úterý 11. června 2019

Kdy chodí vyúčtování za vodu 2017

Do kdy má být vyúčtování za vodu , teplo Chtěla bych se zeptat jestli je nějaká změna v termínu vyúčtování za vodu a teplo? Vždy jsme měli do konce března a letos nic, tak nevím jestli není nějaká změna v termínech - bylo do třech měsíců po skončení účtovacího období. Jak zaplatit vyúčtování za energie. Vyúčtování zálohových plateb na služby se řídí zákonem č. Pravidelné měsíční vyúčtování za elektřinu nebo plyn je možné zaplatit hned několika způsoby. Poměrně nepraktické je placení složenek, při němž si musíte každý měsíc hlídat termín, ve kterém vyrazíte na poštu.


Roční vyúčtování není jenom o nákladech na teplo a teplou vodu , ale zahrnuje i všechny další služby, spojené s bydlením, které v rámci svého bytového domu využíváte. Jedná se například o úklid společných částí domu, spotřebu elektřiny, provoz výtahu a další,“ vysvětluje Mgr. Martin Kroh, ředitel SBD Praha. Příkladem je třeba situace, kdy si zákazník pořídí bazén a ohřívá zde vodu za použití elektřiny.


Opačná situace nastává například ve chvíli, kdy zákazník prodává byt, ve kterém nikdo nebydlí – tehdy je možné snížit zálohy, nebo dokonce nabídnout jiný tarif,“ říká Jan Pavlů ze společnosti ČEZ. K účtům, které musí člověk v nájemním nebo družstevním bytě platit, patří kromě jiného i vyúčtování dodávky teplé vody. Má bytová správa povinnost zaslat nájemníkům účet za odběr vody do určitého data? A je termín, kdy musí vrátit přeplatky, jen na jejím rozhodnutí?


Jak dále dodal, ve vyúčtování musí uvést skutečnou výši nákladů na služby v členění podle poskytovaných služeb se všemi potřebnými náležitostmi, včetně uvedení celkové výše přijatých měsíčních záloh za služby tak, aby výše případných rozdílů ve vyúčtování byla zřejmá a kontrolovatelná z hlediska způsobů a pravidel pro rozúčtování. Ahoj vsem, Chtrla jsem se jen zeptat kdy chodi od vyuctovani preplatek za vodu (konkr. Prazske vodarny) Jde mi o to, ze mame preplatek kolem 1. Bydlime v pronajmu a tudiz je voda psana na majitele domu. Je možné, že by to bylo tak rychle?


Asi se zítra dojdu zeptat do banky. Jedná-li se o panelový či bytový dům, provedeme odečet hlavního vodoměru a následně zasíláme vyúčtování za celý objekt správci domu, který poté rozúčtuje jednotlivé položky na konkrétní bytové jednotky. S dotazy ohledně těchto vyúčtování se obracejte na svého správce objektu. Kdy chodí vyúčtování za vodu ? Vodoměry procházeli už v lednu a stále nic, nevíte v kterém měsíci chodí domů přeplatky nebo doplatky? Doplňuji: fcoop: ha ha, všichni ostatní pochopili.


Včera se na vývěsce objevilo sdělení výboru vlastníků 51 že si majitelé bytů musí přijít osobně vyzvednout vyúčtování za minulý rok poprvé 16. Rozumné lidi (Vás asi nikoliv) pak zajímá (1) jeli „ztratné za vodu “ nebo (2) který soused nebyl započten do rozúčtování nebo (3) zda si předseda neplní vodou bazén nebo (4) zda pro realizaci soutěže mladých požárníků není voda vystříkaná v objemu stovek mprávě z hydrantu za Vaším hlavním vodoměrem nebo (5)… atd. Naše stránky přizpůsobujeme podle toho, o které služby jste projevili zájem, a také sledujeme využití našich stránek. K těmto účelům používáme cookies a obdobné technologie, včetně cookies třetích stran.


Odběratel má právo na přezkoušení vodoměru. Pokud se s dodavatelem nedohodne, může spor řešit mimosoudně u České obchodní inspekce (ČOI), upozornil v pátek mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Majitelka má zvláštní způsob vyúčtování ,se kterým nesouhlasím. Zatím nelze pořídit všechny odečty současně (dálkově), proto je vyúčtování vystaveno do dne, kdy vás navštívil odečítač, nebo jste si nahlásili samoodečet. Nedávno tu auto od eonu stálo, datum si nepamatuji, ale mohlo to být toho 13.


Jestliže jste za loňský rok na daních zaplatili více, než kolik jste měli, máte nárok na vrácení přeplatku. Za zaměstnance mající pouze příjmy ze zaměstnaneckého poměru ale splní daňovou povinnost zpravidla zaměstnavatel formou ročního zúčtování daně. Podmínkou je, že zaměstnanec podepsal prohlášení k dani.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky