čtvrtek 12. prosince 2019

Mobilní splitová klimatizace

Tento způsob klimatizace má velmi tichý chod a proto se je nemusíte bát umístit ani do ložnice. Která je výhodnější a jak fungují? Mohlo by vás zajímat: Velká příručka pro výběr mobilní klimatizace - vše, co jste potřebovali vědět. Mobilní klimatizace do bytu je nejrychlejším pomocníkem při zvládání horkých dnů. Dvoudílná mobilní klimatizace nevytváří podtlak.


Jelikož mezi vnitřní jednotkou a vnějším výměníkem proudí chladivo ve zhruba 4cm širokém flexi ohebném potrubí, dvoudílná mobilní klimatizace je v principu totožná se stacionárními jednotkami. Jsou velmi hlučné (přes decibelů) = při chodu nelze sledovat televizi, nebo spát. Mají vysokou spotřebu elektrické energie.


Je třeba stavebně vybudovat výdech o velkém průměru, nebo vzduch vypouštět otevřeným oknem. Pak ovšem chladíte teplý vzduch přicházející zvenku. Z montáže klimatizace do bytu nemusíte mít žádné obavy. Provedeme odbornou instalaci od zakrytí nábytku až po finální úkli spuštění a zaškolení.


Jak taková montáž klimatizace probíhá, se dozvíte z našeho videa. Instalována byla multi- splitová klimatizace Toshiba se dvěma vnitřními a jednou venkovní jednotkou. Je docela patrné, že jsou mobilní klimatizace na tuzemském trhu spíše novinka. Většina výrobců se totiž zatím ještě nevypořádala s jedním poměrně zásadním problémem, a to odvodem horkého vzduchu.


Každá mobilní klimatizace při svém provozu odvádí horký vzduch mimo chlazenou místnost. Zaměřili jsme se na mobilní , nástěnné i okenní modely. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat klimatizaci. Už žádná horká výheň doma ani v práci!


Mobilní splitová klimatizace

Blue team - klimatizace vašeho domova. Cílem naší společnosti je pomáhat našim zákazníkům v oblasti klimatizační techniky. Specializujeme se na řešení bytů, domů, kanceláří a technických prostor.


Nabízíme kompletní servis, od návrhu až po realizaci klimatizace na klíč. Mají pouze jednu vnitřní mobilní jednotku, přičemž teplý vzduch z místnosti se odvádí ven flexibilní hadicí, například pootevřeným oknem. Podívejte se, jak probíhá montáž klimatizace do bytu u naší společnosti Tramonta Klima.


Ve videu je instalována multi- splitová klimatizační jednotka Toshiba. Výběrem a instalací domácí klimatizace nás provede Peter Pavlík z partnerské společnosti Ok- klimatizace. Produkt byl určen výrobcem pro trh České republiky.


Kdežto tady to funguje tak, že je celý okruh vstupu a výstupu vzduchu oddělený od místnosti. Tato jednotka je pečlivě odhlučněná, takže v místnosti ruší jen minimálně,“ vysvětluje Petr Hruban, který prodává i tyto typy. Nástěnné a mobilní klimatizace. Chlazení a vytápění bytů, domů, kanceláří a technických místností.


Dělená klimatizace ( splitová ) Je dělená na dvě části, venkovní a vnitřní. Je úspornější, výkonnější a tišší než klimatizace mobilní. Nedá se ale nainstalovat bez stavebních úprav.


U obou typů klimatizací je třeba vést kabely (příp. flexibilní hadici) ven z interiéru. Jak už samotný název napovídá, jedná se o dělenou mobilní klimatizaci do bytu. Splitová mobilní klimatizace.


Mobilní splitová klimatizace

Je poněkud neobvyklá a je prakticky stejná, jako klasická splitová klimatizace. Podstatný rozdíl je ale v tom, že nemusíte vrt. Vnitřní jednotky systému split jsou v nástěnném, parapetním, podstropním, kazetovém, kanálovém nebo sloupovém provedení.


Do bytů, rodinných domů, na chaty a chalupy se nejčastěji používají dělené splitové, nebo multisplitové klimatizace , dále také mobilní klimatizace , které však jako levnější alternativa s sebou nesou, oproti klasickým pevným jednotkám, některé nevýhody. Nabízíme vysoce spolehlivé, úsporné a ekologicky šetrné bytové klimatizace od předních značek Hitachi, Sinclair, LG a Cooper Hunter. Dodáme a instalujeme vám vzduchotechnická zařízení včetně průmyslové filtrace, klimatizace topení a měření a regulace. Poskytneme vám komplexní služby pro komerční prostory, jako jsou restaurace, bary, vinotéky, serverovny. Obě přednosti (levné a rychlé pořízení) brzy vystřídalo rozčarování.


Mobilní splitová klimatizace

Používat mobilní klimatizaci ve vícepokojovém bytě znamená pohybovat se v místnostech s různou teplotou, což není vůbec příjemné. Dalším důvodem, proč jsme u mobilní klimatizace nezůstali, byl hluk zařízení. Díky optimální teplotě a vlhkosti se v interiéru nemnoží plísně a filtry zbavují vzduch nečistot.


Klimatizace do bytu a domu se staly standardem moderního bydlení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky