pondělí 10. července 2017

Cena uhlí na burze

Cena Uhlí US Index, grafy vývoje ceny uhlí US index. Vývoj cen komodit na světových burzách, ceny derivátů, ceny grafy v korunách, dolarech a euro. V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa. Komoditní burza ale hlásí, že cena horniny je opět na.


Ještě výrazněji roste cena.

Megawatthodina elektřiny se na burze obchoduje kolem eur, ještě. Cena povolenky klesla jen od minulého týdne o procent, uhlí šlo za. EZ uzavřel dlouhodobou smlouvu na dodávku uhlí pro elektrárnu Počerady se.


Ekonomické zpravodajství k tématu Uhlí - zprávy z portálu kurzy. Cena evropského uhlí na burze klesla nejníže za pět let. Cena Elektřina MWh, grafy vývoje ceny elektřiny MWh.


Evropské ceny uhlí na promptním trhu klesly ve čtvrtek nejníže za pět let.

V tomto týdnu se cena koksovatelného uhlí vyšplhala o celých , když jen v pátek vykázala růst o na 2dolarů za metrickou tunu poté, co škody způsobené cyklonem Debbie přerušily dodávky této suroviny a velcí kupci jako je například Japonsko a Čína museli hledat alternativní zdroje. Burza cenných papírů Praha - Aktuální kurzy akcie, fondy a deriváty na kurzy. Stav akcií Burza - XETRA Prime market v přehledném online streameru, detailní informace o cenných papírech, grafy, historie, zpravodajství. Cena na burzách klesala pod vlivem přebytku nabídky i euforie z výsledků pařížské klimatické konference. V posledním čtvrtletí letošního roku je vše jinak a cena černého uhlí na burze se pohybuje na úrovních, kde byla před dvěma lety.


Letos dosáhly ceny černého uhlí na komoditních trzích svého desetiletého minima. Metrák uhlí se nyní na burze obchoduje za asi dolarů. Poptávka Číňanů po uhlí může znamenat pozitivní impulz i pro tuzemské těžaře. Zejména pro společnost OK která by díky vyšším cenám uhlí mohla oddálit postupný útlum těžby v jejích dolech, napsal server idnes. Cena uhlí láme historické rekordy.


Cena energetického uhlí sjednaná pro roční kontrakty stoupla na komoditní burze na historická maxima 1USD za tunu, což je o třetinu více než před rokem. Důvodem je silná poptávka z Asie a výpadek dodávek australského uhlí z počátku roku. Ceny uhlí na burze klesly na tříleté minimum. Pokud by tak nízko zůstaly dlouhodobě, mohlo by to podle analytiků některé těžaře donutit k výraznému omezování produkce.


Už v květnu například snížila plán těžby na letošní.

Dvůr Králové nad Labem, Jaroměř, Chrudim, Letohra Hrušová, Nové Město na Moravě. Osobní odběr palliva je možný na provozovnách: Křinec a Hrušová. Termální uhlí zažívá svůj comeback.


Cena termálního uhlí na burze v Rotterdamu vzrostla od počátku roku o na USD za tunu. I když se ceny během roku mění, v našem ceníku najdete vždy aktuální ceny - nic před Vámi neskrýváme ! Ropa patří mezi jednu z nejvíce sledovaných komodit, se kterými se na burze obchoduje. Její ceny je jen těžko odhadnutelná. Ovlivňuje ji spousta faktorů, z nichž pouze některé mají ekonomický původ.


Cena Měď libra, grafy vývoje ceny mědi libra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky