úterý 11. září 2018

Regulace oběhového čerpadla

Firma AutoCont Control Systems nasazuje již od poloviny devadesátých let systémy regulace otáček oběhových čerpadel, které plynule regulují jejich otáčky tak, aby byla zachována konstantní tlaková diference topné vody mezi vstupem a výstupem na výměníkové stanici. V praxi to znamená, že čerpadla jsou provozována při. Jak funguje elektronická regulace oběhového čerpadla ? Má smysl funkce automatické adaptace čerpadla ? Jaké jsou povolené montážní polohy oběhového čerpadla ?

Je nutné použít tepelnou izolaci čerpadla ? Jak odvzdušnit oběhové čerpadlo? Princip činnosti regulace oběhového čerpadla TECH CS-27i. Regulace TECH CS-27i je určen k řízení oběhového čerpadla ÚT a přídavného čerpadla (TUV nebo podlahového).


Regulátor zapne čerpadlo ÚT, pokud teplota dosáhne meze zadané teploty. Potřebuji nějakým způsobem snížit průtok oběhového čerpadla , aby voda která proteče výměníkem měla alespoň C. Uvažoval jsem o regulátoru který by na nějakou dobu čerpadlo vypnul a asi po minutách by ji zase pustil. Voda ve výměníku by se nahřála na požadovanou teplotu a čerpadlo ji přečerpá do bojleru.

Termostaty a příložné termostaty, regulace pro oběhové čerpadla a kotelny. Níže jsou zobrazeny regulace , zda termostaty k ovládání oběhového čerpadla. Slouží k nastavení teploty, která je nejčastěji snímána na kotlovém potrubí a podle teploty oběhové čerpadlo zapnou nebo vypnou. Připojení fáze pro řídící napětí je před stykačem. HDO signál vypnutí pro stykač, kontrolka na panelu zhasne, spirály se odstaví ale řídící obvod zůstává pod napětím.


Signál HDO musí jít do kotle, nikoliv do přívodního rozvaděče pro kotel. Dneska se do elektriky a regulace montuje každý. Při výběru oběhového čerpadla je nutné zohlednit následující parametry. Použití na teplovodní vytápění nebo na cirkulaci teplé vody. Stavební délku oběhového čerpadla.


Způsob regulace výkonu. Jaké existují problémy a omezení při výměně kotlového oběhového čerpadla ? Výrobci plynových kotlů jako vyhrazených plynových zařízení mohou trvat na použití originálního kotlového oběhového čerpadla , tj. Ten, kdo instaluje jiné.


Cirkulační - oběhová čerpadla se používájí k zajištění cirkulace vody v topných systémech (TUV). Současné řízení oběhového čerpadla a cirkulačního čerpadla pro ohřev TUV v topných systémech kotlů na tuhá paliva. Termostat Euroster 11M pro oběhové čerpadlo a třícestný ventil-.

Dimenzování oběhového čerpadla. Výběr oběhového čerpadla je třeba realizovat na základě doporučení projektanta konkrétní otopné soustavy. Otopné soustavy jsou přesně dimenzované na základě vypočítaných teplot.


Velmi důležité jsou dvě křivky, a to konkrétně křivka potrubí a čerpadla. Oběhová neboli cirkulační čerpadla zajišťují oběh teplonosného média v otopné soustavě, teplé užitkové vody (TUV) nebo chladicí kapaliny. Nejčastěji se používají pro vytápění domů, bytů a budov, pro cirkulaci teplé vody nebo v chladicích a klimatizačních systémech.


Dobrý den, všem dovolil bych si zde založit novou diskuzi ohledně regulace oběhového čerpadla. Vím už to tu několikrát padlo, ale zde by to bylo pod jedním linkem. Instalace oběhového čerpadla není zrovna snadnou záležitostí, proto je vhodné svěřit ji do rukou odborníka. Takového odborníka naleznete pomocí serveru Poptávej.


Jak je rozdíl teplot menší než požadovaná hodnota Δ T, čerpadlo nepracuje. Optimálním způsobem regulace průtoku teplonosného média v systému je regulace otáček oběhového čerpadla na základě požadované výstupní teploty. Tak se mění množství přečerpávaného teplonosného média v závislosti na intenzitě. Trojcestné směšovací ventily jsou určené pro směšování topné vody pomocí servopohonu napojeného na regulační soustavu.


Slouží především pro regulaci topné vody v soustavách s kotlem bez oběhového čerpadla (stacionární kotle ) nebo v soustavách s anuloidem. Tepelná čerpadla Solární ohřev Větrání s rekuperací tepla Akumulace, zásobníky, výměníky Elektrická topná tělesa Expanzní nádoby Regulace , termostaty, měření Ochrana a regulace kotlů Součásti otopných systémů Všechny produkty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky