středa 8. listopadu 2017

Návrh výkonu kotle

Dozvíte se, co je to modulace výkonu kotle , proč je důležitá, jak vypočítat výkon kotle a jaké způsoby výpočtu výkonu kotle existují a co k tomu potřebujete znát. Na základě toho se pak můžete lépe rozhodnout, jaký kotel do rodinného domu, bytovky, kancelářské budovy či obchodu je nejlepší. Každý kvalitný kotol je vyrobený spôsobom, aby vedel plynule regulovať svoj výkon v čo najväčšom rozsahu.


Napríklad od nominálneho výkonu až po samotný nominálny výkon. Pre veľkú časť vykurovacieho obdobia (zhruba až tri štvrtiny sezóny) pre kúrenie v domoch stačí až nominálneho výkonu kotla.

Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel? Kondenzační plynové kotle mají až o vyšší účinnost než plynové kotle klasické. Vstupní investice je vyšší, ale přímo úměrná účinnosti plynového kotle. Dodávka a připojení kondenzačního plynového kotle spočívá výlučně ve výběru vhodného modelu a výkonu kondenzačního kotle , jeho dovezení, montáži a. Pokud se pokusíme návrh celkového výkonu kotelny propočíst v kontextu výše uvedených vzorců pro instalovaný výkon kotelny, tak u kaskád se velice často můžeme dostávat k číslu menšímu než nebo dokonce i pod stanovené ČSN.


Na první pohled se zdá, že v systému bude nedostatek výkonu a nedostatek zálohového. Tabulka a vzorec pro výpočet výkonu topidel potřebného pro vytopení prostoru novostaveb, hal, garáží, skleníků a pod.

Kompletní nabídku naleznete v sekci KOTLE – KRBY – TOPENÍ. V návrhu (v současné době už platí) se totiž nemluví o výkonu , ale o příkonu kotle. Příslušná vyhláška upravuje revizi kotlů s. Návrh spotřebičů s nuceným odtahem spalin je řízen stejnými principy, které byly uvedeny výše pro závěsné kotle. Návrh plynových kotlů Návrh kotlů provádíme na tzv. Návrh se zpravidla provádí pouze na maximální hodnotu.


Pokud navrhujeme rychloohřívací kotle , je upřednostněna příprava TUV. Jsem rá že někdo podpořil i mé zdejší názory na místního filozofa a potvrdil, že výpočty potřebného výkonu kotle se nechají dělat i takto a fungují docela spolehlivě. A to potvrzuje i můj strýc, starý topenář. Takže ještě jednou dík za píchnutí do vosího hnízda. Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru, který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti.


Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů. Nízká spotřeba plynu 2. Vysoká účinnost spalování 3. Plynulá modulace výkonu 4. Snadná obsluha a údržba 5. Kotel umožňuje napojení na zásobníkový ohřívač teplé užitkové vody a zabezpečuje její přednostní ohřev 6.

Spolehlivost regulačních a. To není překvapující, že téměř každý majitelvenkovský dům zajímalo, jak provést výpočet výkonu kotle pro vytápění. Naštěstí se tento proces nepředstavuje zvláštní složitost. Několik jednoduchých vzorců pomůže vybrat ten správný stroj, který bude schopen poskytnout veškeré teplo domácích prostor. C se pohybuje v rozmezí 1– 1 a to v závislosti na požadovaném výkonu.


Vyrobená pára má parametry 3°C, MPa. Pro dané palivo (obilní sláma) je vypracován stechiometrický výpoet. Topný výkon je pak zvláště u větších místností vhodné rozdělit na více zdrojů tepla, tzn.


W instalovat raději dvě topidla o výkonu 750W. Distribuce tepla je tak rovnoměrnější, což přispívá k dobré tepelné pohodě. Váš nový kondenzační kotel bude účinnější než konvenční a můžete ušetřit až z ročního vyúčtování plynu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky