čtvrtek 6. června 2019

Chladící emulze pro obrábění složení

Jejich složení obsahuje kromě vody a oleje další látky, které nezatěžují životní prostředí. Pro vyšší stabilitu kapaliny obsahují ekologické emulze pro obráběcí stroje speciální emulgátory. Důležitými složkami chladící emulze pro ostření pil a kovoobrábění jsou aditiva zamezující korozi. Vhodná pro obráběcí procesy sériové i kusové výroby.


VELMI DOBRÝ VÝKON, DLOUHÁ ŽIVOTNOST. Chladicí emulze patří mezi emulze s velmi dobrým výkonem a dlouhou životností.

Zaměřujeme se na chladicí emulze a řezné oleje nejvyšší kvality, které pomáhají zajistit bezproblémový provoz obráběcích strojů. Refraktometr ARIANA je určený pro kontrolu koncentrace chladicích emulzí i jiných kapalin, a stanovení jejich optimální koncentrace. Neobsahuje bór, chlór a sekundární aminy. Odvádí teplo z řezu, snižuje tření, odplavuje třísky a slouží ke zvýšení trvanlivosti nástrojů a ke zlepšení jakosti obráběného povrchu. Paramo Emulze chladící 10l.


Je tvořena vodou a mléčnou emulzí, která se používá jako řezná kapalina při obrábění kovů a jako těžko hořlavá kapalina pro některé nenáročné hydrostatické mechani. Volba emulze podle účelu použití. Chladící řezná kapalina, minerální.


V nabídce FALCON CZECH si můžete vybrat celou řadu chladících emulzí určených pro obrábění , ale opravdu kvalitní kapalinu je nutné vybírat velmi pečlivě.

Základním ukazatelem by mělo být složení emulze , dané účelem jejího použití. Vodou mísitelná chladicí kapalina 1:pro řezání, soustružení, frézování. Díky této vlastnosti dokáže nahradit jak emulzi, tak olej a spojit jejich výhody. Směšovače emulze - jsou určeny především pro přípravu chladící emulze pro obráběcí stroje - zvládají všechny běžné emulzní oleje a zaručují kvalitní přípravu emulze - k výrobě emulze je potřeba pouze tlaková energie vody - přístroje nemají žádné pohyblivé součásti jako membrány a odstředivá kola atd. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. V současné době většina předních výrobců obráběcích strojů nabízí vysokotlaké chlazení, buď jako pevně zabudovanou část stroje nebo připojitelné rozšíření. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Multifunkční kapaliny pro obrábění.


Při obrábění kovů v průmyslu jsou používány řezné oleje nebo emulze. Při tom často dochází k jejich kontaminaci jinými kapalinami použitými pro náplň obráběcího stroje. Pro řezání, vrtání a děrování. V této kategorii najdete syntetické řezné oleje a chladící emulze. Při vrtání magnetickou vrtačkou doporučujeme vždy používat chladící emulze , nebo řezný olej.


Při vrtání, kde se nedá zajitit přívod centrovací špičkou, doporučujeme použít sprej ALFRA. Přirozeným prostředím pro obrábění je vzduch ( obrábění za sucha), častěji se však využívají obráběcí kapaliny, které mají lepší chladící , mazací a čistící účinek. BC vlivem výborné stability a životnosti snižuje náklady na pořízení nové náplně a likvidaci staré emulze na min.


Hlavní oblast použití: středně těžké až těžké třískové obrábění.

U přímých uběracích soustružnických nožů pro obrábění oceli se zpravidla volí 45°, pro obrábění litiny 60°. Jeho vliv je obdobný vlivu úhlu nastavení hlavního ostří. Nasazení těchto produktů ale provázejí problémy: dostávají se do styku s obsluhou, a unikají do okolí. Proto se pro řezné kapaliny připravují stále přísnější bezpečnostní a hygienické předpisy.


Kapaliny používané při opracování kovových materiálů formou třískového obrábění odvádějí teplo z řezu, snižují třecí odpor, odplavují třísky a slouží ke zvýšení trvanlivosti nástrojů a ke zlepšení jakosti obráběného povrchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky