úterý 4. června 2019

Revize a kontroly elektrických spotřebičů

Jak postupovat při provedení revize nebo kontroly elektrických spotřebičů a nářadí? Tento článek se zaměřuje na jednotlivé úkony, které je třeba vykonat při revizi a kontrole elektrických spotřebičů. Kontroly a revize spotřebičů se provádí, aby se předešlo úrazům elektrickým proudem. Dále revize provádí opravář vždy po provedené opravě.


M) Zákoníku práce provádět pravidelné kontroly a revize stavu technických zařízení. Mnoho zákonů a vyhlášek se ale odkazuje právě na technické normy!

Značení vodičů barvami. Vyřešíme a poradíme s probkematikou bezpečnost práce - BOZP a požární ochranou - PO. Kontroly elektrických zařízení jsou prováděny dle provozních řádů a návodů k obsluze předepsaných výrobcem. Pravidelné revize a kontroly Vám k tomu dopomohou. Vyhotovíme seznam elektrických spotřebičů , ručního nářadí prodlužovacích šňůr, odpojitelných přívodů.


Provádíme opravy elektroinstalací a hromosvodů. Protože v podstatě může kontroly elektrických spotřebičů , zejména před jejich použitím, provádět vždy jen jejich uživatel a za revize elektrických spotřebičů odpovídá jejich provozovatel, jsou navrženy nově jejich definice, a to zařazením nových článků 3. Jan Lojkásek, IN-EL, spol.

Jedná se o různé typy spotřebičů , ale i třeba prodlužovací kabely a rozdvojky. Zajišťujeme výchozí i pravidelné revize elektrických zařízení VN včetně prostorů s nebezpečím výbuchu hořlavých par a plynů. Revize spotřebičů a ručního nářadí.


Podle jakých norem se provádějí revize elektro. Právní rámec Povinnost provádět revize elektrických spotřebičů vychází ze zákona č. BOZP, dále z nařízení vlády č. Při revizi jsou elektroinstalace, hromosvo elektrické ruční nářadí nebo elektrické spotřebiče podrobeny prohlídce, zkouškám a měřením za účelem kontroly bezpečnosti provozu. Lhůta pro provedení pravidelné revize se stanoví z následující tabulky v závislosti na umístění elektrického zařízení v prostoru se zvýšeným rizikem ohrožení osob nebo druhu prostředí v prostoru, ve kterém je elektrické zařízení umístěno.


Proto bychom Vám rádi představili službu Kontrola. Vašeho PC, tabletu nebo chytrého telefonu informace o konkrétním elektrickém spotřebiči zrevidovaném v programu SPOTŘEBIČE. Kromě revizí elektrických spotřebičů jsou provozovatelé povinni zajistit také jejich kontroly , ty jsou zaměřeny především na mechanická poškození krytu a pohyblivého přívodu. Tato norma platí obecně pro všechna elektrická zařízení s výjimkou těch, na jejichž revize se vztahuje jiná norma nebo předpis. Požadavky na výrobní a pracovní prostředky a zaříz ení Zákon č. Proč je musíme provádět?


Povinnosti zaměstnavatele – bezpečnost a ochrana zdravý při práci Zákon č. Illko REVEX max Standard Tester elektrických spotřebičů a elektrického nářadí. Lhůty pravidelných revizí elektrických spotřebičů a nářadí Rozdělení elektrických spotřebičů podle užívání.

Skupina A - Spotřebiče poskytované formou pronájmu dalšímu provozovateli nebo přímo uživateli. Skupina B - Spotřebiče používané ve venkovním prostoru (na stavbách, při zemědělských pracích atp.). Nabízíme revize elektro a kontroly elektrických domovních a průmyslových instalací, revize hromosvodů, revize elektrických strojů a zařízení, elektrických spotřebičů a nářadí.


Elektro revize odběrného místa k přihlášení odběru u distributora, nebo při změně tarifu. Podle stanoviska SUIP tedy mohou stále provádět revize elektrických spotřebičů a nářadí i osoby s §6- vyhlášky č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky