čtvrtek 8. prosince 2016

Jak na sumce

Instruktážní film, ve kterém se vypravíme na největší českou řeku - Labe. Ukážeme Vám jaké montáže se používají na lov místních mohykánů. Sumce budeme lovit nejen na bójku.


Jak poznáme kvalitní háček na sumce ? K tomu nám pomůže jednoduchý test.

Stačí, když na trojháček stoupnete. Háčky, které pod vaší tíhou ohýbají, rovnou vyhoďte. Všem začínajícím rybářům takové testování trojháčků doporučuji.


Je to totiž osvědčená cesta k tomu, abyste neztráceli krásné ryb. Při svých prvních sumčích výpravách jsem se vždy snažil řídit základními poučkami, které jsou snad ve všech knihách a článcích, zabývajících se lovem sumce. Na řekách jsem vyhledával nejhlubší místa a zde umísťoval své montáže.


Bedlivě jsem sledoval předpovědi počasí, a jakmile byly na obzoru bouřky, vyrážel k vodě se slovy: „právě nastalo. Nastražená rybka na tekoucí vodě s jednohákom Obr.

Při použití trojháků v zahraničí není v proudu problém a umísťujeme je podobným způsobem tak, jak je zobrazeno na fotkách. Horší je to u nás na Slovensku, kde je více použít nelze a lov na jeden je velmi. Pelety se dají využít i při lovu sumců na živou nástrahu jako vnadící, kdy nimi lze přilákat jednak hejna menších rybek, které podnítí sumce k aktivitě, a nebo i jako návnada přímo pro něj. V tomto článku si krok za krokem ukážeme jednu z variant, jak pohodlně sumce připravit na vaření. Rybář opakovaně nahazuje na předem vytipovaná místa kovovou třpytku, wobbler (dřevěnou nebo plastovou napodobeninu rybky), umělou myšku ze srsti, nebo gumovou imitaci kořisti.


Záběr bývá převážně prudký a neurvalý! Ideální lovné místo na sumce nejrychleji najdeme s pomocí echolotu. Důležité je, aby v blízkosti naší nástrahy byly překážky, u kterých se sumci zdržují. Pokud má rybář spolehlivé a. Nejčastěji hledám takové rybářské „fleky“, na kterých leží padlé stromy či potopené pařezy nebo kameny. Lákavými loveckými lokalitami jsou i ta místa.


Pokrájíme na kolečka zeleninu a osmažíme do světle žluta na másle. Přidáme koření, zaprášíme trochou mouky a osmahneme. Takže uvedu věc na pravou míru. Sumec je sám o sobě samotář a velmi závistivá a lakomá ryba a vábnička svým správným použitím na hladinu vody „imituje“ mlaskání při žraní jiného sumce.


Nástrahy na sumce jsou velmi příbuzné těm přívlačovým.

Vybavte se jak našimi velkými gumovými nástrahami, chrastítky nebo sumcovými třpytkami. Návazce na sumce jsou výbavou, bez které se sumcový set zkrátka neobejde. Vážou se ze sumcové šňůry s větší nosností, než má. Tématické fráze: porcovani sumce recept na sumce smažený sumec recepty ze sumce recepty na ryby sumec recepty na sumce jak zabít sumce jak porcovat sumce recepty ryby sumec smažený sumec recept jak upéct sumce recepty z ryby sumec jak udělat sumce jak uvařit sumce sumec smažený pečený sumec jak pripravit sumce keříčkovec.


Ahoj, Nevíte prosím vás jak chytit na ÚN Hracholusky v tuhle roční dobu malýho sumce ? Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Nabízíme pruty, navijáky, podběráky, vlasce, krmení a další doplňky, bez kterých se správný rybář neobejde. Asi ma Martin pravdu, ze kdo chce sumce velkeho, tak by mel pouzit velkou nastrazni rybku.


Ja treba vim, kam na sumce jit, ale take vim, ze tam bych diky spouste korenu a vazek sumce na nevytahl. A tak chodim az na regulovany usek reky, kde je. Je pravda ze tufku mam na navijakoch celkom nestandartnu, je to prvotne urcene na nieco ine, ale v tej hrubke co mam mam pocit ze akakolvek ryba bude mat sakra velky problem to urvat aj cez nejaky strom obrasteny skeblami, sam som to nevedel utrhnut aj ked to bolo namotane na veslo.


Vážení sumcaři, níže Vám nabízíme sumcové šňůry, pletenky různých průměrů v různých návinech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky