středa 12. července 2017

Jakou omítku na komín

Záleží na tom, jestli to má být nahozené, naštukované nebo naprosto krásné Bude to na půdě nebo je to část luxusního loftového bytu a chcete na tom benátský štuk? Dneska spousta taky zedníků naplácá na popraskané zdi perlinku a zatře lepidlem. Normální by bylo otlouct odfouklou omítku.


Na komín , je třeba uvažovat o tom, že těleso komína a to zejména v zimě prudkou změnou teploty pracuje-rozpíná a ztahuje se. Komín by mohl být třeba obložen minerální vatou z venku,přichytit to talířovými hmožděnkami a pak na to dát síťku zvanou perlinka a potáhnout to lepidlem na obklady, ale flexibilním.

Hrubou omítku si můžeme nafajnovat venkovním štukem, nebo na omítku aplikovat cementové lepidlo s označením tažnosti číslem 7až 7a do lepidla zatáhnout armovací tkaninu - „perlinku”, a následně na vytvrdlé lepidlo aplikovat probarvenou omítkovou pastu s různou zrnitostí, která se po natažení plastovým. Výsledkem takovéto pravidelné kontroly by měl být zkontrolovaný a bezchybný komín a vystavená revizní zpráva. Jedná se o nové jednoprůduchové komíny Schiedel, svázané do jednoho.


Výška v nadstřešní části činí skoro metry. Namíchat maltu na omítku správné konzistence tak, aby se snadno nahazovala na stěnu, držela a přitom byla odolná a při zasychání se v ní netvořily výrazné trhliny, je pro někoho obtížné. Přinášíme vám návo jak správně namíchat maltu na omítku svépomocí. Poté se páska sundá a nová nalepí na vyschlou již nataženou omítku a proces natažení se opakuje.


Výsledkem je ideální a rovné napojení (styk) dvou odlišných odstínů v jedné ploše fasády.

Aby se omítka lépe aplikovala na fasádu, výrobci doporučují možné zředění 1- vody. Nejčastěji komín dehtuje, když kotel je na pevná paliva, topí se hnědým uhlím a nejede se na plný výkon. A nejčastěji dehet prosakuje zdivem, když není komín vyvložkovaný. Je-li popsaná skutečnost pro tazatele realitou, měl by postavit nový komín , zejména, když se mu zdivo drolí.


Podkladní vrstva pro finální omítku. Vrstva lepící stěrky mezi armovací tkaninou a povrchem musí být tl. Proto je vždy na zváženou, zda raději nepostavit nový komín , než se pouštět do opravy toho starého. Nový komín lze často vést původní zděnou komínovou šachtou, stačí ji z přední strany pouze vybourat a nový komínový systém vložený do původní šachty poté opět zazdít.


Vnitřní omítka Ytong zajistí lepší tepelněizolační vlastnosti stěny. Omítku můžete nanášet v jedné vrstvě nebo ji použít jako základ pro vícevrstvý systém. S tím nejsou žádné žerty. Jestli se začíná rozpadat, pak by bylo dobré znát příčinu. Je-li už vyvložkovaný, zkontrolovat, jestli nejsou popraskané vložky atd.


Rozhodně bych doporučil konzultaci s kominíkem, na místě pochopitelně, aby komín viděl, žádné tahání rozumů po telefonu. Při dokončování staveb přicházejí na řadu právě omítky. Jejich úkolem je ochránit zdivo, zlepšit jeho trvanlivost, vzhle vlastnosti.

Laik rozlišuje dva základní druhy omítek, vnitřní a vnější, jejich účel je však shodný – kromě toho, že fungují jako designový prvek, vždy pokrývají stěny a zdi, zakrývají nerovnosti, vytvářejí hladký a rovný povrch. Po vytvrdnutí vyzdívky můžeme spárovat překatrovanou maltou která je. Jak si opravit komín oprava, komína , komínové, hlavy, komíny , komínové, systémy, 81.


Již z chodníku bylo vidět, že komín na tomto rodinném domku má značně vypadané spáry. Ale až po vylezení na střechu a při pohledu zblízka bylo jasné, že je. Funkční pro komín a krásná pro dům.


Taková by měla být správná komínová stříška. Ochrání komín před deštěm, sněhem a cizorodými padajícími předměty. Omezuje úlet pevných částic u tuhých paliv a tím působí jako částečný lapač jisker. Dobrý den, zakoupil jsem chatu, kde komín je postaven z pálených cihel. Teď jsem si uvědomil jednu věc.


Ručně jsem natahoval komín v podkroví. Nejprve jsem si tam chytil rohy a druhý den jsem tam ručně natáhl zbytek sádrové omítky co mi zbyl z omítání. Je fakt, že jsem tam dal i perlinku, ale zas tloušťka byla okolo 5cm.


Tu sádrovou omítku jsem si asi na 4krát rozmíchával v kýblu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky