pondělí 3. července 2017

Koňská síla převod

Koňská síla převod

Pomocí aplikace JEDNOTKY. Vzájemné převody jednotek kalorie - kilojouly, stupně Celsia - stupně Farenheita, kilowatty - koňská síla a mnoho dalších pro vás již nikdy nebudou znamenat problém. Rychle převádí jednotku koňská síla pomocí online převodu jednotek. Jednotka koňská síla je veličina výkonu.


Koňská síla převod

Převod z Milliwattů na Koňská síla. Zadejte množství, které chcete převést a klepněte na tlačítko Convert. Nepřebíráme žádnou odpovědnost za použití naší webové stránky. I když je dnes vytlačena jednotkou SI watt, stále se používá pro označení výkonu automobilových a motocyklových motorů. Zavedl ji James Watt, když chtěl na konci 18.


Koňská síla (hp nebo HP, z anglického horsepower) je starší jednotkou pro výkon. Koňskou sílu (hp či HP) z anglického horsepower, v češtině kůň (k nebo chybně ks), v němčině pferdestärke (PS), zavedl na konci 18. Přestože jde o starší jednotku výkonu, dnes už oficiálně nahrazenou právě wattem z jednotek SI, stále se používá, a to. Nejčastěji hledáte: převod jednotek, převodník měn, měnové kurzy, online kalkulátor, data, rychlost připojení, vzdálenost, délka, plošný obsah, objem.


Koňská síla převod

Online kalkulačka provádí převody jednotek výkonu. Náš web vám umožní snadný a rychlý výpočet. Síla Teplota Tlak Úhel Výkon Zrychlení Optika Jas Osvětlení Svítivost Elektřina Elektrická kapacita Elektrický náboj Elektrické napětí Elektrický odpor Elektrický proud Elektrická vodivost Intenzita mag. Měřicí převodník jednotek. Sdílet odkaz Kopírovat adresu URL.


Tabulka pro převod hp mechanická koňská síla. Užitečný nástroj, který Vám v mobilu, tabletu i počítači převede jednotky výkonu. Síla (F) z anglického slova force, je vektorová fyzikální veličina udávající, jak na sebe působí tělesa (hmotné předměty) anebo pole (gravitační, magnetické, elektrické atd.). Ačkoli dvojí jednotky výkonu nám v dnešní době přinášejí spíše problémy a zmatek, v tehdejší době zřejmě měla koňská síla význam.


Poznámka: Ve světě se používají dvě definice koňské síly, a sice HP podle americké normy a PS podle evropské normy, přičemž americký kůň je o trochu silnější než. Stenmetr za sekundu stará jednotka soustavy MTS. Byla zavedena Jamesem Wattem, který chtěl výkon parních strojů přirovnat ke zvířecí síle pro lepší představu síly stroje.


Před několika se také využívala (především v angličtině) zkratka bhp - brake. Tyto stránky umožňují on-line převody fyzikálních jednotek. Obsahují také popis a definice těchto jednotek a popis soustavy SI. MTS, jež je definována jako práce, kterou vykoná síla stenu po dráze jednoho metru (ve směru síly). Výrobci vozů Škoda i Volkswagen vždy tabulkově uvádí kiloWatty, nicméně mezi milovníky aut a většinou řidičů se používá pro srovnání kdo má výkonnější auto prostě pojem „koně„.


Tato miniaplikace vám rychle poradí, jak zapsat arabská čísla římskými číslicemi a naopak. K jejímu spuštění stačí zadat dotazy v následujícím znění: Příklady dotazů, které spustí převod číslic římsky ČÍSLICE, např. Zde můžete navrhnout překlady nebo opravy pravopisu pro svůj vlastní jazyk.


Potřeba překladu - Čeština. Správce bude upozorněn a rozhodne, zda změny zveřejní, nebo ne. Děkujeme za obtěžování! Nepříliš známou funkcí Excelu je schopnost převádět údaje mezi různými jednotkami. Nechci na Živě popisovat každou funkci Excelu, ale tato mi přišla zajímavá a nepříliš známá.


Když píst vyvine nějakou tlakovou sílu - a to jsou ty požadované tuny (i když - síla v tunách je taky blbost, sice zavedená, ale blbost, tuna je totiž hmotnost), tak tatáž síla (nepočítáme-li ztráty) se objeví na štípacím klínu. Tlak je potom síla vztažená na jednotku plochy. Když toutéž silou působíme na nějako.


Podobně obecně je definovaná i koňská síla (v jakékoli v článku uvedené verzi). Pokud se výkon motoru měřil za nestandardních podmínek, pak je vhodné to uvést. Musíme se smířit s tím, že ne všechno je porovnatelné, protože každý motor pracuje v trochu jiném prostředí.


Funkce CONVERT slouží pro převod číselných hodnot mezi různými měrnými systémy. Lze ji použít například k převodu tabulky vzdáleností zadaných v mílích na kilometry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky