čtvrtek 28. července 2016

Jaké uhlí do automatického kotle

Spalování uhlí je podporováno dotacemi v rámci 2. Nejvíce jsou podpořeny automatické kotle na uhlí 4. Benekov je první českou firmou, která takový kotel na trh uvedla. Stojíme před novým kotlem. Takže nejprve nasypeme palivo do zásobníku.

Následuje několik kroků, které se provádí na panelu ovládací jednotky. Zvolí se režim „Roztopení“ kotle. Domácí výroba šnekového podavače z uhelny do násypky automatického kotle. Donutila mě k tomu prašnost při nakládání násypky.


Doba podávání na časový spínač. Automatický kotel na uhlí v provozu již měsíc zatim bez nutnosti čištění. Jan Kavka 18views. Co do automatického kotle můžete přiložit?

Prodávají se automatické kotle na pelety, uhlí , dřevo i dřevní štěpku. V kotli ale spalujte jen topivo doporučené výrobcem. Některé kotle zvládnou spalovat i více druhů paliva najednou, například piliny, kůru, pelety, obilí i další rostlinný nebo dřevní odpad.


Nyní máte oheň, který šlehá alespoň do poloviny kotle a množství uhlí v hořáku je stabilní. Dalším krokem je přidávání vzduchu tak, aby nám oheň nekouřil. Ideální množství vzduchu je takové, že je co nejmenší, přitom se ale netvoří saze. Vyčistíme kamna a druhý den se podíváme do kotle. Uhlí je baleno do pytlů po až kg, které zakoupíte buď na e-shopu v minimálním množství palety, nebo po jednotlivých baleních u některých z partnerských prodejců.


Pytlované uhlí pro automatické kotle je drobné frakce, optimálně – mm. U hnědého uhlí toto odpovídá zhruba velikosti ořech (– 25mm), černé uhlí bývá tříděno na hrášky velikosti -mm. Vždy je dobré používat to uhlí , pro které byl kotel konstruován.


Pokud si nejste úplně jisti, podívejte se do návodu případně na stránky výrobce kotlů nebo. Důvod je jednoduchý – automatické kotle umožňují udržovat stálou komfortní teplotu (a nevznikají tak „úspory“ z vyhasnutí kotle ). Komfortní provoz, přikládáte uhlí do násypky jen cca 1× za dny a mimo sezonu 1× za týden. Možnost regulace vytápění srovnatelné s plynovými kotli.


Největší nabídka kotlu v ČR za skvělé ceny!

Automatické kotle ,litinové kotle ,ocelové kotle ,tepelná čerpadla, montáž, servis, revize. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Vy tak nemusíte do kotle neustále přikládat a můžete si naplno užívat příjemného tepla. Nechybí mu chladící smyčka proti přetopení, automatické vypnutí nebo odtahový ventilátor pro čisté vybírání popela.


Testoval jsem to kvůli kamarádovi, který by si chtěl koupit automatický kotel na uhlí a chtěl by uhlí míchat s olejem. Nakonec se rozhodl pro plně olejový kotel. Kotle na pevná paliva jsou zajímavou alternativou k ostatním zažitým zdrojům tepla. A přitom jde vlastně o návrat do velmi blízké minulosti!


Pohodlí, které nám poskytla elektřina a plyn, je v naší historii jen kapkou v moři času. Do té doby jiné zdroje než uhlí a dřevo neexistovaly. Regulátor automatického kotle ovládá ventilátor hořáku, podavač paliva, čerpadlo oběhové vody, teplé užitkové vody, kotlového okruhu i cirkulace. Počáteční investice do automatického kotle na tuhá paliva je jistě vyšší, ale vrátí se vám úsporou peněz a pohodlností ovládáním. Naproti tomu kotle BENEKOV, vybavené řídící jednotkou Siemens Climatix, jsou specifické tzv.


Jedná se o moderní způsob provozu kotle , kdy na základě rozdílu žádané a skutečné teploty topné vody řídící jednotka automaticky upravuje dávkování paliva a množství přiváděného vzduchu do spalovací komory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky