pondělí 19. prosince 2016

Jak levně topit elektřinou

Jak topit elektřinou levněji? Noční proud už dávno neexistuje. U svého distributora ale můžete požádat o přidělení dvoutarifní sazby, pokud.


Ale levně se dají elektřinou vytápět rovněž domy bytové i komerční objekty. A řešení, v němž by připadla rozhodující role energii elektrické, je obecně posuzováno jako sice nanejvýš elegantní, ale také cenově dost náročné. Provoz plynového kotle je komfortní a ekologický.

Elektřina je zase dostupná v každé domácnosti, ale je výrazně dražší než plyn. Jednoznačná odpověď na otázku, jestli je výhodnější topit plynem, nebo elektřinou , neexistuje. Záleží na mnoha faktorech.


Po část dne budete odebírat levnější proud. Osm až dvacet dva hodin denně může do vašich zásuvek proudit levnější elektřina. Každý stavebník rodinného domu považuje otázku, jakým způsobem bude ve svém novém domově zajišťovat potřebné teplo, za naprosto klíčovou.


Pohráváte si s myšlenkou, že přejdete z tuhých paliv a vytápění plynem? Pokud stále váháte a hledáte důvody, proč u uhlí či dřeva nezůstat, prozradíme vám je.

Mezi levné možnosti topení se počítá využítí tepelného čerpadla. Velmi levně může vyjít také topení štěpkou. Stejně tak topení biomasou. Elektrické vytápění není jen elektrokotel nebo přímotopy. Levnější a úspornější topení jsou INFRAPANELY.


Infratopení uspoří až nákladů na topení. Topení elektřinou se nevyplatí v malých ani velkých domácnostech, protože je elektřina drahá a přímotopy,. Možnosti jak levně topit.


Průměrná cena kWh elektřiny dosahuje přibližně trojnásobku ceny plynu. To ale ještě vůbec nemusí znamenat, že je lepší vytápět plynem než elektřinou. Srovnali jsme náklady, výhody i úskalí vytápění plynem (plynové kotle) a vytápění elektřinou (přímotopy, tepelná čerpadla a akumulační kamna). Kotel na tuhá paliva je typický například pro množství starých domů na venkově, topení na plyn zase pro cihlové byty staršího data, teplovodní topení je pak zavedeno hlavně v panelových bytech a některých nových domech. Vytápíte elektřinou nebo o tomto způsobu topení uvažujete?


Topit elektřinou můžete hned několika různými způsoby a každý z nich má jiné náklady. Jaké jsou výhody a nevýhody vytápění elektřinou ? Podívejte se také na přehled typů elektrického topení a na jejich roční ceny. Zajímejte se také o dodavatele energií.


Srovnejte možné nabídky, a pokud chcete topit elektřinou , tak si zvolte takový tarif, který vám bude vyhovovat a bude ekonomicky výhodný.

Jako nový zákazník máte možnost získat i slevu. Jednou za čas je potřeba odvzdušnit radiátory. Pokud si to porovnáme s vytápěním plynem, nebo například elektřinou , můžeme změnou na ekobrikety výrazně snížit rodinné náklady. Navíc tyto brikety mají kromě ekologických vlastností také velmi vysokou výhřevnost a při výrobě se nepřidávají žádné škodlivé látky jako pojiva a různé příměsy. S příchodem chladných dnů už tradičně přicházejí obavy z nadcházející topné sezóny.


Velmi často proto, že jediným možným způsobem, jak rychle naše bydlení vytopit, jsou elektrické přímotopy, jejichž provoz však výrazně provětrává peněženky. Víte, že můžete topit elektřinou a přitom se nebát, že vás astronomické cifry na složenkách srazí na kolena? Jak draze vyjde vytápění vašeho obydlí?


Topná sezóna podle vyhlášky začíná, pokud v období od 1. C, a nelze očekávat zvýšení této teploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky