úterý 25. července 2017

Čerpadlo na vodu ze studny

Ponorná čerpadla do studny. Nabídka ponorných čerpadel určená zejména pro čeprání vody z kopaných studní, ale i zadržovacích nádrží na dešťovou vodu apod. Vybraná čerpadla jsou určena pro čerpání čisté vody bez nečistot.


K čerpání vody ze studny slouží čerpadlo umístěné ve studni nebo v budově. Nasávací čerpadlo bývá umístěné v nemovitosti, kam se voda čerpá. Podle fyzikálního zákonu nelze nasát vodu z hloubky větší než m.

Každé čerpadlo má nějakou účinnost, ze zkušeností se počítá s tím, že čerpadlo nasaje vodu ze až metrů. Možný příklad instalace daného typu čerpadla je znázorněn na odkazu Náčrt instalace ponorného čerpadla. Jak vybírat čerpadlo do studny Mít vlastní studnu je velkou výhodou, v některých lokalitách dokonce nutností. Pokud je voda kvalitní a studna nevysychá, znamená to nezávislost na dodávkách od vodáren a zároveň i úsporu peněz.


Jestliže však nechceme nosit vodu ve vědrech jako naši předkové, je nutné použít k její. Představujeme osvědčená ponorná čerpadla. Z široké nabídky ponorných čerpadel představujeme a doporučujeme produkty zejména pro použití v domě, zahradě a pro menší aplikace.


Když bude zásobní nádrž na vodu příliš malá.

Optimálním řešením je použití speciálního ponorného čerpadla do studny , které je k tomuto účelu přímo určeno. Do kopaných studní o větším průměru lze použít i rozměrnější čerpadlo. V nabídce máme i ponorná čerpadla do studní s průměrem od 1mm.


Filtry na vodu ze studny. Zhoršující se kvalita vody, mechanické nečistoty, bakteriologická kontaminace, tvrdá voda, vysoký obsah železa a další nežádoucí látky – to vše jsou časté problémy, kterým musí čelit domácnosti, které čerpají vodu z vlastního zdroje. V našem e-shopu najdete širokou nabídku čerpadel a domácích vodáren pro Váš dům a zahradu. U každého druhu doporučení pro výběr a průvodce výběrem čerpadla.


Když tedy budu čerpat vodu ze sudu, který stojí vedle mě (h=0), dosáhnu skutečně průtoku Q uvedeného na obale, pokud ale čerpadlo s charakteristikou h=spustím do třicetimetrové studny , průtok Q nebude žádný. V současné době se čerpadlo řadí mezi nezbytné pomocníky v různých odvětvích lidské činnosti. Mnohdy si ani neuvědomujeme, kde všude nám čerpadla pomáhají a usnadňují život. Nejčastěji tyto pomocníky používáme na čerpání vody ze studny , vrtu či potoka. Princip fungování čerpadla do studny vám přiblíží náš online průvodce.


Rádi vám poradíme a vybereme takové ponorné čerpadlo , které by splňovalo vaše potřeby a požadavky. Nezbylo mi nic jiného než vodu dopravit po etapách Řešení: 1. Zakoupil jsem čerpadlo al-ko celoplastové z důvodu tichého chodu, malé možnosti koroze a velké sací schopnosti (10m). Jako výtlakové potrubí jsem použil.


Na tu znečištěnou jsou určena čerpadla kalová.

Odčerpáme s ním například vodu ze studny nebo z bazénu, hodit se může i při zalévání zahrady nebo odčerpávání vody ze zaplaveného sklepa. Toto čerpadlo ale zvládne i mírně znečištěnou vodu. Cena v době recenze: 8Kč.


Zvládnou bez ovlivňování kvality čerpat pitnou vodu – typicky ze studny či vrtu, případně z jiného zdroje. Pokud hledáte čerpadlo , kterým potřebujete do obydlí dostat pitnou vodu , určitě se nesnažte koupit za každou cenu to nejlevnější. Vysoký výkon, kompaktní rozměry, odolná konstrukce, plovákový spínač.


Vhodné pro čerpání vody ze studny , zalévání a postřik zahra přečerpávání. Od toho všeho zvládne jeho zařízení vodu vyčistit nejprve mechanicky a pak chemicky za použití chloru, který po půl hodině vyprchá. Na vršek vrtu nebo studny se po vyčištění posadí uzávěr s větrnou růžicí a voda je připravena k pití. Vymyslet čerpadlo tak, aby dobře fungovalo, trvalo vyučenému strojaři dlouho.


Při počítání správných parametrů odborníci doporučují brát v úvahu možný pokles vody až na úroveň půl metru nad dnem studny. Do této výšky se pak umístí sací koš pumpy a zajistí, že dostanete ze studny vodu i při maximálním poklesu hladiny například v déle trvajícím období sucha. A zároveň budete vědět.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky