z jednoho připojovacího bodu a rozvody teplovodního podlahového a stěnového vytápění včetně jeho příslušenství, jako jsou systémové izolační desky, dilatační pásky, kotvicí prvky a plastifikátory.


Nabízíme zejména regulační ventily na vodu, ale i typy vhodné rozvody topení či plynu. Velmi rozšířené jsou také servopohony, které zajišťují motorizování. Tepelná čerpadla používají ekvitermní regulaci, kde nastavování požadované teploty topné vody je podle venkovní teploty – nastavuje se ekvitermní křivka.

Je však velký rozdíl mezi potřebou tepla na vytápění pokud např. Stručně řečeno, vaše topení topí podle toho, jak moc je venku chladno. Základem je ekvitermní křivka.


Pro každý objekt je ale nejdříve nutné stanovit takzvanou ekvitermní křivku, která popisuje závislost teplot otopné vody a venkovního vzduchu. Na základě stanovené ekvitermní křivky pak řídicí jednotka kotle. Online nápověda k funkčnímu bloku topná křivka.


Programování topné křivky v konfiguračním softwaru. Najdete zde popisy vstupů, výstupu, parametry. Tím se také zvýší úspora energie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky