čtvrtek 23. listopadu 2017

Francouzský spisovatel dobrodružných románů

Nedokončil studia medicíny a stal se novinářem, nejprve spolupracovníkem časopisu Le Figaro a později redaktorem pokrokového. Po studiu pracoval v otcově tiskárně, a než se stal spisovatelem, věnoval se žurnalistice. Georges-Jean Arnaud je francouzský spisovatel.


Jde o autora bezmála 4knih různých žánrů: špionážních thrillerů, dobrodružných románů , historických románů , detektivek, sci-fi, hororové literatury aj. Království Velké Británie – Eduard VII. Rakouské císařství – František Josef I.

Byl autorem mnoha románů pro mládež. Jules Verne, francouzský spisovatel a dramatik, jeden z nejpřekládanějších francouzsky píšících autorů vůbec, přichází na svět 8. André Laurie, byl francouzský spisovatel poměrně úspěšných dobrodružných románů. Nantes jako syn advokáta.


Spisovatel Pierre Maël. Upravit životopis Životopis. Karl Friedrich May byl německý spisovatel především dobrodružných románů.


Karl May se narodil v Sasku jako páté dítě v chudé a početné rodině tkalce Heinricha Augusta Maye a jeho ženy Christiny Wilhelminy na německé straně Krušných hor.

Rodiče věnovali všechen čas práci, aby uživili rodinu a děti vychovávala babička. Nicméně, některý z Zolových románů lze číst odděleně, to nebude méně zajímavé. Další francouzský spisovatel , Jules Verne, nepotřebuje zvláštní prezentaci, stal se zakladatelem žánru, který později obdržel definici science fiction.


Až do té doby tento úžasný příběh neměl v úmyslu. Jeden z nejznámějších románů průkopníka fantastické literatury Julese Vernea o dobrodružství pod mořskou hladinou. Nautilus kapitána Nema je na svou dobu převratným strojem, jehož tajemství musí zůstat za každou cenu utajeno. Francouzský spisovatel , autor velké řady milostných, historických, dobrodružných , detektivních a vědeckofantastických románů. Německý spisovatel lidové četby, kriminálních i dobrodružných románů a westernů.


Robert Heymann - knihy. Edgar Rice Burroughs byl americký spisovatel dobrodružných románů. Proslavil se především svýn cyklem románů o hrdinovi z afrického pralesa Tarzanovi. Jeho knihy jsou přímočaře dobrodružné a odehrávají se v exotických prostředích, často vytvořených spisovatelovou fantazií. Proslul zejména svými příběhy o indiánském náčelníkovi Vinnetouovi a zálesáku Old Shatterhandovi, známém také jako Kara ben Nemsí.


Obliba jeho díla nastala v šedesátých letech dvacátého století, kdy podle něj bylo natočeno mnoho. Shrnutí toho nejzákladnějšího o osobnosti Alexandre Dumas starší. ODEBÍRAT NOVINKY O TÉTO OSOBNOSTI.


Vášnivý skaut s přezdívkou Zet, jenž je mnohými považován za pokračovatele Jaroslava Foglara, je autorem mnoha dobrodružných románů pro mládež a především rozsáhlé, světově unikátní Velké encyklopedie her, která byla přeložena do několika jazyků, včetně japonštiny a estonštiny.

Bývá považován za zakladatele kritickorealistického románu. Boris Vian byl francouzský spisovatel , hudebník a herec. Původním povoláním inženýr v oboru hutnictví. Toto povolání ho však neuspokojovalo, uplatnil se v jiných oborech. Byl džezovým trumpetistou, hudebním kritikem i skladatelem, autorem skečů a baletních scénářů, věnoval se také malířství.


Milan Kundera se k tomu vyjádřil, že je naprosto vyloučeno, aby jeho francouzský psané romány překládal do češtiny někdo jiný než on. Na překladech svých románů do češtiny Milan Kundera sice pracuje, ale pouze okrajově, neboť je pro něj prvořadější jeho současná tvorba. Za svou literární tvorbu získal Milan.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky