úterý 13. prosince 2016

Plynové kotle viessmann recenze

Kotle s vestavěným zásobníkem. Tento princip podporují hlavně kotle plynové. Vodu ohřívají v malém vestavěném zásobníku.


Tímto způsobem mohou fungovat jak plynové , tak elektrické kotle. Výkon kotle s rezervou stačí dohřívat zásobník. V zimě si během sprchovaní kotel stačí přepnout na minutu až dvě na vytápění UT.

Díky zásobníku to vůbec nepoznáte ani když jsou obě koupelny obsazeny. Plynové kotle s ohledem na odvod spalin dělíme do dvou kategorií. Existují varianty s odkouřením do komína, kdy spaliny automaticky odcházejí do komínové šachty, která musí být speciálně vyvložkována a schválena.


Druhou variantou jsou plynové kotle s nuceným odtahem. V tomto případě jde o takzvaný turbo kotel. K ondenzační kotle Viessmann. To vám ulehčí rozhodnutí zda zavěsit vaši novou výkonnou topnou centrálu jednoduše na zeď - pokud chcete tak také přímo do obytného prostoru.


Viessmann poskytuje pro každý požadavek inovativní řešení, protože použití vysoce účinné topné techniky šetří nejen náklady na energie, ale navíc chrání životní prostředí. Prvním jsou plynové kotle s odkouřením do komína, kdy spaliny odchází do komínového tělesa, jež musí být vyvložkováno.

Druhý typ představují plynové kotle s nuceným odtahem spalin, jež se používají tehdy, když nelze z rozličných důvodů instalovat plynový kotel, který by měl odtah do komína. Všechny plynové kotle Viessmann jsou registrovány u státních dotačních programů. Při výběru nového plynového kotle dbejte na co nejvyšší třídu energetické účinnosti. Díky štítkům můžete snadno porovnávat jednotlivé výrobky. Vybírejte mezi kotli označenými písmeny A, B. Díky tomu se vás nebudou týkat další.


Násobené vyjde asi 2mza měsíc. U kotle atmosférického staršího provedení bude hodnota vyšší. Toto platí pro přípravu vody do zásobníku, protože u nich průtočných kondenzačních kotlů je jenom.


Energetický štítek Podobně jako běžné domácí elektrické spotřebiče, i kotle podléhají nařízení Evropské komise, které zavádí povinnost vydávání energetických štítků pro zdroje tepla a teplovodní otopné soustavy. To znamená, že sú schopní po celý čas dodávať efektívne a spoľahlivo teplo pre dvojité aj malé rodinné domy. Kondenzačné plynové kotly sú tiež dostupné vo väčších rozmeroch.


Plánujete nákup produktu: Viessmann Vitoligno 150-S V15A0a chcete si před nákupem zjistit zkušenosti ostatních zákazníků, kteří koupili produkt Viessmann Vi. Výrobci kotlů neradi se tímto chlubí. Víme pouze to, že kotle s uzavřenou komorou musí podle bezpečnostních předpisů vypláchnout objem spalovacího prostoru a odkouření před zapálením plamene až 9x objemem komory. Ono by se mohlo stát, že kdyby unikal plyn byť slabě (ventil plynové armatury), tak by to mohlo i. Plynové vykurovanie – efektivity využitia zdrojov s kondenzačnou technikou.


K tomu sú kondenzačné kotly Viessmann vybavené výmenníkom tepla Inox-Radial z nerezovej ušlachtilej ocele, ktorý splainy. I při absenci přípojky je možné využít kotel na propan či propan-butan.

Toto řešení je ale podstatně méně výhodné v mnoha ohledech a někdy i nerealizovatelné, zejména pokud jde o použití v domácnostech a rodinných domech. Skupina Viessmann je jedním z předních světových výrobců energetických systémů. Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje.


Proto jsou kondenzační plynové kotle Viessmann vybaveny tepelnými výměníky Inox-Radial z ušlechtilé nerezové oceli, které spaliny před odvodem do komína ochladí natolik, že vodní pára obsažená ve spalinách cíleně kondenzuje a uvolněné teplo dodatečně převádí do topného systému. Plynové atmosférické kotle jsou dnes již téměř vymizelým zbožím. Na trhu tak najdete pouze doprodej starých modelů nebo speciální nízkoemisní kotle , které splňují přísné vyhlášky a jsou tak určitou výjimkou. Atmosférické kotle ale ještě najdete v mnoha domácnostech. Plynové stacionární kotle najdou své uplatnění prostoru kotelen, kde v minulosti docházelo k nahrazení původních kotlů na pevná paliva.


Dnes stacionární plynové kotle najdou své uplatnění ve velkých kotelnách a pro běžné domácnosti se převážně používají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky