De werking van een warmtepomp is gebaseerd op een complex stukje natuurkunde. Zonder daar al te diep in te duiken, legt deze pagina op een simpele manier uit hoe een warmtepomp werkt. De unieke werking van een warmtepomp zorgt er voor dat ze zeer veelzijdig inzetbaar is. Tegenwoordig wordt een warmtepomp dan ook niet alleen gebruikt om bijvoorbeeld het water in een systeem met vloerverwarming op te warmen, daarnaast kan ze ook prima worden gebruikt om het zwembadwater op een aangename temperatuur te brengen.
Hoe werkt een warmtepomp ? Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, uit de lucht of uit grondwater en zet deze om in energie om je huis te verwarmen.
Een warmtepomp neemt gratis warmte op bij lage temperatuur om die vervolgens op hoge temperatuur af te geven. De belangrijkste toepassing is de verwarming van gebouwen, sanitair warm water en zwembaden. Een leuk weetje is dat iedereen een soort warmtepomp in huis heeft, namelijk een koelkast.
De winstfactor (Rendement) van een warmtepomp hangt niet alleen af van de warmtepomp zelf maar ook van de temperatuur van de warmtebron en het warmteafgiftesysteem. Kort gezegd is een warmtepomp een systeem dat energie onttrekt van de natuur (water, gron lucht) en een hogere temperatuur doorgeeft via een systeem waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld onze woning te verwarmen. De warmtepomp kunnen we hier niet van loskoppelen.
Eender welke soort warmtepomp zal een lage temperatuur omzetten in een hogere temperatuur. Laten we eens beginnen met een koelkast. Van koelkast naar warmtepomp.
Voordelen warmtepompenKan een warmtepomp in elke woning worden toegepast ? Bij een koelkast wordt door de verdamper warmte onttrokken aan de te koelen producten, en wordt dit via de condensor afgegeven aan de buitenlucht. Warmtebronnen voor warmtepompen4. Waarom een warmtepomp in de praktijk nog niet rendabel is en nauwelijks CObespaart. In deze video van STIEBEL ELTRON ontdekt u de werking van een warmtepomp.
Klik hier en ontdek de warmtepomp werking ! Werking per soort warmtepomp. Omdat de werking erg uiteenlopend is hebben we besloten dit hier niet uitgebreid te vertellen, toch niet op deze pagina. Klik in het menu op de warmtepomp waarover je meer informatie wenst, en daar leggen we je alles uit over de werking van die warmtepomp.
Met een warmtepomp benut je de gratis warmte van de natuur om je woning of het sanitaire water te verwarmen. Je bespaart er niet alleen een hoop geld mee maar helpt ook mee om uitputting van natuurlijke energiebronnen te voorkomen. Info over de soorten warmtepompen met hun werking en kostprijs vind je hier. Aan de ene kant wordt energie onttrokken (in uw koelkast) en elders weer los gelaten (het zwarte rek achter op de koelkast). Een warmtepomp onttrekt energie uit de omgeving, wat we de bron noemen, en geeft deze af aan uw woning.
Zoals je reeds kon lezen is een lucht-lucht warmtepomp opgebouwd uit een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit trekt de lucht aan met een ventilator. Deze lucht wordt tot op de gewenste temperatuur gebracht met behulp van een koelgas, dat opgewarmd wordt door een compressor.
Het opgewarmde koelgas. Een warmtepompsysteem ontleent warmte aan de omgeving en vervoert die om een constante binnentemperatuur te garanderen.
Hier wordt in het kort de werking en techniek van het meest gebuikte type warmtepomp omschreven. Ook wordt de thermodynamische cyclus omschreven. Er kan worden door gelinkt voor details over andere types warmtepompen zoals: de absorptiewarmtepomp, adsorptiewarmtepomp, transkritische warmtepomp , hybride warmtepomp en thermo-akoestische warmtepomp.
Een warmtepomp zorgt ervoor dat de beschikbare energie uit de omgeving efficiënt ingezet kan worden voor de verwarming of de productie van sanitair warm water. In de warmtepomp circuleert een vloeistof die voortdurend van gasvormige naar vloeibare toestand overgaat en omgekeerd. Bekijk hoe een warmtepomp werkt.
Een koelkast koelt af doordat warme lucht uit de koelkast wordt gehaald en buiten de koelkast wordt afgegeven. Onze ervaren en gecertificeerde installateurs stemmen alle componenten, zoals warmtepomp en afgiftesysteem naadloos op elkaar af, installeren het volledige systeem en stellen het geheel in bedrijf zodat u, particulier of bedrijf, zeker bent van een optimale werking. Ook het noodzakelijke onderhoud kan door onze servicedienst worden verzorgd. Hybride warmtepomp : dit is een warmtepomp die gecombineerd wordt met een traditionele verwarmingsketel en vaak wordt gebruikt bij renovatieprojecten. De condenserende gasketel treedt vanaf dan pas in werking.
Door het hoge warmteaandeel dat de.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.