pátek 21. července 2017

Graf smyčka

Pokud zvýšíme intenzitu magnetického pole nad tuto hodnotu, magnetizace se již nezvýší, dochází k nasycení materiálu a graf by od této chvíle pokračoval jako přímka rovnoběžná s osou x. První typ grafu se nazývá neorientovaný graf a okraje se nazývají neorientované hrany, zatímco druhý typ grafu se nazývá orientovaný graf a okraje se nazývají směrované hrany. Grafy jsou základním předmětem studoval teorii grafů. Mezi orientovanými a neorientovanými grafy existují jednoduché převody. Jestliže je dán orientovaný graf G, potom jeho symetrizací dostaneme neorientovaný graf , ke kterému přijdeme zapomenutím orientace hran grafu původního.


Vlevo je zobrazen původní orientovaný graf , vpravo tentýž graf jako neorientovaný.

V matematice, teorie grafů je studium grafů, které jsou matematické struktury používané k modelování párové vztahy mezi objekty. Graf v tomto kontextu se skládá z vrcholů, uzlů, nebo body, které jsou spojeny hranami, oblouků, nebo čáry. Celý graf je zakreslen na obr. Po dosažení nulové hodnoty intenzity magnetického pole neklesne velikost magnetické indukce na nulovou hodnotu, ale na hodnotu.


Látka je tedy zmagnetována i bez působení vnějšího magnetického pole. Magnetická indukce se nazývá remanentní magnetická indukce (zbytková magnetická indukce). Graf , který obsahuje Hamiltonskou kružnici, se nazývá Hamiltonovský graf. Souvislost (connection) Souvislým grafem se nazývá takový graf , mezi jehož libovolnými dvěma uzly existuje sled.


Tato stránka je rozcestník, tj.

Pokud vás sem dovedl odkaz, který by měl správně směřovat na specifický význam tohoto pojmu, můžete pedii pomoci tím, že se vrátíte na odkazující stránku a tamní odkaz opravíte tak, aby vedl přímo na odpovídající článek. Pojem rovnoběžných hran je důležitý při určování několika různých vlastností grafů, například: Stupeň uzlu, jestli je graf obyčejný, úplný, prostý nebo například souvislost grafů či jiné. V neorientovaném grafu jako rovnoběžné hrany určujeme dvě či více hran, které spojují stejnou dvojici uzlů. Dva uzly mohou být spojeny více hranami – takovým hranám říkáme násobné. Vývojový diagram obsahuje obrazce různého tvaru (obdélníky, kosočtverce, aj.), navzájem propojené pomocí šipek.


Graf , ve kterém mezi některými uzly je více hran, nazýváme multigraf. Graf bez násobných hran se nazývá prostý graf. Prostý graf bez smyček je obyčejný graf. Původně jsem si myslela, že ano.


Ale nyní, když probíráme maticový popis grafu, tak do matice nemůžeme smyčky zapsat. Nejsou žádné nadcházející události. Přidat Vložit do Timely kalendáře Vložit do Googlu Vložit do Outlooku Vložit do Apple kalendáře Vložit do jiného kalendáře Export do XML Aktuality. Kružnice–pravidelný graf , ve kterém jsou všechny vrcholy druhého stupně.


Kompletní (úplný) graf – graf , ve kterém jsou všechny dvojice vrcholů spojeny hranou (triviální graf se považuje za kompletní). Počet hran kompletního grafu je roven , kde n je počet vrcholů. Impedance je fyzikální veličina vyjádřená komplexním číslem (obsahuje reálnou a imaginární složku) popisující zdánlivý odpor součástky a fázový posuv napětí proti proudu při průchodu harmonického střídavého elektrického proudu dané frekvence.


Jeho modelem je síťový graf. Definice (obyčejného) neorientovaného graf.

Obvykle píšeme G = (V G, E G). Graf tlakových ztrát Informační smyčka ultego III – kombinované měřiče tepla Výpočetní jednotka – sensonic II calculator Informační smyčka ultego III – flow sensor Průtokoměry Technické údaje Graf tlakovýc. Bipartitní graf je takový graf , v němž je množina uzlů rozložena na dvě disjunktní třídy a hrany spojují jen uzly ležící v různých třídách (viz obrázek).


Tomuto typu grafů a párování v nich se budeme věnovat v samostatné kapitole. Pojmem orientovaný graf se v teorii grafů označuje takový graf , jehož hrany jsou uspořádané dvojice. Naproti tomu hrany neorientovaného grafu jsou (dvouprvkové) množiny.


Hrany orientovaného grafu mají tedy pevně danou orientaci. Tudíž výrazy (x, y) a (y, x) označují různé hrany. Hrana (x, x) se nazývá smyčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky