pondělí 16. prosince 2019

Najlepší kotol na drevo

Drevo sa vyznačuje pomerne vysokou vlhkosťou, ale najlepší kotol na drevo dnešných dní dokáže byť vysoko efektívny, dokonca niektoré typy kotlov na drevo majú tzv. C, potom sa teplota zvýši na asi 6až 7°C čím sa odparí. Pre najnáročnejších zákazníkov je tu kotol ATMOS DC S. Ide o ekologický splyňovací kotol na drevo. Je skonštruovaný na spaľovanie dreva princípom generátorového splyňovania za použitia odťahového ventilátora, ktorého úlohou je odsávanie spalín z kotla.


Pri vyberaní popola sa preto nemusíte báť zadymenia kotolne.

Kotol na drevo , pelety alebo uhlie? Kotly sa zásadne líši tým, čo dokážu spaľovať. Existujú varianty ako je kotol na čierne a hnedé uhlie, kotly na klasické drevo , alebo kotly na odpadový materiál v podobe peliet. Modernú variantu predstavuje kombinovaný kotol na tuhé palivo, ktorý dokáže kombinovať viac tuhých palív. Splyňovací kotol na drevo poskytuje dlhé prikladacie intervaly, zároveň patrí medzi cenovo atraktívne kotly na drevoplyn.


Kotly na pevné palivo Viessmann sa vyznačujú vysokým stupňom. Ten dobrý pocit s kotla ti nechcem kaziť, ale ako som tu už písal, to je kotol na uhlie a nie drevo. Keby si kúrila v plechovom kotli s dlhými spalinovými cestami a minula určite o tretinu dreva menej, možno by si zmenila názor.


Spolupráca horáka na všetky typy peliet s kotlom na drevo.

Cim viac diskusii clovek precita tym bude mat v tom vacsi zmatok. Riesil som podobnu dilemu aky splynovaci kotol. Kotly na drevo , kachle, Elektrokotle Kotly na drevo Kotly na drevo. Medzi samostatnú kategóriu sa radia kotly na pelety, ktoré musia špecialny systém spaľovania peliet obyčajne spojený so zásobníkom. Kotle na biomasu pro spalování dřeva, pelet, štěpky a odpadu z truhlářské výroby.


Aký by ste mi doporučili kotol na tuhé palivo- drevo ? V této kategorii naleznete úsporné zplynovací kotle na dřevo tradičních a osvědčených značek Atmos, Viadrus, Verner nebo Dakon, ale také kombinované kotle s vysokou účinností, které mají speciální hořák, který umožňuje topit kromě kusového dřeva i čím dál oblíbenějšími dřevěnými peletami. Splyňovacie kotly na drevo Ukážka zapojenia Splyňovací kotol a akumulačná nádoba. Viadrus Hercules, Lignator a Hefaistos, Woodpell kotle na tuhé palivo, drevo. Kotle na tuhé palivo Viadrus s automatickou prevádzkou predstavujú moderný spôsob využitia pevných palív - najmä drevených paliet a triedeného hnedého aj čierneho uhlia. Svojim komfortom ovládania a regulácie dosahujú jednoduchosti plynových kotlov.


Zplynovací kotel na dřevo - typ DCxxS(X) Ekologické zplynovací kotle na kusové dřevo. Jsou konstruovány pro spalování dřeva, na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle , nebo s použitím tlačného ventilátoru, který vhání spalovací vzduch do kotle. Navyše, kým pri elektrine môžete počítať s tým, že všetka sa bez strát premení na teplo, starší kotol na pevné palivo vytrúsi cez komín až polovicu energie uloženej v dreve. No aj napriek tomu môže byť kusové drevo tým najlacnejším palivom na trhu. V prospech kotla na drevo však jednoznačne vraví cena.


Preto pokiaľ máte dostatok miesta na uskladnenie paliva pre kotol na drevo , rozhodne je to jedna z možností, ktorú by ste mali zvažovať. Sporáky na drevo tuhé palivo priamo z výroby.

Kuchynské sporáky na tuhé palivo, sporáky na drevo. Slovenský výrobca kotlov na biomasu a tuhé palivá. Kotly Maga to je vysoká kvalita, spokojnosť a užívateľský komfort za rozumnú cenu.


Zmiešavací okruh LADOMAT s úsporným čerpadlom. Automatický kotol na pelety Atmos D P. Horák Atmos A pre peletkové kotly. Sú konštruované pre spaľovanie dreva, na princípe generátorového splyňovania s použitím odťahového ventilátora (S), ktorý odsáva spaliny z kotla, alebo s použitím tlačného ventilátora, ktorý vháňa spaľovací vzduch do kotla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky