pondělí 10. července 2017

Studna před rokem 1955

Z tohoto důvodu nemusí být tato stavba ani zkolaudována. Tyto studny není třeba dokládat na vodoprávním úřadu. Doklad o jejím stáří budete potřebovat pouze pro případ kontroly z vodoprávního úřadu nebo při prodeji nemovitosti. Ovšem jezdit po cestě nad ní Vám nemůže zakázat hydrogeolog, ale jedině vodoprávní úřad a to vyhlášením ochranného pásma vodního zdroje (pokud tam už není vyhlášeno).


Pak je možno o stavební povolení požádat zpětně. Speciální postavení mají tzv.

Jestliže najdete důkaz, že je studna starší, nepotřebujete žádné povolení a nemusíte nic řešit. Odpověď na otázku legálnost studny realizované před r. Naopak povolení k odběru není třeba, pokud je odebraná voda dodávána třetí osobou jako „zboží“ nebo se podzemní voda ze studny neodebírá. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.) Žádost (viz bod 11.) podává stavebník nebo zplnomocněná osoba. Užívání vody ze studní vybudovaných před 1. Studny byly stavěny a kolaudovány jako součásti staveb výpravních budov, nebo objektů v rámci železničních stanic. Odběr vody z nich nebyl v té době, ani později povolen vodoprávním orgánem.


Druhá možnost - studna již byla zkoulaudovaná předchozím majitelem a místně příslušný vodoprávní úřad o tom má.

Pokud nebudete úspěšní, jsou tu i další možnosti. Některé úřady chtějí pamětníky dva. Studna bez povolení k odběru podzemní vody.


Stavba studny byla postavena bez stavebního povolení. Takové studny jsou tedy povoleny automaticky. Proto nabízíme touto cestou odbornou a kvalifikovanou pomoc v dané záležitosti. Nabízíme jak kompletní vyřízení povolení, tak i zajištění pouze jejich částí. U novějších studen platí, že bez povolení se voda ze studně čerpat legálně nesmí.


Ideálně by studna , která vezme vodu sousedům, vzniknout vůbec neměla. Povolení k odběru podzemní vody předchází kolaudaci každé studny. Jestliže dokumentaci ke studni nemáte, třeba kvůli tomu, že se nedochovala, musíte si pořídit zjednodušenou dokumentaci. Tedy dost dobře nepochopím, o čem Vaše odpověď velice byla.


U nás stačilo doložit údaje o chalupě… kdy byla stavěna a předpokládá se, že studna byla současně s domem - to jim stačilo. Někteří majitelé parcel radši vyhlášku rovnou obcházejí. Na tyto studny se totiž vyhláška nevztahuje.


Pokud máte studnu, která byla vybudována před 1. Musíte mít k tomu povolení.

A to i tehdy, pokud již máte studnu postavenou, a to po 1. U starších studen toto povolení být nemusí. Pokud je vaše studna mladší, musíte žádat o prodloužení povolení k odběru vody, a to na příslušném vodoprávním úřadě. Asi bych zašla na příslušný vodoprávní úřad a zeptala se, co všechno k tomu potřebuji.


Musí se hlásit studna na vlastním pozemku? Zhruba před rokem jsem na tomto místě psal o tom, že překladatelská skupina TOTAN se chystá přeložit kompletně skvělou třináctidílnou upírskou anime sérii Hellsing. Nějak jsem to mezitím pustil z hlavy, protože přece jen se nebudu dívat znovu jen kvůli titulkům, ale dneska jsem si náhodou všiml, že už svou bohulibou práci dokončili - tahejte zde. Bez povolení je možno odebírat vodu jen ručně, to jest nanejvýš kýblem na špagátě.


Jakékoliv, byť i ruční čerpadlo (pumpa) vyžaduje povolení na odběr. Tento seznam nemovitých kulturních památek ve městě Roudnice nad Labem v okrese Litoměřice vychází z Ústředního seznamu kulturních památek ČR, který na základě zákona č. Národní památkový ústav jako ústřední organizace státní památkové péče. Prosím o radu, nebo navedení kde hledat.


Každý další krůček pomůže. Máme pozemek, kde bude nový RD. Bohužel zasahuje do základu RD. Otázka zní, lze ji například použít jako nádrž na vodu? A čerpat z ní vodu do WC apod?


Držebnosti poddaných a jejich povinnosti si dávala vrchnost před r. Pozemky připsané v urbářích poddaným a svobodníkům byly nazývány pozemky urbárními, rustikálními později též kontribuentními. Jmenuji se Eva Kusalová, roz. Vystudovala jsem magisterské studium Pedagogické Fakulty MU v Brně, obor speciální pedagogika - výtvarná výchova.


Tvůrčí práce je mým zaměstnáním i koníčkem, moje studna endorfinů:-) Věnuji se nejrůznějším výtvarným technikám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky