pondělí 17. července 2017

Aerobní stabilizace kalu

Termofilní aerobní stabilizace kalu probíhá při teplotě nad °C, přičemž doba od vstupního dávkování kalu po jeho odběr musí být minimálně hodin y. Stabilizace kalů probíhá působením aerobních mikroorganismů, které rozkládají lehce rozložitelné organické látky za současného vzniku tepla. Diplomová práce se zabývá aerobní stabilizací přebytečného kalu na čištírně odpadních vod. Cílem práce bylo v rámci laboratorních experimentů najít vhodné podmínky aerobní stabilizace kalu , za nichž bude dosaženo vyšší sušiny odvodněného kalu.


The presented thesis focuses on aerobic stabilization of excess sludge at the wastewater treatment plant.

Druhou možností zpracování kalu je aerobní termofilní stabilizace (ATS), jinak řečeno „proces stabilizace kalu “, při níž dochází ke zničení bakterií a virů a vzniku hodnotného hnojiva z kalu. Aerobní stabilizace kalu : mikrobiální rozklad organického podílu sušiny kalu v aerobních podmínkách při provzdušování. Stabilizace kalu je snížení obsahu organických látek v kalu do takové míry, že už kal nepodléhá intenzivnímu rozkladu. Anaerobně stabilizovaný kal je vhodný také pro další způsoby zpracování např. Pro menší ČOV je vhodná aerobní stabilizace , chemická stabilizace vápnem, nebo odvoz odvodněného kalu ke zpracování na jinou lokalitu (ke kompostování, anaerobní stabilizaci, spalování apod.).


Aerobní metody úpravy kalů a jejich perspektiva Řízená aerobní stabilizace kalů vzduchem po dobu minimálně dní. Od publikování závěrů z vyhodnocení prvního funkčního procesu autotermní aerobní termofilní stabilizace a hygienizace kalu z biologických ČOV v ČR, využívajícího k oxidaci čistý kyslík, uplynulo prakticky let a na prvních technologických a ekonomických prognózách o možnostech této technologie, založené na. Oddělená aerobní stabilizace kalů se používá především pro menší velikosti čistíren odpadních vo přičemž často tyto čistírny jsou navrženy bez primární sedimentace surové odpadní vody.

Kal produkovaný vodní linkou se provzdušňuje a proces stabilizace kalu neprodukuje žádnou energii. Energie se naopak do procesu. Přičemž se dají tyto technologie rozdělit dle teploty ve kterých stabilizace probíhá na klasické mezofilní, které používají oxidaci pouze pro stabilizaci a hygienizace u nich probíhá například pomocí vápna a na technologie. Nalezeno vět, které odpovídají výrazu doba aerobní stabilizace kalu. Překladové paměti jsou vytvářeny člověkem, ale upravovány počítačem, což by mohlo způsobit chyby.


V dalších kapitolách je uveden podrobný popis vlastního procesu anaerobní fermentace včetně důleţitých faktorů, které tento proces ovlivňují. V textu je ukázáno porovnání aerobní a anaerobní fermentace i ekologický pohled na problematiku. Podle teploty, ve kterých stabilizace probíhá, dělíme technologie na klasické mezofilní a termofilní.


ATS je v našich podmínkách novinkou. Mezi nebezpečný obsah kalu řadíme těžké kovy a patogenní organismy. Jedná se o procesy, kterými kal dále upravujeme. Z metod stabilizace kalů jsou nejrozšířenější anaerobní mezofilní nebo termofilní stabilizace a termofilní aerobní stabilizace.


Metody využití a likvidace kalů. Hlavním cílem by mělo být maximální využití všech cenných látek z kalu. Detailně z technicko-ekonomického hlediska byly porovnány metody hygienizace kalů.


Hygienizace čistírenského kalu radiací, hygienizace vápnem a pasterizace kalu jsou samostatné metody hygienizace kalu , zatímco termofilní aerobní stabilizace kalů současně zahrnuje jak proces stabilizace kalu , tak i jeho hygienizaci. Found sentences matching phrase oddělená aerobní stabilizace kalu.

Translation memories are created by human, but computer aligne which might cause mistakes. They come from many sources and are not checked. V tomto příspěvku jsou uvedeny výsledky sledování vlivu termofilní anaerobní stabilizace na odvodnitelnost kalu. Sledování proběhlo v modelu stabilizační nádrže, ve kterém byl postupným zvyšováním teploty převeden mezofilní proces na proces termofilní. Výhody podobné jako u termofilní anaerobní stabilizace Autotermní aerobní p ředúprava - duální systém 1. Stupe ňmezofilní anaero.


Stabilizace hodnot kalových indexů v modelu II proběhla do dvou týdnů po inokulaci. Způsob potlačení vláknitého bytněni aktivovaného kalu při aerobnim biologickém čištění odpadnich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky