pátek 27. prosince 2019

Podlahové topení pod dřevěnou podlahu

Pokud se ale přenesete přes vyšší počáteční investici, nebudete litovat. U sálavého podlahového topení je teplota vzduchu rovnoměrně rozložená v celém prostoru místnosti. Na podlahové vodní topení , které není zalité v anhydritu nebo betoně se rovnou položila dřevěná masivní podlaha. Použití podlahového topení pod dřevěnou podlahu Stále více majitelů domů, kteří chtějí mít svůj dům útulnější a hřejivější volí dřevěné podlahy, zejména dubové podlahy se těší oblíbenosti a při správném výběru topného systému je podlahové vytápění populární volbou, protože podlahová topení jsou vhodná pro použití s dřevěnými podlahami.


Tento výkon ve spojení s dřevěnou podlahou dokáže ohřát podlahu na max.

Nejlépe je použít pod dřevo teplovodní topení nebo elektrické pod plovoucí podlahy s využitím topných fólií či instalačních desek, s teplotami primárního okruhu do 50°C a nášlapu 23°C. Podložky pro podlahové topení. V případě, že dáváte laminátovou či dřevěnou podlahu na podlahové topení , je důležité vědět, že v tomto případě se nemůže použít běžná podložka.


Aby podložka nefungovala jako izolant, musí být použita speciální podložka na podlahové topení. Následně spusťte podlahové topení během hodin na plný výkon a nechte jej cca dní v provozu. Poté přejděte na normální topný režim.


Tímto je podkladní vrstva připravena k montáži dřevěné podlahy.

Ne pod každé podlahové topení můžete použít všechny druhy podlah. Obloukem se vyhněte bukovým dřevěným podlahám a mějte na paměti, že je důležité zvolit podlahový materiál s vysokou tepelnou vodivostí a setrvačností. Elektrické topné folie ECOFILM jsou nejvhodnějším řešením podlahového topení pod laminátové a vinylové plovoucí podlahy s nosnou dřevovláknitou deskou HDF a zámkovým spojem, s krycí deskou Heat-PAK i pod koberec a ostatní vinylové podlahy.


Nemějte, podlahové topení je dnes na většině našich zakázek a pokládkou dřevěných podlah na podlahové topení se zabýváme již mnoho let. Ať už se jedná o podlahové topení teplovodní či elektrické, nemusíte se zříci původní myšlenky na dřevěnou podlahu , právě naopak. Teď ale zpět k tématu článku. Pokud se skutečně rozhodnete, že pod masivní dřevěnou podlahu umístíte systém podlahového vytápění, musíte počítat s určitými pravidly.


Může se stát, že se při došlapu na dřevěnou podlahu , pod níž je podlahové topení , bude ozývat jemné praskání či skřípání. V rámci interiérů se tento druh vytápění používá už nějaké to desetiletí. Podlahové vytápění není žádnou specifickou novinkou. Nejde však jen o to, od kterého výrobce budete podlahové topení mít. Rozhoduje také i nejlepší.


A to bez rozdílu, zda tam podlahové topení je nebo není. Mimo podlahy, které na sobě již mají instalovanou podložku, která je vhodná na podlahové topení. V prvním roce, kdy jsme podlahu položili, tak veškeré spoje a spáry po topné sezoně popraskali a vyschnuli, takže je nutné přebroušení a přelakování.


Takže to jsou alespoň moje zkušnosti.

Jinak ale uznávám masivní dřevěnou podlahu nade vše, ale k podlahovému vytápění, dle mého názoru, se příliš nehodí. Výkon elektrického podlahového topení v jednotlivých místnostech (sekcích) se navrhuje podle účelu používání, typu podlahové krytiny, příp. Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ,jaké topení podlahové je vhodné u novostavby pod vinylovou podlahu. Je tam klasické teplovodní topení a chceme ho v obýváku předělat na podlahové (kotel je plynový ,kombinovaný).


Což tedy znamená zrušit radiatory. A jestli tam bude nějaká úspora. Děkuji a přeji krásný den.


Tam, kde je rozhodující nízká stavební výška podlahy, například při rekonstrukcích, lze použít elektrické podlahové topení. Používá se v různých provedeních: Topné folie: tenké folie (tloušťka mm), které se pokládají suchým způsobem přímo pod plovoucí dřevěnou (laminátovou podlahu ). Na podlahové topení použijeme pod podlahu Tuplex, který se pokládá vedle sebe a přelepí parotěsnou páskou a nebo se použije Tuplex s 20cm samolepícím přesahem. Pod Tuplex není potřeba dávat parotěsnou fólii, ta je již v podložce samotné. I dřevěné podlahy jsou vhodné pro podlahové vytápění, pokud budou splňovat určitá kritéria.


Je nutné používat dřevěnou podlahu přímo určenou pro podlahové vytápění. Je potřeba volit co nejmenší formáty. Je to kvůli roztažnosti dřeva, které reaguje na chlad a teplo a podlaha, tak neustále pracuje. Jedna podložka je parozábrana - používá se na beton a anhydrit.


Jenže když mám pod tím topení , tak raději mm než 19. Pokud bude přilepené celou plochou, tak doufám, že nebude problém. Pokud si koupím za dva a půl tisíce plovoucí dřevěnou podlahu , tak tam dubu bude stejně jenom mm.


Keramická podlaha na podlahové topení. Zejména pro svou vysokou tepelnou vodivost. Vyznačuje se nejnižší hodnotou tepelného odporu ze všech materiálů vhodných pro podlahu.


Proto je jasnou volbou pro ekonomicky efektivní podlahové topení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky