čtvrtek 29. prosince 2016

Chladící faktor eer

Hodnota EER se zpravidla pohybuje mezi a 0. Performance - topný faktor ), pro chladicí zařízení se používá EER ( Energy Efficiency Ratio – chladicí faktor ). Energy demand for cooling of the data room when changing the energy efficiency rating EER (a) and energy demand for air transport when changing the supply fan working pressure (b) Závěr Přímé volné chlazení datových center představuje jednu z alternativ pro snížení potřeby energie na chlazení IT provozů. Ideální chladnička s uvedenými teplotami by měla chladící faktor 11. Za min by odebrala z chladícího prostoru MJ, což znamená, že by za tuto dobu dokázala vychladit 1l vody. Chladící faktor skutečných chladniček dosahuje asi poloviční hodnoty. Neboli chladicí faktor ( EER ) a topný faktor (COP).


Nelekejte se neznámých zkratek, tyto dva koeficienty zkrátka udávají poměr výkonu a příkonu dané klimatizace a vypovídají tak o její efektivitě. Chladicí faktor EER Topný faktor COP Hlučnost vnitřní j. BA), v 1m Wi-Fi Ano - Volitelně (USB - W002) Sezónní chladicí faktor SEER Sezónní topný faktor SCOP Chladivové potrubí - plyn (mm) Chladivové potrubí - kapalina. Haier Flexis Bílá kW HSU-25F1W3. Souprava vnitřní bílé a venkovní jednotky včetně dálkového ovladače. Chlazení kW, Vytápění kW.


Nástěnné klimatizační jednotky jsou nejžádanějším produktem. Jsou vhodné pro řešení klimatizace a vytápění jak rezidenčních (bytových) tak komerčních prostor. Ministerstvo průmyslu a obchodu stanoví podle § odst. COP – Topný faktor Udává jak efektivní je tepelné čerpadlo při vytápění objektu.


Bezrozměrové číslo EER udává poměr chladícího výkonu ku příkonu tepelného čerpadla. Vysoký chladící faktor EER až 2 předčí svojí úsporností i splitové klimatizace. Interaktivní průvodce IVT vám poradí.


V příspěvku je kromě teoretického roz-boru vyhodnocen i celkový chladicí faktor klimatizace ve dvou budovách a jsou analyzovány výsledky rozboru. Celkový chladicí faktor během provo - zu klimatizačního zařízení je jedním z důležitých ukazatelů jeho hospodárnosti. Základním parametrem pro efektivitu chladicích zařízení je faktor COP, podíl chladicího výkonu k příkonu kompresoru. Aktuálně se pro chladicí faktor používá označení EER. Velikost tohoto faktoru závisí na okamžitých provozních podmínkách.


Carnotův oběh teoretický oběh vratný (ideální) tepelně nejúčinnější typ oběhu nelze jej v reálném zařízení uskutečnit. Je to chladicí výkon jednotky dělený množstvím elektrické energie, která je pro dosažení tohoto výkonu zapotřebí (celkový příkon). Jinými slovy, čím je hodnota EER vyšší, tím vyšší je energetická účinnost.


Vyjadřuje energetickou efektivnost chlazení. Příkon zahrnuje spotřebu oběhového čerpadla, ventilátoru a kontrolní jednotky. EER na teplotě venkovního vzduchu, teplotě vody na straně výparníku.


Je obecně známo, že s rostoucí teplotou chla-zené vody roste chladicí faktor , naopak s rostoucí teplotou venkovního vzduchuchladicífaktor klesá(obr.4). Stejně jako u tepelných čerpadel je dobré pracovat s průměrným topným faktorem, u chlazení je to faktor SEER. Ten se od hodnoty EER liší a obvykle lépe zohledňuje energetickou efektivitu klimatizace,“ vysvětluje Jan Truxa. Mobilní klimatizace SINCLAIR AMC-14P chladí, topí, odvlhčuje, umístění do uvnitř, venku. ZDARMA SERVIS bez starostí.


Klimatizace do bytu, do kanceláře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky