čtvrtek 12. prosince 2019

Plynový krb diskuze

Chtěl bych do obýváku plynový krb , manželka mě vyhodila s dřevem a já bych moc chtěl ohýnek. S odkouřením nemám problém. Takže jde o krb ekologický jenže oxid uhličitý začíná dělat problém ekologům všeobecně a mj. Nemáte tip na krby co nestojí statisíce, mají zapalobvání bez věčného plamínku a externí přívod vzduchu?


Ultratenký (hluboký) plynový krb Linea Steel se pyšní hloubkou pouhých cm.

Na první pohled připomíná obrazovku ploché televize a stejně dobře se na něj vydržíte dívat. Ano, skalní romantici a vyznavači tradic takový výrobek pravděpodobně ihned zavrhnou, ale pro někoho bude ideální. Oproti krbu na dřevo se dá teplota přesně regulovat a dokonce můžete celé zařízení dálkově.


Rozhodně vám srdce zaplesá nad faktem, že není třeba shánět dřevo, vynášet popel, vysávat prach. Pořídíte-li si krb s výkonem 9-kW, pak zvládnete vytopit prostor o velikosti až 2metrů čtverečních. CZ, kde naleznete širokou nabídku zboží z oblasti voda - topení - plyn - sanita - kanalizace.

Krb se neda naprogramovat. Pro pracujiciho cloveka, ktery se po praci vrati do studeneho domu to neni nic prijemneho. V panelaku je kli tam vas vytapi sousede, ale na vesnici je to problem.


Takze krb ano, ale jen jako doplnujici vytapeni na viken kdyz je clovek doma. Netreba čistiť, pridávať drevo. Zas na druhej strane nedáva tú istú atmosféru ako pravý oheň a po ukončení horenia ani neodovzdáva tak dlho teplo ako krb na drevo. Díky tomu, že plynové krby nepotřebují klasický komín, jsou velmi častou volbou nejen v novostavbách, ale také ve starší bytové zástavbě. Typickým příkladem jsou starší činžovní domy, které bývají vybaveny buď nepoužívanými komíny vhodnými k vyvložkování nebo.


Ponúkame vám dizajn, projekt a realizáciu krbov, pecí, komínov a mnoho ďalšieho – navštívte naše krbové štúdio v Bratislave a nechajte si vytvoriť cenovú ponuku na mieru. Vyberte si krbové štúdio na ktoré sa viete spoľahnúť. Nemáte zač, sem upřímný protože si moc dobře uvědomuju že tč. Pokud se rozhodnete pro kondenzační plynový kotel myslím že budete spokojený.


Jde mi zejména o co nejekonomičtější provoz topení (rád bych kombinoval či nezávisle provozoval krb s nějakým automatickým (plyn nebo elektrika). A upřednostňují tuto variaci.

Skoro se neliší od originálů a kromě toho jsou bezpečnější a pohodlnější. Pokud tedy chcete uspořádat útulný kout v domě, rodinné krbové koberec a nemusíte se bát zdraví rodiny a přátel, pak je tato možnost pro vás. Kolik zaplatíte za plynový krb. Ceny plynových krbů se běžně pohybují okolo padesátitisíc korun. Pořídit se dají už od deseti tisíc.


Luxusnější design a větší výkon stojí víc, což je logické. Ty se cenově blíží ke sto tisícům. Oproti klasickým krbům je možné nastavit požadovanou teplotu v místnosti, kterou plynový krb automaticky udržuje bez nutnosti další obsluhy. Při topení plynovými krby se nemusí přikládat.


Navíc odpadá starost s přípravou a skladováním paliva a obava jak a kam s popelem. Výrazně snížíte prašnost v domě či bytě. Kdybych si měla vybrat, tak krb s rozvodem a akumulační nádrží na vodu, která dlouho udržuje teplotu topení v domě. Jako záložní bych dala buď plynový kotel nebo elektrokotel.


Kromě kamen na zemní plyn existují i taková, která váš byt vytápí spalováním propan butanu. Zdravím všechny a prosím o radu. Vestavěný plynový krb si s romantikou krbu na dřevo v ničem nezadá.


Co do tvaru, můžete si snadno vybírat mezi topidly k umístění na stěnu, klasickými kamny, které lze postavit na podlahu a která mohou mít nejrůznější podobu, nebo na kamna krbová, která mají simulovat příjemný a stylový krb. Při plném výkonu kW vyjde jedna hodina provozu na méně než Kč,“ vysvětluje Lenka Hauptmanová, mluvčí Pražské plynárenské. První jmenované se kvůli zpřísňujícím se emisním normám témě přestaly prodávat.


Nahrazují je účinnější a ekologičtější kondenzační kotle. O obou typech kotlů se dozvíte více v samostatném článku Jak vybrat plynový kotel. Plynový plamen prohořívá mezi poleny ze.


Elektřina přináší obecně ten největší komfort při vytápění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky