pondělí 10. července 2017

Akumulační nádrž s nerezovým výměníkem

Je vybaven pouze nerezovým výměníkem pro ohřev TUV. Nádrž se pak vytápí jedním nebo více topnými zařízeními. Akumulační nádrž s nerezovým výměníkem TV HSK 3PR s výměníkem TV m se sol.


Další nádrže LMT jsou vhodné pouze při ohřevu teplé užitkové vody. Modul s nerezovým výměníkem či smaltovaným zásobníkem pro TUV.

Tento modul se instaluje při výrobě, je možné jej nainstalovat nebo vyměnit také později. Nádoba LMG 1V je vybavena ocelovým výměníkem , který se běžně používá pro solární kolektory, ale je možné jej použít také pro jiná zařízení, která je potřeba zapojit oddeleně kvůli nižším maximální teplotě. Všechny ostatní parametry jsou totožné s LMG 0V. MAGNAD lze, za příplatek 2. Nádrž pro akumulaci topné vody a průtokovou přípravu TV.


Těsný dělicí plech zvyšuje sezónní topný faktor tepelného čerpadla a účinnost solárního systému. Kombinované akumulační nádrže se vyrábějí jako ocelové tlakové nádoby buď s vestavěným zásobníkem teplé vody, nebo s výměníkem pro průtokovou přípravu teplé vody. Tímto způsobem lze také použít typ akumulační nádrže LVT.

Nádrž je vybavena solárním výměníkem , který umožňuje využít solární systém pro přípravu teplé vody pro domácnost i přitápění. Záruční doba na všechny akumulační nádoby je měsíců. Fénix je český kotel unikátní konstrukce na dřevo a tuhá paliva zajišťující pohodlnější vytápění vašeho domu.


Technické řešení kotle Fénix zvyšuje jeho životnost a je šetrné vůči konstrukčním materiálům. Nádrž je vhodná k akumulaci a následné distribuci tepelné energie z tepelných čerpadel. Výběr typu akumulační nádrže není jednoduchý, proto jsme pro vás připravili průvodce, který vám pomůže zvolit tu správnou akumulační nádrž.


Výběr velikosti akumulační nádrže je také zásadní pro správné fungování systému. Velikost akumulační nádrže si můžete spočítat v této tabulce. Speciálním typem kombinovaných nádrží jsou nádrže LYRA a VEGA , které jsou navíc vybaveny čerpadlovými skupinami a ventily. Varianta „T“ – s jedním vestavěným nerezovým průtočným výměníkem – pro použití jako akumulační nádrž pro ukládání tepla v topném systému spolu s průtočným ohřevem teplé vody (TV) nebo jako taktovací nádrže pro tepelné čerpadlo s předehřevem TV. Hledáte způsob, jak využít teplo na maximum?


Máte doma krbová kamna či solární systém? Pak se bez akumulační nádrže zajisté neobejdete. Kromě ekologičtějšího provozu vaší domácnosti se postará také o prodloužení životnosti kotle, zvýšení účinnosti solárních systémů a tepelných čerpadel i optimální spalování v kotli na tuhá paliva. Zdravím, rád bych si doma také postavil akumulační nádrž s výměníkem na TUV a mám ještě doplňující dotaz.


Chci se zeptat, jak moc ovlivňuje délka trubky výměníku tlak vody v rozvodech.

Tu nádrž musíte nabít, tzn stejně tu energii zaplatíte. A následně ta nádrž má nějaké ztráty, takže vám část tepla uteče. Je to o pohodlnosti, naložíte kotel a natopíte si na týden a je klid.


Ale úsporu v tom nehledejte. Nevím ale jaké řešení je optimálnější. Nebo samostatnou akumulační nádrž 750l a samostatný bojler 160l. Primárně by se nejprve nahřál TUV 160l a pak teprve AN 750L.


Co ale ještě řeším jestli ten bojler 160l.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky